واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پيادهروي آزادي تا دماوند،اول مهر تحويل تهرانيها ميشود مديرعامل سازمان زيباسازي تهران: در ساخت10كيلومتر پيادهرو،ماندن يك كاميون نخاله در خيابان طبيعي است!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - زنان
بعد از آنكه پيادهروهاي خيابان قديمي، زيبا و مهم وليعصر(عج) به عنوان يكي از اولين پروژههاي مهم شهردار تهران در زمان آغاز مسووليتش در شهرداري تهران، بهسازي شد و شكلي قابل قبولي به خود گرفت، شهرداري تهران، بهسازي چند خيابان اصلي و مهم ديگر در مركز شهر تهران را در دستوركار خود قرار داد و به اين ترتيب، از ارديبهشت ماه سال جاري، پيادهروهاي خيابان انقلاب تا آزادي شاهد كندهكاري و برو بياي كارگران پيمانكاران شهرداري تهران بود و به يمن اين طرح، در بخشهايي از اين مسير، طرح تعريض خيابان انقلاب نيز اجرا شد! پروژه پيادهروسازي و تعريض خياباني مانند خيابان انقلاب، از جمله اقداماتي است كه سالهاي سال، شهر تهران نيازمند آن بود، ولي كسي به سراغ آنها نميرفت، اما اين روزها، اين پروژه در حال اجراست. از آنجايي كه هر پروژهاي نقاط ضعف و قوت را با هم دارد، سعي كرديم در مراحل پاياني اين پروژه، گزارشي از آن را تهيه كنيم!
خوب اما پر دردسر!
به گزارش خبرنگار «شهري» ايسنا، افتادن توي چالههاي پيشبيني نشده پايتخت «رو به تعاليمان»، اتفاقي است كه حداقل يكبار نصيب شهروندانش شده است، به عبارتي در اين شهر، نه تنها ماشينها با بدنه آهني و لاستيك و جلوبندي از چاههاي چالهنما در امان نيستند، بلكه عابراني كه چشمشان به مغازهها و ماشينها و آدمهاست، بارها و بارها تجربه روي هوا رفتن و افتادن در چالهها و كندهكاريهاي پيادهروها را تجربه كردهاند!
البته اين قاعده در همه جاي تهران ما صدق ميكند، در خيابان انقلاب باشي، يا جردن يا شهرري فرقي ندارد، هر جا كه باشي اين چالهها يك جور زير پايت را خالي ميكنند و به نظر ميرسد كه در اين سالها، چسباندن اين همه موزائيك و سنگفرش و ريختن آسفالت، تاثيري در رعايت حقوق شهروندي ما نداشته است.
دو سال و اندي پيش، وقتي شهردار تهران در راستاي اجراي اولين قولهاي خود، پيادهروهاي خيابان وليعصر(عج) را از اول تا انتها بهسازي كرد، همه به اين فكر كردند كه بالاخره يك مسوول در اين شهر از خودروي شخصياش بيرون آمده و در خيابان راه رفته و احتمالا پس از افتادن در يكي از اين چالهها، كت يا شلوارش پاره شده و بعد دستور داده اين خيابان را ساماندهي كنند، تا ديگر هيچ پيرزن يا پيرمردي يا كودكي در چالههاي پايتخت نيفتند.
شهردار تهران هم با همه حرف و حديثهايي كه براي اين پروژه وجود داشت و البته با اعتبار قابل توجهي، آن را تمام كرد، اما طعم شيرين داشتن پيادهرويي يكدست، سالم و زيبا به نقاط ديگر شهر هم رسيد و اين گونه بود كه نهضت پيادهروسازي شهر تهران در خيابانهاي اصلي و مهم آغاز شد.
در اين ميان، خيابان دماوند تا ميدان امام حسين(ع) و خيابان و ميدان انقلاب تا ميدان آزادي به دليل فضاي فرهنگي كه دارد، همواره با حساسيتهاي خاصي همراه بوده است. از برگزاري هر هفته نماز جمعه و راهپيمايي و گردهماييهاي گروهي به مناسبتهاي مختلف گرفته تا بازار داغ و پرجمعيت كتابفروشان و دانشجويان و اساتيد، همه و همه، اقشاري هستند كه نگاههاي مخصوص به خود نسبت به نيازهاي شهري دارند و و در عين حال، نحوه برخوردشان با كمبودها و نواقص اين پروژههاي پرزحمت با هر قشري در هر خيابان ديگري فرق دارد.
