واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: یكی از انگیزه های ارتباط پسران و دختران جوان قبل از ازدواج، ایجاد فرصتی برای شناخت بیشتر از یکدیگر است. آنها تصور می کنند که این دوستی فرصت مناسبی برای شناخت کامل فرد مقابل و در نتیجه موفقیت در ازدواج و زندگی آینده شان است در حالی که در اکثر موارد در کنار این ویژگی های به ظاهر خوب مشکلات عدیده ای برای افراد درگیر در آن به خصوص برای دختر و پسر پدید می آورد که در ذیل به بررسی برخی از آنها می پردازیم.
- وابستگی
نیاز به محبت ورزیدن و مورد محبت واقع شدن در دوران جوانی به اوج خود میرسد. از این رو افراد در این دوران به سرعت عاشق میشوند. پس از مدتی علاقه ابتدایی بین دو نفر شدت مییابد و كمكم دو طرف به یكدیگر وابسته میشوند. این وابستگی در بسیاری از موارد، آفت بزرگی برای زندگی آنهاست. برای نمونه به علت وابستگی شدید آنها در تمام اوقات شبانه روز در فكر فرد مقابل هستند.
-افت تحصیلی یا ركود علمی
تحصیل دانش، نیازمند تمرکز فکری و روحی است. اما در این گونه روابط دختر و پسر به علت وابستگی بسیار به یکدیگر مدام در فكر هم بوده و به دیدارها و ملاقاتهای حضوری و تلفنی شان توجه می كنند که این خود بزرگترین مانع در راه رشد و ترقی علمی آنهاست.
- اضطراب، تشویش و احساس نگرانی
معمولاً در اینگونه دوستیها وجود افكاری چون احساس گناه، ترس از والدین و تلاش برای پنهان داشتن این رابطه، خیال ازدواج، نگرانی از تهدید به فاش كردن رابطه توسط یکی از طرفین، ترس از دست دادن فرد مقابل و... باعث ایجاد برخی تعارضات درونی و اضطرابهای مستمر در فرد میشود.
- فقدان شناخت درست و واقع بینانه
در این روابط دختر و پسر سعی میکنند به گونهای رفتار کنند که از نظر دیگری قابل تحسین باشند. در واقع افراد برای خوب جلوه کردن در نظر دیگری به رفتارهای تصنعی روی میآورند. حال اگر این رابطه به ازدواج بیانجامد، افراد بدون هیچ شناخت دقیق و درستی از یکدیگر وارد زندگی مشترک میشوند. از سوی دیگر به دلیل وابستگی بیش از حد به یکدیگر نه تنها عیوب فرد مقابل را نمی بینند بلکه او را فردی سرشار از نیكیها، خوبیها، زیباییها و ... تصور می کنند. امام علی (علیه السلام) میفرمایند: «حبّ الشّیء یعمی و یصمّ، (میزان الحکمه،ج2، ص208، ح3066.) دوست داشتن چیزی، انسان را كور و كر میكند.»
- تصمیم گیری نادرست برای ازدواج
در این حالت وقتی افراد به شناخت درستی از یکدیگر نرسیده اند، تصمیم به ازدواج می گیرند. در حالی كه این نوع انتخابها كه در فضایی آكنده از احساسات و عواطف و به دلیل نبود شناخت عمیق و واقعبینانه صورت میگیرد، زندگی مشترك را تلخ و آینده را تیره و تار میسازد.
-ایجاد جو بدبینی در زندگی مشترک
اگر این رابطه به ازدواج بیانجامد، ممکن است در آینده هر یک از طرفین دچار نوعی شک و تردید نسبت به فرد مقابل شوند و گمان کنند، این فرد که وقتی به راحتی با من رابطه برقرار کرده، از کجا معلوم با اینکه همسر من هست با دیگری نیز ارتباط برقرار نکند. بر همین اساس بسیاری از این ازدواجها که به ازدواجهای خیابانی موسوم است، از پایه متزلزل اند چرا که دختر و پسر هر دو نسبت به هم بدبین هستند. (روابط و دوستیهای دختران و پسران، کبری صفر نژاد، سحر غلام حسینزاده، ص 84.)
- ایجاد مشکلات روحی
در صورتی که این دوستی ها به ازدواج منتهی نشوند که در موارد بسیاری هم به دلیل تغییر شرایط طرفین یا مخالفت خانواده ها چنین می شود، آثار روحی منفی بسیاری به ویژه بر دختر خواهد داشت که احساس سرخوردگی و شکست روحی، افسردگی، نفرت از جنس مخالف و ازدواج گریزی و در مورد دختران از دست دادن بسیاری از خواستگاران برخی از این آثار است.
- آسیبهای اقتصادی
گاه روابط دختر و پسر سبب زیانهای مالی یا برای خود آنها یا برای خانوادهها میشود. برای نمونه خرید هدایای گران قیمت برای یکدیگر، اخاذی یکی از طرفین از دیگری و...
- در خطر بودن آبرو
در این راستا بسیار ممکن است که به دلیل رفت و آمد پسر و دختر، تعرض به حریم شخصی او و... آبروی آنها و حتی اعضای خانواده هایشان به خصوص دختر خانم (در صورتی که این رابطه به ازدواج منتهی نشود) به خطر بیفتد.گاه حتی این امر خانواده ها را مجبور به تغییر محل سکونتشان می کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]