تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 27 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853947747




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه زیستی اعماق آب / پاورپوینت - اختصاص پیسی سیتی


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: متن زیر خلاصه از ارائه این جانب( به هموار فایل PPT ) میباشد.

مقدمه:
60% از سطح جهان را آب تشکیل میدهدکه 1 مایل از آن در عمق قرار دارد. با این حال یکی از کم شناخته ترین محیط ها، دریا می باشد که با روش های سنتی مطالعه شده است. زیر دریایی ها گونه های عمق زی را جمع آوری می کنند اما هنگامی که این جانوران را به سطح می آورند یا میمیرند و یا صدمه می بینند. امروزه زیردریایی های جدید و به خصوص ROVs ( وسایل نقلیه تحت کنترل قابل رفتن به عمق) به ما این امکان را میدهد که موجودات ظریفتر اعماق را ببینیم و در مورد رفتار آنها مطالعه داشته باشیم.
دنیای تاریک مطلق :
در زیر ناحیه مزوپلاژیک دنیای کم شناخته ای وجود دارد که هیچ نوری از خورشید در آن نفوذ نمیکند. در واقع این محیز بزرگترین زیستگاه بر روی زمین است که حدود 75% آب سیاره زمین را تشکلیل میدهد.
اعماق دریا به چندین منطقه عمیق تقسیم می شوند.
· bathypelagic zone the
· the abyssopelagic
· The hadopelagic, or hadalpelagic, zone
موجودات دریایی ممکن است چشمانی برای تشخیص بیولمینسانس موجودات دیگر داشته باشند و یا حتی نداشته باشند. خط جانبی بسیار توسعه یافته و یا آنتن ها می توانند حرکت در آب و یا طعمه و یا جفت را تشخیص دهند. به وسیله بو و مزه این عمل را انجام میدهند.

فشار بالا:
به ازای افزایش هر 10 متر عمق 1 اتمسفر به فشار آب اضافه خواهد شد.
زندگی تحت فشار وزن ستون اب و فشار در اعماق آب واقعا وحشتناک است. به همین دلیل تا بحال اطلاعات کمی در باره عمق بدست آمده است. ابزار و دوربین و زیر دریایی های مورد نیاز برای مطالعه آبهای عمیق بسیار گران هستند. زیرا با دقت طراحی و ساخته شده اند که در برابر فشار بدون آنکه خرد شوند مقاومت کنند. زیردریایی های کمی وجود دارند که می توانند به عمیق ترین گودال ها جایی که فشار 1000 اتمسفر است بروند. این به همان اندازه دشوار است که بخواهیم جانوران را از عمق به سطح بیاوریم. زیرا نمیتوانند این تغییرات زیاد فشار را تحمل کنند و هنگامی که به سطح می آیند می میرند. دانشمندان برای مطالعه آنها از اتاق های تحت فشار استفاده می کنند.
واضح است که فشار اثرات مهمی را بر روی موجودات می گذارد. برای مثال فقدان کیسه شنا در اغلب ماهیان عمق زی به علت صرفه جویی در استفاده از انرژی برای پر کردن کسیه شنا تحت فشار زیاد است.
موجودات عمق زی دارای آنزیم های غیر معمولی برای مقاومت در برابر فشار هستند و این آنزیم ها در گستره بالایی از اعماق عمل می کنند. در برخی نیز غلظت بالایی از مواد شیمیایی به تثبیت آنزیم ها کمک می کنند.
چنین سازگاری مولکولی فعالی در اعماق آب به زنده ماندن موجودات در برابر فشار زیاد کمک میکند.
با این وجود فشار از جمله عوامل محدودیت موجودات به حساب می آید. و تعداد گونه ا هر چه به عمق می رویم کاهش می یابد. عمیق ترین ماهی شناخته شده در عمق 8370 متری ثبت شده است. اما بی مهرگانی نیز در گودال ماریانا که عمیق ترین ناحیه اقیانوس می باشد یافت شده است.
تاریکی:
پایین تر از 200 متر فوقانی نور کم می شود و ادامه پیدا میکند تا به منطقه تاریک می رسیم.در اعماق تاریک دریا بسیاری از حیوانات رنگهای تیره دارند. اغلب جانوران خصوصا زئوپلانکتونها خاکستری اند. ماهیان عمق زی نیز اغلب سیاه هستند. میگو ها قرمز روشن دارند و در اعماق به صورت سیاه دیده می شوند. تعدادی از ماهیان عمق زی نیز به رنگ قرمز می باشند.
بیولامینسان در اعماق آب به منظور مشاهده احسام استفاده نمی شود و بیشتر برای جذب طعمه – ارتباط و جفت یابی بکار می رود.
بیولامینسانس در قسمت های عمیق نسبت به کم عمق معمولیت کمتری داد زیرا انها نمی توانند این نورهارا درک کنند.
چشمان بزرگ حساس به نور در Midwater مورد نیاز جانوران عمیق که حتی نوز خورشید نفوذ نمی کند، نیست. اعماق دریا به طور کامل تاریک نیست. با این حال بیولامینسانس وجود دارد. اغلب حیوانات عمق زی چشمانی با فعالیت خاص دارند. خصوصا در اعماق کمتر. اما این چشم ها کوچکند . جانوران عمیق تر یا چشمان کوچک دارند یا نابینا هستند. ماهیان عمق زی که نابینا هستند دارای قابلیت بیولامینسانس نمیباشند و این راهی است برای مخفی شدن از دیگران.

