واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: این ویروس در تیر ماه سال ۱۳۸۹ انتشار یات و بیشترین آلودگی را در ایران داشت. کارشناسان معتقدند طراحان این بدافزار یک منطقه جغرافیایی خاص را مدنظر داشتهاند و طبق گزارش مجله بیزنس ویک هدف از طراحی این بدافزار دستیابی به اطلاعات صنعتی ایران است. این بدافزار برای جلوگیری از شناسایی شدن خود از امضای دیجیتال شرکت Realtek استفاده میکند.
استاکسنت (به انگلیسی: Stuxnet) یک بدافزار رایانهای ( بنا بر نظر شرکتهای نرمافزاری امنیت رایانه:کرم رایانهای یا تروجان ) است که اولین بار در تاریخ ۱۳ جولای ۲۰۱۰ توسط ضدویروس ویبیای۳۲ شناسایی شد. این بدافزار با استفاده از نقص امنیتی موجود در میانبرهای ویندوز، با آلوده کردن رایانههای کاربران صنعتی فایلهای با قالب اسکادا که مربوط به نرمافزارهای WinCC و PCS7 شرکت زیمنس را جمع آوری کرده و به یک سرور خاص ارسال میکند.
استاکسنت از طریق رایانامه و حافظههای جانبی منتشر میشود.این بدافزار پس از آلوده ساختن سیستم،فایلهای زیر را در سیستم کپی مینماید:
%Windir%infmdmcpq3.PNF
%Windir%infmdmeric3.PNF
%Windir%infoem6C.PNF323
%Windir%infoem7A.PNF
%windir%system32driversmrxcls.sys
%windir%system32driversmrxnet.sys
و برای راهاندازی سرویسهای خود پس از بالا آمدن ویندوز کلیدهای زیر را در رجیستری ویندوز نصب میکند:
HKLMSystemCurrentControlSetServicesServicesMRxNet
HKLMSystemCurrentControlSetServicesServicesMRxCls
سپس این بدافزار در حافظه سیستم مقیم شده و برای عبور از دیوار آتش سیستم،کدهای خود را به اینترنت اکسپلورر تزریق میکند و پس از جمع آوری اطلاعات مربوط به شبکهها و پیکربندی آنها در رایانه قربانی سعی به ارتباط با وبگاههای زیر از طریق راه دور میکند:
www.windowsupdate.com
www.msn.com
www.mypremierfutbol.com
www.todaysfutbol.com
استاکس نت همچنین برای گسترش و انتشار خود در سیستمهای دیگر ، فایلهای زیر را در حافظههای جانبی که به رایانههای آلوده شده متصل شوند ، کپی میکند :
%DriveLetter%~WTR4132.tmp
%DriveLetter%~WTR4141.tmp
%DriveLetter%Copy of Shortcut to.lnk
%DriveLetter%Copy of Copy of Shortcut to.lnk
%DriveLetter%Copy of Copy of Copy of Shortcut to.lnk
%DriveLetter%Copy of Copy of Copy of Copy of Shortcut to.lnk
پیشگیری و پاکسازی
برای پاکسازی سیستم بصورت دستی ابتدا باید سیستم ریستور را غیر فعال نمود سپس در حالت سیف مد تمام فایلها و کلیدهای کپی شده توسط بدافزار در سیستم را پاک کرد.همچنین برای پیشگیری از آلوده شدن به استاکسنت لازم است نقص امنیتی موجود در ویندوز را با استفاده از اصلاحیه منتشر شده توسط مایکروسافت برطرف کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]