واضح آرشیو وب فارسی:قدس: وزير آموزش و پرورش وعده هاي تازه اي داد؛ همچنان در حسرت مدارس يك نوبته
* مريم زنگنه
علي احمدي، وزير آموزش و پرورش مثل تمام وزيران ديگر كه در هفته دولت از تواناييهاي خود برخي به گزاف و برخي به حقيقت سخن
گفتند در مراسم افتتاحيه مدرسه اي در اسلام شهر اظهار اميدواري كرد: همه مدارس كشور تا پايان برنامه پنجم توسعه يك نوبته شوند.
975 مدرسه در قالب سه هزار و 366 كلاس درس با زيربنايي معادل نيم ميليون مترمربع به مناسبت هفته دولت افتتاح شد و وزير آموزش و پرورش كه در مراسم افتتاحيه يكي از مدارس در اسلام شهر حضور داشت چنين وعده بزرگي داد.
ناگفته نماند كه وزراي قبلي نيز چنين وعده هايي داده بودند اما هر يك به فراخور قبل از تحقق بخشيدن به آن از اين كرسي كنار گذاشته شدند.
وزير آموزش و پرورش در اين مراسم گفته بود در سال تحصيلي 86، 40 درصد از مدارس كشور دو نوبته بودند.
وي افزود: اعتبارات عمراني آموزش و پرورش با در نظر گرفتن سهم بودجه دولتي و تعهدات خيران مدرسه ساز در سه سال گذشته سه برابر شده است و بركات اين افزايش هم اكنون در بهبود فضاهاي آموزشي كشور قابل مشاهده است.علي احمدي يادآور شد: تجهيز مدارس به امكانات مورد نياز و همچنين بهسازي آنها در راستاي تأمين فضاي استاندارد مورد نياز دانش آموزان از عمده اقدامهاي رفاهي است كه در طول سه سال گذشته براي دانش آموزان كشور محقق شده است.
وي همچنين با اشاره به نتايج مثبت اجراي طرح هجرت دانش آموزي مبني بر مشاركت دانش آموزان در بهسازي مدارس كشور و تأثير آن در شاداب سازي محيط مدارس، از اتمام اجراي اين طرح تا آغاز ماه رمضان خبر داد و اعلام كرد: بيش از سه هزار مدرسه تا آغاز سال تحصيلي پيش رو به بهره برداري خواهد رسيد.
البته بايد گفت: خيرين مدرسه ساز در جهت تحقق اين وعده وزير بسيار تأثير دارند اما چقدر خوب بود كه اين خيرين به ساخت مدرسه در شهرهاي بزرگ اكتفا نمي كردند و هدايت آنها توسط وزارت آموزش و پرورش بهتر صورت مي گرفت زيرا در حال حاضر شهرهاي بسيار محروم و روستاهاي بزرگ و كوچك زيادي هستند كه مدارس بسيار فرسوده با تجهيزات و ميز و نيمكتهاي بسيار قديمي و سرويسهاي بهداشتي خراب سال تحصيلي را آغاز و به پايان مي رسانند.
چقدر خوب بود كه اعتبارات عمراني اين وزارتخانه به جاي اينكه يك مدرسه را در مركز شهر تهران به بهترين امكانات مجهز كند، نصف آن را خرج مدرسه هايي در اطراف همين شهر تهران مي كردند مثل مدرسه هاي شهرري و يا رباط كريم و... اگر يكي از مديران آموزش و پرورش مدارس روستاهاي خراسان جنوبي و رضوي را مي ديد اين اعتبارات را بيشتر آنجا خرج مي كرد تا مدرن كردن يك مدرسه در قلب پايتخت. شايد اگر روستاهاي ما مدرسه داشتند جلوي مهاجرتهاي زيادي گرفته مي شد.
فراموش نشود كه هنوز هم مدارس زيادي در سراسر كشور وجود دارد كه استيجاري هستند و آموزش و پرورش به تفاهم قطعي با صاحبان ملك نرسيده است.
در همين روزها رئيس سازمان آموزش و پرورش استان تهران نيز از كاهش 30 درصدي مدارس دو نوبته استان تهران خبر داده است.
يزدي خواه گفت: به مناسبت هفته دولت 16 پروژه آموزشي با 210 كلاس در استان تهران افتتاح شد و تا پايان شهريور سال جاري 145 واحد آموزشي دولتي به استان تهران افزوده مي شود.
