واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: ستون تازهها
در مراسم تجليل از سه چهره ماندگار تئاتر مطرح شد
تئاتر ابزاري براي فراگير شدن هويت ايراني است
اعتماد ملي: مراسم تجليل از نادعلي همداني، خسرو خورشيدي و ايرج راد، سه پيشكسوت تئاتر كشورمان در باغ موزه هنرهاي ايران با حضور هنرمندان سرشناس و مسوولان فرهنگي برگزار شد.در اين مراسم تاجبخش فنائيان، استاد دانشگاه در مقام خسرو خورشيدي، از او بهعنوان نابغهاي ياد كرد كه عرفان درونش را از طريق دستهايش ظاهر ميكند. نبوغ خورشيدي براي هميشه تازه است.خسرو خورشيدي هم با ابراز خرسندي و اعلام اينكه سعي خواهد كرد در حوزه فعاليتش كوشاتر شود، گفت: در شرايط فعلي بايد امكانات براي بروز استعدادهاي جوانان فراهم شود و تئاتر فقط نبايد منحصر به تهران باشد. همچنين وي از شهردار تهران درخواست كرد تا در شهرسازي و ساخت و ساز دقت بيشتر و امكاناتي فراهم شود تا تهران زيباتر شود. علي نصيريان هم درباره ايرج راد سخنراني كرد و گفت كه او در سنين جواني به اداره هنرهاي دراماتيك رفت و در آنجا مشغول به كار شد و از آنجا بخت با ما يار بود كه ايرج راد وارد گروه ما شد چون بازيگر بااستعدادي بود و بهترين نقشها را ايفا ميكرد و از همه مهمتر انساني بااخلاق بود.ايرج راد هم با اشاره به اينكه هنر خود را مديون دو استادش عزتالله انتظامي و علي نصيريان است، گفت: خوشحالم كه از تمام آن هنر والاي اين عزيزان قطرهاي آموختم و امروز برايم بزرگداشت گرفتهميشود. وي زيباترين دوران كار و زندگياش را كار كردن در گروه تئاتر مردم دانست كه در آنجا توانست انضباط و اخلاق كاري را ياد بگيرد. قطبالدين صادقي هم با توجه به شرايط نامساعد جسمي نادعلي همداني، مترجم و تهيهكننده قديمي كه در اين مراسم حاضر نشده بود، دربارهاش گفت: من دو بار بخت همكاري با او را پيدا كردم؛ يك بار پيش از انقلاب و در مجله تماشا كه سردبير آن مجله بود و براي بار دوم نيز پس از تحصيل در سوربن و بازگشت به وطن اين همكاري ادامه يافت. يكي از بزرگترين كارهاي نادعلي همداني ترجمه كتاب تاريخ نمايشنامهنويسي جهان است. به نظرم همداني چهره ماندگاري است.احمد مسجدجامعي، رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر تهران، با اشاره به اينكه نخستين دوره جشنواره تئاتر محله توسط شهرداري برگزار شده است، گفت: بايد فاصله بين مردم و مديريت كاهش يابد. رويكرد تئاتر محلات هم پيرو اين رابطه دوسويه است.وي در ادامه اظهار اميدواري كرد كه در 371 محله تهران تئاتر محلات مستقر شود و اينگونه ميتوان تئاتر ملي را در كشورمان محقق كرد.مسجدجامعي با اشاره به جنبه آموزشي تئاتر و رايج بودن فرهنگهاي متفاوت در شهر تهران از اين هنر بهعنوان ابزاري فراگير براي جلوهگر شدن هويت ايراني ياد كرد.اين مراسم به همت فرهنگستان هنر و سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، شامگاه شنبه 23 شهريورماه برگزار شد كه در آن افرادي مانند مجيد سرسنگي، مدير گروه نمايش فرهنگستان هنر و محمدمهدي حيدريان معاون هنري فرهنگستان هنر و عزتالله انتظامي نيز شركت كردند.
رضا راد در نشست جشنواره فيلم شهر:
رقيب جشنواره فيلم فجر نيستيم
اعتماد ملي: چند ماهي است كه عليرضا راد از تالار آبگينه خيابان سي تير مهاجرت كرده است. او ديگر در اين خيابان ديده نميشود، در عوض حضور او در تالار ده طبقه خيابان تختطاووس مشهود است؛ ساختماني كه در سازمان فرهنگي- هنري شهرداري مستقر است و اين روزها رضا راد دبير جشنواره فيلم شهر مدام به اين سازمان و ساختمان رفت وآمد ميكند.او كه روزي عهدهدار برپايي جشنواره فيلم فجر بود، حالا دبير جشنواره فيلم شهر شده است. البته منكر رقابت با اين جشنواره است و در پاسخ به سوال خبرنگاري در نشست خبري ميگويد: به هر حال قرار است سومين دوره جشنواره فيلم شهرنه همچون سابق در آذرماه بلكه در ماه اسفند برپا شود؛ از 12 تا 17 اسفند. اين جشنواره در سه بخش رقابتي ملي، رقابتي بينالملل و غيررقابتي برگزار ميشود. در بخش رقابتي ملي فيلمهاي سينمايي بلند، ويدئويي بلند، مستند ايراني، كوتاه ايراني، ويژه انقلاب (كوتاه و مستند)، فيلمهاي محله (آثار فيلمسازان غيرحرفهاي) و تيزرهاي تبليغاتي- آموزشي داوري ميشوند. در بخش رقابتي بينالملل، آثار مستند، كوتاه و كودك و نوجوان اين عرصه مورد داوري قرار ميگيرند. بخش غيررقابتي هم شامل نمايش فيلمهاي سينمايي ايران و جهان، مرور آثار و بزرگداشت يك سينماگر ايراني، مرور آثار يك سينماگر خارجي، بخش ، چشمانداز سينماي شهري و نمايش آثار مستند خارجي است. تمامي آثاري كه از ابتداي سال 1385 ساخته شده و در دوره قبلي اين جشنواره متقاضي حضور در جشنواره نبودهاند ميتوانند در اين دوره شركت كنند. مهلت تحويل فرم تقاضاي شركت در جشنواره هم تا 15 آذرماه است.
مجله هفتگي سينما
دوره جديد مجله هفتگي سينما بعد از 18 سال در 16 صفحه و با شكل و شمايلي تازه و متفاوت منتشر شد. عكس روي جلد اين شماره اختصاص دارد به جمشيد مشايخي كه منصور ضابطيان به تازگي گفتوگويي با وي انجام داده است، تازگي اين گفتوگو از همين عكس پيدا است كه كمالالملك سينماي ايران را در هيبتي متفاوت همراه با ريش نشان ميدهد. در كنار مطالبي درباره دوازدهمين جشن خانه سينما و گپوگفتهاي كوچكي با اعضاي هيات داوري اين جشن، مطالب خواندني ديگري هم در اين شماره ميخوانيم، از جمله گفتوگويي اختصاصي با مايكل بالهاوس (فيلمساز مطرح سينماي اروپا و هاليوود) كه كاوه جلالي آن را انجام داده و همچنين يادداشتهايي از خسرو دهقان و كاميار محسنين. عنوان مطلب ديگري است كه به قلم ديويد تامسون و درباره همكاري دوباره آلپاچينو و رابرت دنيرو نوشته شده است. مجله هفتگي سينما به صاحبامتيازي حسين وخشوري و سردبيري آرش افشار منتشر ميشود و قيمت آن هم 500 تومان است. قرار است اولين شماره اين هفتهنامه در جشن خانه سينما هم توزيع شود.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]