اغذيه فروش آن طرف ميدان انقلاب هم، اول از ماندن چند روزه آسفالتهاي كنده شده جلوي مغازهاش گلايه ميكند، اما ادامه ميدهد: اين چند روزي كه اين جا خاك و نخاله بود، هيچكس از پيادهرو عبور نمي كرد و بخشي از فروش ما كم شد، اما به نتيجهاش ميارزد و در عوض، بعد از تكميل پروژه، نماي مغازه، با حذف گرد و خاك بيشتر ميشود.
كت و شلوار فروش راسته زير پل كالج هم كه مشتريهاي خاص خود را دارد، معتقد است، اين پيادهروسازي به نماي بيروني مغازهاش افزوده و از اين روند راضي است، اما بالافاصله گلايه ميكند كه همزمان با كندن پياده رو و درآوردن نخالهها، موزائيكهاي رنگي را آوردند و در طول كند و كاري كه داشتند، اين موزائيكها مسير رفتوآمد را سد كرده بود و هرچقدر به پيمانكار اعتراض كرديم، كسي گوش نداد! بعد هم به تلي از ماسه در وسط خيابان اشاره ميكند كه مردم از روي آن رد ميشوند!
صاحب يك كيوسك روزنامه فروشي هم نسبت به طولاني شدن زمان كندن پيادهرو و بردن نخالهها اعتراض دارد و ميگويد: هر ده دقيقه يك بار روي روزنامهها را پاك ميكنم! مردم هم كه رعايت نميكنند! خلاصه اين پروژه شهرداري براي ما فقط دردسر بود! اما هر چه كه هست، خدا كند زودتر تمام شود!
اما يكي از عابران كه در روز مسير ميدان فردوسي تا پيچ شميران را پياده طي ميكند، ميگويد: بعد از سالها بالاخره فهميديم كه غير از آسفالت چيز ديگري هم هست كه روي آن راه برويم!
تا اول مهر رفع زحمت ميكنيم
در اين ميان ملاصالحي ـ مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران ـ كه متولي اجراي اين پروژه است، از پيشرفت 90 درصدي پروژه بهسازي و پيادهروسازي در محدوده خيابان انقلاب و آزادي به ايسنا خبر ميدهد و تاكيد ميكند كه قطعا تا ابتداي مهر ماه، بيش از 97 درصد از پيادهروهاي اين پروژه، توسط پيمانكار آماده تحويل خواهد بود و تا آن زمان بخشي از مبلمان آن هم كامل خواهد شد.
وي با بيان اين كه پيادهروسازي تقاطعها را با حساسيت و توجه خاصي پيگيري كردهايم، توضيح داد: استانداردسازي و ايمني پيادهروها را در تقاطعها براي عبور معلولان در نظر گرفتهايم و حداكثر ارتفاع براي عبود معلولان در اين معبرها سه سانتيمتر خواهد بود و در عين حال، ارتفاع و شيب مناسب براي خارج شدن آبهاي سطحي در نظر گرفته شده است.
طراحي ويژه پيادهرو جلوي دانشگاه تهران
وي با اشاره به اجراي طراحي ويژه پيادهرو جلوي دانشگاه تهران، گفت: تاخير شروع عمليات پيادهروسازي در مقابل دانشگاه تهران نيز در راستاي ايجاد هماهنگيهاي لازم با دانشگاه تهران بوده است، به طوري كه پيمانكار طرح را در اختيار دانشگاه تهران قرار داد، تا چنانچه اساتيد اين دانشگاه نظر خاصي دارند، در اين بخش اعمال شود.
بيش از هزار نقطه مشكلدار مسير را ساماندهي كرديم
مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران در تشريح برخي از مشكلات پيشروي اين پروژه، گفت: بيش از هزار نقطه مشكلدار در طول اين مسير وجود داشت كه معضلات قديمي نظير دريچه، پله و نورگير داشتند و بسياري از آنها براي رفع مشكل، نيازمند احكام قضايي بودند و خوشبختانه در چند ماهه گذشته، بيش از 90 درصد از اين نقاط مشكلدار برطرف شدهاند.
وي در پاسخ به اين سوال ايسنا در مورد تاخير پيمانكار در جمعآوري و تخليه نخالهها در زمان مقرر، گفت: همكاري 16 پيمانكار به طور همزمان ساده نيست و ممكن است، در جريان انجام كار اين گروهها، نخاله در چند نقطه براي ساعاتي كوتاه گوشه پياده رو بماند.
10 كيلومتر پيادهروسازي شوخي نيست
اراده شهرداري توجه به زير پاي مردم است
وي به اجراي اين پروژه در 10 كيلومتر اشاره كرد و گفت: در عمليات عمراني با اين ابعاد، ماندن يك كاميون نخاله در كنار خيابان طبيعي است! طبق توافق، كاميونهاي حمل نخالهها و جابهجايي مصالح بايد در ساعتهاي شب تردد داشته باشند، اما براي آن كه نخالهاي كنار خيابان نماند، مجوز ترافيكي تردد در روز را براي تعدادي از كاميون گرفتهايم.
ملاصالحي ايجاد هماهنگي بين كار و نظارت بر آنها را بسيار مشكل برشمرد و ادامه داد: عليرغم آن كه ظرفيت توليد موزائيكها بتني بسيار محدود است، شهرداري تهران نهضت پيادهروسازي را در تعداد قابل توجهي از خيابانها از جمله انقلاب، حافظ و امام خميني (ره) شروع كرده است و اراده شهرداري تهران بر اين تعلق گرفته است كه زير پاي مردم را اصلاح كند.
وي به تاخير دو ماهه پيمانكار اين پروژه اشاره كرد و گفت: قرار بود، مصالح به كارگرفته شده در اين پروژه، مانند كيفيت مصالح به كار گرفته شده در خيابان وليعصر(ص) باشد، اما مصالح تامين شده از سوي پيمانكار، واجد اين ويژگيهاي نبود، لذا براي آنكه كيفيت كار رعايت شود، پروژه را دو ماه معطل نگه داشتيم، تا مصالح مورد نظر آماده شود.
رنگ سبز زير پاي عبران به جاي كمبود درخت
وي در پاسخ به اين سوال كه رنگ موزائيكها به كار برده شده، كمرنگ و فاقد هماهنگي است،گفت: رنگها و طرحهاي به كار برده شده در اين پيادهروسازي، كارشناسي شده و بر اساس نيازهاي اين منطقه بوده است. به عنوان مثال به دليل تعداد اندك درختها در محدود خيابان انقلاب تا آزادي، براي مسير عابران رنگ سبز انتخاب شده است.
ملاصالحي خاطرنشان كرد: طرحهاي به كار گرفته شده در اين مسيرها در شوراي شهر تهران تصويب شده است، اما در برخي از نقاط، به دليل محدوديتهاي محيطي، چارهاي جز تغييرات اندك نداشتهايم.
به قول مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران نميشد، يك جايي پيادهرو را در كارگاه ميساختيم، بعد ميآورديم و در خيابان نصب ميكرديم، لذا مجبور بوديم، اول خيابان را بكنيم و بعد موزاييكها را نصب كنيم.
به گزارش ايسنا، بدون شك پروژه بهسازي پيادهروهاي خيابانهاي مهم و شلوغ تهران، يكي از پروژههاي مهم شهر تهران است كه پس از سالها با هدف تامين نيازهاي به حق شهروندان، اجرا شده، اما نكته مهم اين است كه در زمان اجرا، كمترين ميزان ناهماهنگي بين پيمانكاران وجود داشته باشد و در عين حال كه در زمان مقرر پايان مييابد، كمترين زحمت را براي شهروندان ايجاد كند!
انتهاي پيام
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]