واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مدير تعاون روستايي قزوين: افزايش قيمت نهاده ها از معضلات اصلي توليدكنندگان است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مدير تعاون روستايي قزوين گفت: افزايش نرخ هر روزه نهاده ها، توليد كنندگان را دچار معضل كرده است.
بيژن فرجي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، خاطرنشان كرد: براي رفع معضلات تامين نهاده، در صدديم تا تشكل هاي تخصصي ايجاد كنيم و از روند سنتي، تهيه و توزيع نهاده در بين دامداران و گاوداران خارج شويم.
وي افزود: از ديگر مشكلات تعاون روستايي، كمبود منابع مالي و عدم تامين به موقع اعتبارات و نبود امكانات زيربنايي است كه بانك ها و بخش كشاورزي و منابع استاني بايد در بخش ارايه تسهيلات و اعتبار به تعاون روستايي كمك كنند.
فرجي اظهار داشت: عدم عرضه مستقيم محصولات كشاورزي از ديگر معضلاتي است كه وجود تشكل ها به كشاورزان كمك مي كند تا كشاورزان محصولاتشان را با حذف واسطه ها، مستقيما عرضه كنند.
وي بيان كرد: خريدهاي توافقي از برنامه هاي اصلي ماست تا محصول به صورت مستقيم از توليد كننده خريداري شود و با قيمت واقعي به دست مصرف كننده برسد.
فرجي عنوان كرد: در سال جاري بالغ بر حدود 10 هزار تن خريد محصولات توافقي توسط شبكه تعاون روستايي قزوين انجام شد و حدود دو هزار و 500 تن خريد دانه هاي روغني كلزا كه با بازپرداخت نقدي از منابع مالي خود شركت ها صورت گرفت.
وي ادامه داد: تعدادي از شركت هاي تعاوني و كشاورزي نسبت به خريد بيشتر از توليدكنندگان روزانه 100 تن، جمع آوري مي كنند.
فرجي تصريح كرد: عرضه مواد سوختي، توزيع كالاهاي اساسي، توزيع آرد روستايي و خبازي از ديگر فعاليت هاي شركت هاي تعاوني روستايي است.
وي افزود: در سال جاري بالغ بر 30 هزار تن انواع كود شيميايي حدود 50 هزار ليتر نيز از انواع سموم شيميايي توسط شبكه توزيع شده است.
فرجي اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال بالغ بر 23 هزار و 796 تن، آرد روستايي و خبازي توزيع شده و حدود دو هزار و 500 تن جو، به صورت توافقي از كشاورزان خريداري شده است.
وي بيان كرد: هدف اصلي از خريدهاي توافقي اين است كه كشاورز محصولات توليدي اش را به شركتي كه در آن عضويت دارد بفروشد و هر درآمدي كه عايد شركت مي شود به كشاورز نيز تعلق گيرد.
رييس تعاون روستايي قزوين يادآور شد: درخريدهاي توافقي به ارتقاء كيفيت محصول كمك شاياني مي شود چرا كه توليد كننده مطمئن است محصول به قيمت واقعي خريداري خواهد شد و سپس در ارتقاي كيفيت آن كوشش تمام مي كند.
فرجي تصريح كرد: از وظايف تعاون روستايي حاكميت، نظارت، حمايت و هدايت تشكل هاي روستايي است كه در بخش نظارت عملكرد مالي شركت ها را هر ساله حسابرسي مي كنيم كه تاكنون عملكرد مالي سال 86-87، 70 درصد از شركت هاي تعاوني و روستايي كشاورزي حسابرسي انجام شده است.
وي عنوان كرد: در بخش هدايت و حمايت، دوره هاي آموزشي را در سال جاري براي اركان روستايي و كشاورزي برگزار كرديم.
فرجي خاطرنشان كرد: از ديگر اقدامات تعاون روستايي، باز مهندسي تشكل هاي روستايي و كشاورزي است كه از افراد تحصيل كرده به عنوان مديران و اعضاي هيات تعاون روستايي و كشاورزي دعوت به كار شد.
وي درخصوص تعاون روستايي قزوين عنوان كرد: حدود 65 هزار نفر عضو شركت هاي تعاوني روستايي و 300 نفر از زنان روستايي عضو چهار شركت تعاوني زنان روستايي و حدود 20 هزار نفر از كشاورزان عضو شركت هاي تعاون روستايي هستند.
فرجي بيان كرد: خدماتي كه شركت تعاوني روستايي در سطح روستا ارايه مي دهد حدود 800 روستا را تحت پوشش مي دهد و كل روستاها عضو تعاون روستايي هستند و 204 فروشگاه تعاوني مصرف در سطح استان متعلق به تعاون روستايي است.
وي يادآور شد: حدود 280 جايگاه توزيع نفت روستايي نيز متعلق به شركت هاي تعاوني روستايي است./02/125
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]