تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دين را پناهگاه و عدالت را اسلحه خود قرار ده تا از هر بدى نجات پيدا كنى و بر هر دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850761559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرا پارگي رباط صليبي در فوتباليست‌ها شايع شده است؟ پيشنهاد دكتر رازي به ورزشكاران آسيب ديده: براي برگشت عجله نكنيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: چرا پارگي رباط صليبي در فوتباليست‌ها شايع شده است؟ پيشنهاد دكتر رازي به ورزشكاران آسيب ديده: براي برگشت عجله نكنيد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال

متخصص ارتوپدي و صدمه‌هاي ورزشي گفت: مدت زمان لازم براي ريكاوري ورزشكاراني كه دچار آسيب صليبي شده‌اند به نوع و شدت آسيب بستگي دارد و اين افراد تا شش ماه براي برگشت به بازي عجله نكنند.

دكتر محمد رازي در حاشيه‌ي نخستين همايش آسيب شناسي زانو با اشاره به شايع بودن اين آسيب در ميان ورزشكاران رشته‌هاي مختلف به خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: عوامل مختلفي مي‌تواند باعث بروز اين عارضه شود، اگر ورزشكار در حالت خميده روي زانو فرود بيايد، ليگامنت‌هاي وي آسيب ديده و اگر با زانوي باز به زمين بخورد، كيسه‌ي زلالي جلوي كشكك دچار صدمه مي‌شود. صدمات غضروفي از ديگر صدمات حاد زانو است.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران ادامه داد: كشيدگي و آسيب زانو انواع مختلف دارد، در آسيب درجه يك (اسپرين) فقط بعضي از فيبرها پاره مي‌شوند، در درجه دو كمتر از 50 درصد فيبرها دچار آسيب خواهد شد ولي زانو هنوز ثبات خود را حفظ كرده است. در درجه سه، مفصل از شدت آسيب بي‌ثبات مي‌شود. گاهي براثر فشار وارده به زانو گاهي رباط با استخوان كنده مي‌شود. در اين صورت درمان راحت‌تر است چون استخوان به استخوان راحت‌تر التيام‌ مي‌يابد. آسيب‌هاي وارده به رباط به خصوص آسيب ليگامنت ACL (صلبي) به راحتي درمان نمي‌شود.

رازي به آسيب ديدگي "والگوس" زانو اشاره كرد و گفت: در اين نوع آسيب كه عموما به علت تكل غلط اتفاق مي‌افتد، ليگامنت جانبي داخلي زانو و حتي مينيسك داخلي دچار صدمه مي‌شود. صدمه "واريوس" نيز زماني اتفاق مي‌افتد كه ضربه از داخل به زانو وارد شود. در آسيب‌هاي زانو، مريض مي‌تواند دچار بي ثباتي شود و گاه درمان آن جراحي است.

رازي تاكيد كرد: مكانيزم عارضه هم در تشخيص و درمان اين‌گونه صدمات مهم است و مربي بايد دقت كند كه بازيكن در چه حالتي آسيب ديده است، گاهي ضربه به ساق پا وارد مي‌شود، در اين حالت زانو بيش از حد باز شده و رباط PCL آسيب مي‌بيند اگر فرد در حالت سجده به زمين بخورد هم PCL آسيب مي‌بيند. ولي اگر ساده به زمين بخورد كشكك آسيب مي‌بيند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح كرد: در صدمات چرخشي كه در فوتبال شايع است فرد بدون آنكه با كسي برخورد كند به زمين مي‌خورد، در اين حالت كف پا صاف است و مفصل چرخش مي‌يابد، در اين حالت رباط صليبي مي‌تواند پاره شود. اگر ضربه از جلو وارد شود، كندگي PCL اتفاق مي‌افتد و گاهي سر استخوان فيبولا (نازك ني) هم دچار كندگي مي‌شود.

وي به صدمات مينيسك در زانو اشاره و تصريح كرد: مينيسك در ثلث حاشيه‌ايي داراي جريان خون بوده و اگر در اين قسمت دچار پارگي شود، قابل ترميم است. در ساير قسمت‌ها پارگي مينيسك قابل ترميم نبوده و بايد با جراحي قسمت‌هاي صدمه ديده برداشته شود. MRI و ارتوروگرافي روش‌هاي تشخيص اين عارضه هستند. علائم آسيب زانو درد، تورم، گير كردن زانو و در بعضي موارد قفل كردن زانو است.

رازي تاكيد كرد: وقتي كسي دچار آسيب حاد شد بايد روش PRICE را به كار برد؛ يعني ابتدا، از عضو آسيب ديده حمايت كرد، سپس به آن استراحت داد، 48 تا 72 ساعت از يخ استفاده كرد، در مرحله بعد بايد مفصل را كمپرس كرد. اين كار بايد با دقت انجام شده و مفصل بيش از حد شل يا سفت بسته نشود. بيمار در اين مرحله بايد تحت نظر باشد و اگر درد زياد شد خودش باند را باز كند، در غير اين صورت عارضه سندروم كمپارتمانت و قطع جريان خون در پايين ساق اتفاق مي‌افتاد.

وي خاطرنشان كرد: از نظر آماري در آمريكا از 10 هزار فوتباليست مرد 18 نفر و از هر 10 هزار فوتباليست زن 27 نفر دچار پارگي رباط صليبي مي‌شوند كه اين آمار به علت عدم آمادگي جسماني مناسب در ميان زنان ايراني مي‌تواند به 50-60 نفر برسد.

وي تاكيد كرد: بعضي از ورزشكاران ريسك پذيرند و ريسكي بازي مي‌كنند. در اين حالت هم به خود و هم به طرف مقابل صدمه مي‌زنند، از آنجا كه اين افراد به صورت تفريحي و همگاني فعاليت نكرده و به ازاي ورزش كردن خود پول دريافت مي‌كنند بايد بتوانند اندازه‌ي پولي كه مي‌گيرند اجرا داشته باشند و براي اينكه كم نياورند و نيمكت نشين نشوند بيش از حد به خود فشار مي‌آورند.

اين پزشك خاطرنشان كرد: ورزشكاراني كه دچار آسيب رباط صليبي مي‌شوند براي برگشتن به بازي تا شش ماه پس از آسيب نبايد عجله كنند. درمان پارگي آسيب برحسب شدت عارضه متفاوت است و حدود 40 درصد افراد بعد از اين مدت برمي‌گردند. اين زمان به نحوه ريكاوري، تكنيك عمل، نوع عمل و خود فرد بستگي دارد.

متخصص ارتوپدي و صدمه‌هاي ورزشي در خصوص اعزام فوتباليست‌هاي آسيب ديده براي انجام عمل جراحي به كشورهاي خارجي به ايسنا گفت: در آمريكا، 80 درصد افراد توسط كساني جراحي مي‌شوند كه در سال كمتر از 10 عمل جراحي انجام داده و در نتيجه به مهارت نمي‌رسند، با اين اوصاف آمريكايي‌ها نزد كساني جراحي مي‌شوند كه حاذق نيستند، حال يك ايراني در آلمان نزد چه پزشكي مي‌خواهد عمل كند؟

وي درباره ريكاوري بعد از عمل خاطرنشان كرد: احساس خطر باعث مي‌شود كه فرد نتواند به راحتي به عرصه ورزش برگردد و به درمان جواب ندهد. مساله ريكاوري رواني اهميت بسياري دارد. علاوه بر مراجعه ورزشكار به ارتوپد يك متخصص سايكولوژي هم بايد به او كمك كند. 24 درصد از افرادي كه بعد از آسيب ليگامنت نمي‌توانند به ورزش برگردند ترس از آسيب مجدد دارند.

انتهاي پيام
 يکشنبه 24 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 581]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن