تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850497034




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چالش معماران جوان با بازار کار حرفه ای در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: اخیرا بهرام هوشیار یوسفی در وبلاگ خود در ارتباط با معماران جوان و وضعیت آنان در بازار کار حرفه ای در ایران تحت عنوان "یک سوال ساده" نوشتاری را بدین مضمون ارائه نموده است:
اگر شما یک معمار جوان در یک دفتر نسبتا شاخص باشید، شما بعد از کسورات همان ۵۰۰ هزار تومان را خواهید گرفت؛ حدس می‌زنید در آمد جناب شیخ‌زین‌الدین ماهیانه چقدر است؟! لطفا حدس بزنید،‌ اگر رقم را بگویم یحتمل سکته ناقص خواهید کرد! یادمان نرود که بسیاری از معماران جوان همان حقوق کارگری را هم ندارند!حالا بعضی بروند با بعضی های دیگر مصاحبه کنند و هی به به و چه چه بگویند تا امثال نامبرده یک صله‌ای بیندازد جلویشان...! باید جوانان در معماری ایران متحد شوند.... کمی فکر کنید، کولی دادن دیگر بس است!
و در انتها ، راهکار اصلی مقابله با این شرایط نامناسب و خروج از آن را اتحاد معماران جوان و تشکیل دفاتر کوچک معماری توسط آنان دانسته است:
یک بار هم گفتم: دایناسورها را فراموش کنید و استخوان‌هایشان را به موزه ها بسپارید، نسیم جوانی باید در معماری ایران وزیدن بگیرد.... دفاتر کوچک و جوانتان را تاسیس کنید و این دفاتر را با هم متحد کنید، نگران کار نباشید، ‌آن را خواهیم گرفت، یاد خواهید گرفت که حقتان را از حلقوم قلدرها بیرون بکشید.... معماری کنید و دانش معماریتان را توسعه دهید، دایناسور ها دارند در جا می‌زنند، زمان از آن شماست....
گرچه طرح این موضوع و نقد و بررسی درباره آن را بویژه در شرایط موجود بسیار ضروری و مفید می دانم –امری که شاید باید بسی زودتر از اینها به آن پرداخته می شد- اما راه حل تبیین شده را چاره اصلی نمی دانم. در اینکه معماران جوان در دفاتر معماری و شرکت های مهندسین مشاور استثمار می شوند شکی نیست. –واقعیتی که هرچه شهرت مشاور، که معمولا در ایران وابستگی تام به فرد یا افراد اداره کننده و صاحب امتیاز آنها دارد، بیشتر باشد، مقیاس و شدت آن نیز به مراتب گسترده تر است- اما به نظر می رسد که تمرکز بر افراد و معماران اسم در کرده قدیمی که نقش بهره کشان از حرفه مندان جوان را ایفا می کنند نه راه حل مساله که پاک کردن صورت مساله است. امری که پرداختن به معلول بجای علت اصلی را به ذهن متبادر می سازد.
مشکل امروز جامعه حرفه ای معماری و شهرسازی ایران، قوانین نامناسب ارجاع کار، ضعف دفاتر فنی کارفرماهای دولتی و عمومی، نبود تشکلهای صنفی منسجم که نماینده حقیقی حرفه مندان باشند و قبضه سازمانهای غیردولتی مرتبط موجود در دست باندهایی مشخص و به نوعی همان "دایناسورها"ست. تجربه عملکرد چندساله اخیر سازمانهایی چون نظام مهندسی، برگزاری مسابقات معماری و همایش های مرتبط شاهدی بر این مدعاست. مواردی که تا درباره آنها چاره اندیشی نگردد و ساز و کار مربوط به آنها اصلاح نشود، هرگونه اقدام دیگری تنها درمانی مقطعی و نه قطعی خواهد بود.
در این مدت چه بسیار مشاوران جوان و دفاتر معماری تازه تاسیس متشکل از متخصصان بسیار خوش فکر و خلاق را دیده ام که به دلیل همین ضعف های مذکور یا پس از مدتی به تعطیلی کشیده شده اند و یا به کارهای دست چندم تنها برای بقای خود روی آورده اند. معدود دفاتری نیز که بدلیل پشتوانه مالی قدرتمند شخصی پس از چندین سال امکان ادامه فعالیت یافته و تثبیت گردیده اند نیز یا راهکار را در گره زدن خود با این باندهای قدرت دیده اند و در غیر اینصورت هنوز به علت نبود قوانین و نظامهای حمایتی مدون در دریافت کار با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.
در کشوری که بدلیل نظام اقتصادی به شدت متمرکز هنوز بزرگترین کارفرما دولت است و رابطه بر هرگونه ضابطه مقدم می باشد تا هنگامیکه تشکلهای صنفی واقعی شکل نگیرند و از این طریق به سازمانها و وزارتخانه های مرتبط دولتی جهت اصلاح قوانین ارجاع کار، انتخاب مهندسین مشاور، نحوه نظارت بر انجام پروژه ها، تعیین صلاحیت حرفه ای مهندسین و... فشار وارد ننمایند، نمی توان انتظاری جز ادامه وضع موجود را داشت.
امروز، در بازار کار حرفه ای ایران اصل اساسی گرفتن کار است و بدلیل وجود فارغ التحصیلان ریز و درشت فراوان، عدم وجود فرهنگ صنفی مهندسی (برخلاف جامعه پزشکی که بسیار منسجم تر و متحدتر هستند) و نیز فقدان نهادهای ناظر و در مقابل وجود باندهایی سازمان یافته از کار چاق کن ها و بعضی مهندسان قدیمی که با نفوذ در سازمانهای دولتی و نهادهای صنفی قوانین را نیز به نفع خود وضع و یا تغییر می دهند، حرفه مندان جوان جهت اثبات توانایی های خود و حضوری مستقل با معضلات عدیده ای روبرو هستند.
از این رو، به نظر می رسد که راهکار اصلی مقابله با این وضعیت نامناسب، ایجاد تشکلهای صنفی توسط معماران جوان و تقویت آنها، اطلاع رسانی گسترده و ایجاد فشار مضاعف از این طریق و بوسیله کلیه رسانه های نوشتاری، صوتی، تصویری و (بویژه در آستانه هزاره سوم) مجازی بر سازمانهای دولتی و ارگانهای قانونگذاری جهت عادلانه کردن قوانین موجود و کوتاه کردن دست غیرمتخصصان و باندهای نظام مند از صنعت ساخت و ساز کشور می باشد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن