واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: - نقطه عطف (ذات خدا):
هو الله احد : یعنی کسرت در ذات خدا نیست و هر گونه گستردگی باعث کسرت است، پس ذات خدا نقطه عطف است.
الله نور السماوات و الارض : یعنی ذات خدا به مانند یک پروژکتور که فیلمی را نمایش میدهد، باعث تمام مراتب وجود (آسمانها) تا پایینترین سطح عالم ماده در انتها (زمین) است، پس فقط ذات خدا وجود دارد.
- روح (اسماء خدا):
بالاترین مرتبه وجود و آنچه از خدا برای تمام موجودات قابل درک است و مورد پرستش قرار میگیرد، و آنچه که خدا از آن در جسم انسان دمید و آنچه که در شب قدر به همراه فرشتگان تنزل پیدا کرده و تا عالم ماده پایین می آید و تمام مراتب وجود در یک سطح قرار میگیرد.
- فرشتگان:
عالم ملائک که فرشتگان مقرب (حضرت جبرئیل) در بالاترین مرتبه آن قرار دارد (آسمان ششم) و در هنگام معراج پیامبر(ص)، تا این مرتبه ایشان را همراهی کرد و پس از آن پیامبر تنها وارد عالم روح شدند.
- جن:
مرتبه ای که جن ها در آن قرار دارند و شیطان در بالاترین مرتبه (آسمان چهارم) قرار داشت و خدا به او دستور سجده به انسان را داد و او سرپیچی کرد زیرا جسم مادی انسان را دید که قابل پرستش نیست و در مرتبه پایینتر (زمین) قرار دارد ولی روح انسان را ندید که مورد پرستش همه موجودات است و شامل اسماء و صفات خداست و در بالاترین مرتبه قرار دارد، و بدینصورت شیطان از مرتبه فرشتگان به پایینترین مرتبه جن سقوط کرد.
- برزخ:
- زمین (دنیا):
پایینترین مرتبه وجود، خداوند دو سوی مراتب وجود را به هم دوخت و انسان را خلق کرد و به خود گفت "تبارک الله احسن الخالقین" و انسان همان خاکیست (ماده) که روح در آن دمیده شد، به همین دلیل انسان میتواند پست ترین مرتبه وجود را داشته باشد (به علت وجود در مرتبه ماده، حتی پست تر از شیطان) و میتواند بلند ترین مرتبه وجود را داشته باشد (به علت وجود در مرتبه روح، حتی بالاتر از فرشتگان).
در قرآن هفت آسمان هستی این چهار مرتبه و سطوح میان آنها (سه سطح) است و سطح پایینی زمین نامیده شده است و آسمان هفتم عرش، و قرآن، بزرگترین معجزه، تنها چیزیست که از نقطه عطف تا عالم ماده پایین آمده است.
حضرت آدم قبل از تنزل در آسمان چهارم بوده است و حضرت عیسی نیز تا ظهور ولیعصر (عج) در آنجاست.
با رجوع به معراج پیامبر (ص)، با جزئیات هر مرتبه بیشتر آشنا خواهید شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2642]