واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: موج جديد كاهش قيمت مسكن
جام جم آنلاين: در شرايط كنوني بسياري از كارشناسان بخش مسكن ركود معاملات و افزايش تورم را دليل اصلي كاهش قيمتها در شهرهاي جديد و به تبع آن كلانشهرها عنوان كرده اند.
به گزارش خبرگزاري مهر، كاهش قيمت مسكن در شهرهاي جديد و تاثير آن بر روي قيمت مسكن در كلان شهرها به خصوص تهران مورد بررسي عدهاي از فعالان و كارشناسان بخش مسكن قرار گرفته است.
در اين رابطه، مجتبي بيگدلي، رئيس انجمن انبوه سازان مسكن و ساختمان كشور در گفتگو با مهر گفت: در حال حاضر تعيين كننده قيمت در شهرهاي جديد وزارت مسكن و شهرسازي است، ضمن اينكه صدور پروانه، مجوز ساخت و هرگونه نقل و انتقالات در اين شهرها در اختيار اين وزارتخانه است و سياستگذاري هاي دولت در بخش مسكن هم اكنون افزايش كاذب قيمتها را مهار كرده است.
كاهش 20 درصدي قيمت مسكن
وي با اشاره به افزايش كاذب 200 تا 300 درصدي قيمت مسكن در تهران گفت: ترسيم بازاري منطقي، به نفع توليدكننده و مصرف كننده است و استراتژي كاهش قيمتها در شهرهاي جديد بر روند كاهش قيمتها در كلان شهري همچون تهران تاثيرگذار خواهد بود.
بيگدلي اعلام كرد: با توجه به اجراي سياستهاي دولت در بخش مسكن پيش بيني مي شود قيمتها در سال جاري 20 درصد كاهش يابد.
كاهش قيمتها در گرو تداوم اقدامات دولت
محمد ذبيحي كارشناس مسكن، قيمت مسكن را متاثر از مسايل روحي و رواني جامعه عنوان كرد و افزود: اقدامات دولت در بخش اقتصادي با تاثير مستقيم بر روي قيمت مسكن همراه است و اتخاذ سياستهاي دولت در سال جاري در كاهش قيمت در شهرهاي جديد بي تاثير نبوده است.
وي با بيان اينكه تداوم كاهش قيمتها در شهرهاي جديد اطراف تهران در گرو انجام اقدامات علمي و برنامه ريزي شده از سوي دولت و ارگانهاي اقتصادي است، افزود: تداوم اقدامات دولت در راستاي كاهش قيمتها در بخش مسكن به كنترل قيمتها منتهي مي شود.
ركود معاملات؛ توقف افزايش قيمت مسكن
بيژن كاموري، كارشناس مسكن نيز با بيان اينكه قيمت مسكن به دليل ركود خريد و فروش، متوقف شده افزود: پيش بيني مي شود رشد قيمت مسكن متوقف شده و حتي مالكان براي فروش ناچار به كاهش قيمت شوند.
وي با اشاره به افزايش پلكاني قيمت مسكن بعد ازانقلاب گفت: در حال حاضرمسكن بخش صعودي پلكان قيمتها را طي كرده و عدم توازن ميان قدرت خريد مردم با قيمتها به دليل افزايش بي رويه قيمتها در دو سال اخير به وجود آمده است.
كاموري تصريح كرد: در حال حاضر نبود توازن ميان قدرت خريد و قيمت مسكن سبب شده تا تقاضاي خريد متوقف شود و اين امر نيز جلوگيري از رشد كاذب قيمتها را به دنبال داشته است؛ لذا قسمت افقي پلكان قيمتها شروع به حركت كرده و عدم رشد قيمتها به عنوان كاهش قيمتها تلقي مي شود؛ در حاليكه وجود تورم ناديده گرفته مي شود.
وي اظهارداشت: قيمت مسكن هم اكنون در تهران و كلانشهرها در ركود كامل به سر مي برد و از آنجاييكه قيمت مسكن توانسته به ميزان تورم موجود رشد نمايد؛ لذا اينگونه تعبير مي شود كه كاهش قيمتها به تحقق پيوسته در حاليكه قيمتها ثابت مانده و اين تورم است كه پيش مي رود.
نبود انگيزه سكونت درشهرهاي جديد دليل كاهش قيمتها
همچنين عليرضا سرحدي يكي ديگر از كارشناسان مسكن معتقد است: شهرهاي جديد فاقد جاذبه براي سكونت مردم است و اگر تاسيسات زيربنايي دراين شهرها ايجاد نشود، انگيزه اي براي نقل مكان از كلان شهرها به شهرهاي جديد وجود نخواهد داشت.
وي تاكيد كرد؛ ايجاد جاذبه در شهرهاي جديد با رشد قيمتها همراه خواهد شد؛ ضمن اينكه بار تقاضاي مسكن از كلانشهر تهران كاسته مي شود؛ ضمن اينكه احداث 1.5 ميليون واحد مسكوني در سال نيازمند ايجاد شهركهايي با تاسيسات زيربنايي كامل است.
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]