وي استان تهران را پيشتاز در جذب كمك خيران خواند و گفت: استان و شهرستان تهران در كشور، رتبه اول جذب خيران مدرسه ساز را كسب كرده و در حال حاضر 83 واحد توسط آنان در حال ساخت است.
وي با بيان اينكه 155 شيفت مدرسه از نوبت بعد از ظهر كاهش پيدا كرده است، گفت: از اين تعداد كاهش شيفتهاي بعد از ظهر، 61 نوبت در مدارس ابتدايي، 53 نوبت در مدارس راهنمايي و 41 نوبت در مدارس دبيرستان صورت گرفته كه در سال تحصيلي جديد اين مدرسه ها تك شيفت مي شوند.
وي افزود: در سال تحصيلي گذشته، 51 درصد مدارس يك نوبته و 49 درصد مدارس دونوبته بودند كه در سال جاري63 درصد مدارس يك شيفته و 37 درصد مدارس دو شيفته بودند كه با افتتاح اين پروژه ها، تعداد مدارس يك نوبته به 70 درصد و مدارس دو شيفته به 30 درصد كاهش پيدا مي كند.
رئيس سازمان آموزش و پرورش شهرستانهاي استان تهران اظهار اميدواري كرد: در يك برنامه چهارساله تمام مدارس تهران يك شيفته خواهند شد.
اما بايد پرسيد كه چه وقت اين اتفاق در شهرهاي كوچك و روستاها خواهد افتاد؟ چرا كه هنوز مدارس دو شيفته زيادي در روستاها وجود دارد.
قول آقاي وزير عملي مي شود به شرطي كه...
سيدباقر مسلمي، معاون اداري و مالي سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور در اين خصوص به خبرنگار ما مي گويد: يك نوبته شدن همه مدارس كشور به چند فاكتور بستگي دارد. اگر وضعيت ثابت باشد و هيچ اتفاقي نيفتد با اعتباراتي كه دولت گذاشته است قطعاً تا پايان برنامه پنجم توسعه به اين هدف خواهيم رسيد ولي اگر بقيه شرايط عوض شود اين گونه نخواهد بود، معمولاً شرايط ثابت نمي ماند. يكي از فاكتورهايي كه در اين رابطه مهم مي باشد مهاجرت است.
در حال حاضر مهاجرت رو به افزايش است و در حاشيه شهرهاي بزرگ با تراكم زياد ساخت و ساز در آن انجام گرديده و هر روز شهرك اضافه مي شود.
وي مي افزايد: ما در مناطق محروم و يا شهرهاي كوچك مدرسه مي سازيم اما مردم اين شهرهاي كوچك به شهرهاي بزرگ مهاجرت مي كنند و ظرفيت آن خالي مي ماند و از طرف ديگر متناسب با رشد جمعيت حاشيه شهرها نمي شود مدرسه ساخت و دوباره مجبور مي شويم كه مدارس را در اين مناطق دو نوبته كنيم. اين فاكتورها خيلي دخالت دارد ولي اگر در اين بخش هم فكري بشود و شرايط ثابت بماند قطعاً آنچه كه آقاي وزير قول دادند در برنامه پنجم تحقق پيدا خواهد كرد. اكنون حدود 26 هزار و 300 مدرسه دو نوبته در كل كشور داريم كه با توجه به ساخت و سازهاي فعلي و عدم رشد دانش آموزي در دو يا سه سال آينده قطعاً اين وعده محقق خواهد شد.
وي درخصوص نقش خيرين مدرسه ساز و اينكه آنها در هر كجا كه نياز باشد مدرسه مي سازند، مي گويد: خيرين بزرگ يعني آنهايي كه مدرسه هاي زيادي ساخته اند خود را محدود به چارچوب زادگاه خود نمي كنند و بسياري از آنها در استانهاي مختلف مدرسه مي سازند، خيريني هستند كه بيش از 100 مدرسه ساخته اند كه تمام آنها در سراسر كشور پخش شده است بخصوص در مناطق محروم و مناطقي كه نياز بوده مدرسه ساخته اند.
مسلمي همچنين در خصوص حذف تبصره قانوني كه انبوه ساز را ملزم مي كرد در قبال 200 واحد مسكوني يك مدرسه بسازد، مي افزايد: متأسفانه مجلس اين تبصره قانوني را حذف كرد و ديگر انبوه ساز ملزم به ساخت مدرسه در قبال واحدهاي مسكوني نيست و پيشنهاد وزارت مسكن تصويب شد. البته مشكلات زيادي در اين زمينه به وجود آمد و بعد از اين هم مشكلات بيشتر خواهد شد.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]