مخفی شدن در تاریکی:
شفافیت: ساختار بدن آنها به گونه ای است که وقتی نور از آنها عبور می کند به حالت مرعی در می آیند.
بازتاب: پولک های اینه مانند نور را باز تاب می دهند. در نتیجه ماهی به رنگ پس زمینه در می اید.
Photophores: یک عضوی در سطح شکمی جانور وجود دارد که نور کمی را به طرف پایین می تاباند و باعث می شود حالتی سایه مانند به خود بگیرد.
رنگدانه های قرمز: نور قرمز اولین نوری است که اول از بین می رود. در نتیجه موجودات با رنگدانه قرمز در عمق اقیانوس مخفی و بصورت سیاه نمایان می شوند.

دمای پایین:
سردترین آبها مربوط به عمیق ترین نقطه دریا که فقط چند درجه سانتیگراد است می باشد.
شرایط زندگی در عمق آبها تغییر کمی دارد. نه تنها این منطقه همیشه تاریک است، سرد نیز می باشد. درما به طور معمول 1 الی 2 درجه سانتی گراد است.
کمبود غذا:
تراکم کم موجودات زنده باعث می شود که در واقع هیچ تولیدی وجود نداشته باشد. ممکن است موجودات عمق زی با تغییرات فیزیکی محیط سازگار نباشند اما با کمبود غذا همیشه روبرو هستند. فقط در حدود 5% از مواد غذایی که در سطح (photic zone) ساخته می شوند پس از ماه ها به عمق می رسند. موجودات عمق زی مهاجرت عمودی برای تهیه غذا ندارند و این به دلیل مسافت زیاد و تغییر فشار زیاد می باشد.
از ماهیان معروف Bristle mouth و deep sea angle fish هستند که به طور کلی معمولا 10 سانتی متر و یا کمتر هستند به طور معمول از ماهیان مزوپلاژیک بزرگترند. جای تعجب است که ماهیان عمق زی نسبت به مزوپلاژیک ها تمایل بیشتری به بزرگ شدن دارند. با اینکه مواد غذایی کمتری وجود دارد.
در عمق موجودات انرژی خود را روی رشد می گذارند.و تولید مثل به ارامی انجام میگرید و معمولا در اواخر عمر تولید مثل می کنند. در حالیکه در مزوپلاژیک بر عکس این است. به علاوه مزو پلاژیک ها انرژی بیشتری را در مهجرت عمودی صرف می کنند.
سازگاری: صرفه جویی انژی در جانوران عمق زی بوجود دارد: ماهیان تنبل اند و کم تحرک. عضلات شل و ول و ابکی و اسکلت ضعیفی دارند. سیستم عصبی- گردش خون و تنفس ضعیفی دارند. کیسه شنا هیچ عملکردی ندارد. اکثر ماهیان عمق زی دهان بزرگی دارند تا بتوانند طعمه های بزرگتراز خود ار شکار کنند.
این روند در ماهیان بلعنده مانند sarccopharynx به اوج خود می رسد. و Guplers مثل دهان شناگر است. در خیلی از گونه ها معده به گونه ای سازگار شده که طعمه را به درستی در بر میگیرد.
Angle fish ها تکامل خاصی در متد گرفتن غذا به دست آورده اند. که نام خود را از آن می گیرند.اولین خار باله پشتی بلند و قابل حرکت شده که مانند موجی مقابل دهان حرکت می کند. از انتهای آن خار یک بافت گوشتی شبیه طعمه آویزان شده که دارای باکتری های همزیست کننده دارای قابلیت بیولامینسانس هستند و باعث درخشندگی آن می شود و آنگل فیش هر طعمه ای را که نزدیکش شود می بلعد.
اغلب ماهیان دیگر عمق زی طعمه را به وسیله زائده های ریشک مانند متصل به چانه جذب می کنند.
غذا خوردن در عمق:
دندان های بزرگ و متسع: به جانوران عمق زی این اجازه را میدهد که طعمه بزرگتر از خودش را شکار کند.
شکم دارای قابلیت انبساط: ممکن است هضم طعمه به طور معمول طی یک دوره زمانی طولانی صورت بگیرد.
سوخت و ساز و متابولیک کم: باعث می شود که انرژی کمی مورد نیساز باشد که موجب می شود جاندار کم تر به غذا احتیاج داشته باشد.

باکتری های نقش مهمی را در زنجیره غذایی اعماق اب بازی می کنند و توسط میوفیونا ها و دیپزیت فیدر ها و آنهایی که تجزیه مواد آلی را انجام میدهند خورده می شوند.
هیدروترمال ونت ها:
در نزدیکی دودکش های بلند پشته های میان اقیانوسی یافت میشوند.
منابع غذایی آنها به صورت مستقل از ابهای سطحی می باشد.
موجودات این منطقه شامل: کرم های لوله ای – حلزون ها- موسل ها- خرچنگ ها و توده های میکروبی میباشد.
ونت های بر پایه باکتری ها و ارکئون هایی که شیمیوسنتز کننده هستند متکی می باشند.
نجمه کلهری






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2992]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن