واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
خیلی ها مراقبت از پوست را صرفا به مراقبت از پوست صورت محدود می کنند و از توجه به پوست بدن خودشان غافل می شوند. شاید برای تان عجیب باشد ولی این یک واقعیت است که گاهی اوقات، مراقبت از پوست بدن می تواند فرد را از چنگال مرگ نجات دهد. بعضی از سرطان های بسیار مهاجم پوست مانند ملانوم بدخیم گاهی در قسمت های کاملا پوشیده بدن مانند پوست ناحیه پشت به وجود می آیند و اگر از پوست تنه خودمان غافل باشیم، ممکن است این ضایعات خطرناک را که تشخیص زودرس آنها می تواند درمان را ساده تر کند، نشناسیم و دچار مشکل شویم. این هفته در صفحه «زیبایی» به چند توصیه اساسی برای مراقبت از پوست بدن می پردازیم....
۱) مواظب باشید پوست تان خشک نماند:
یکی از شایع ترین مشکلاتی که پوست افراد را درگیر می کند، خشکی پوست است. این مساله به خصوص در افراد مسن نمایان تر است و به کرات موجب خارش پوست می شود. افرادی که زمینه آلرژی پوست دارند نیز به طور شایع دچار خشکی پوست شده و در فصول سرد دچار اگزمای پوستی می گردند. توصیه می شود که در فصول سرد سال افراد از استحمام مکرر و شستشوی بدن با صابون های ناملایم پرهیز نمایند. مصرف لیف و کیسه را در سنین بالا به هیچ وجه توصیه نمی کنیم. افرادی که از مشکل خشکی پوست رنج می برند باید از صابون های ملایم با PH خنثی یا اسیدی و یا از پن ها استفاده کنند. پس از استحمام در حالی که هنوز در محیط مرطوب حمام قرار دارند توصیه می کنیم که از کرم ها یا لوسیون های مرطوب کننده بدن استفاده کنند تا از تبخیر رطوبت پوست جلوگیری شود. حرارت آب مصرفی برای استحمام نیز بهتر است خیلی داغ نبوده و ملایم باشد. بعضی از کودکان که مبتلا به اگزمای سرشتی هستند جهت تخفیف خارش از آب داغ استفاده می کنند و این مساله موجب تشدید خشکی پوست و درنهایت خارش و اگزمای آنها می شود.
۲) خطر نور آفتاب و سولاریوم را جدی بگیرید:
اگر پوست افرادی را که عادت به آفتاب گرفتن در سواحل را دارند مشاهده کرده باشید، متوجه خواهید شد که پوست آنها به شدت دچار آسیب شده، به طوری که پوست نازک تر شده و اصطلاحا آتروفیک می شود. دچار لک های متعدد شامل کک و مک و لنتیگوهای آفتابی شده و درنهایت خطر بروز سرطان های مختلف پوستی در آنها افزایش می یابد. پوست این افراد به سرعت دچار پیری ناشی از اشعه فرابنفش شده و ظاهر پوست چند سال از آنچه باید باشد، پیرتر به نظر خواهد رسید و دچار چین و چروک زودرس می شود. افراد باید بدانند که عامل اصلی پیری زودرس ناشی از اشعه فرابنفش آفتاب، شامل اشعه های فرابنفش A و B است و از این اشعه ها در سالن های برنزه سازی نیز استفاده می شود. پس سولاریوم نیز همان خطرات نور آفتاب برای پوست بدن را دارد و حتی می تواند خطرناک تر باشد. ثابت شده است افرادی که به صورت عادتی از سولاریوم برای برنزه کردن پوست خود استفاده می کنند بیشتر از افراد عادی در خطر ابتلا به سرطان های پوست به ویژه ملانوم بدخیم هستند. اگر برای تفریح و ورزش قصد دارید در فضای غیر مسقف آب تنی و شنا کنید، مصرف ضدآفتاب برای پوست بدن خود را فراموش نکنید. بهتر است از برنزه کردن پوست خود توسط سولاریوم به طور کلی صرف نظر کنید.
۳) برای شناسایی ضایعات پیش بدخیم و بدخیم، پوست بدن تان را معاینه کنید:
همان طور که در ابتدا گفتم، بعضی از سرطان های پوستی علاقه به ایجاد در پوست تنه دارند و به خصوص نواحی پوشیده که غیرقابل مشاهده توسط خود فرد است از این نظر حایز اهمیت می باشند. به عنوان مثال ملانوم می تواند در پوست ناحیه پشت کتف یا پشت کمر و یا حتی روی پوست باسن پدیدار شود. این سرطان به صورت یک لک تیره و معمولا شیار پررنگ نمایان می شود و پیش آگهی بسیار وخیمی دارد. تشخیص زودرس این سرطان بسیار مهم است و لذا هر گاه ضایعه مشکوکی در پوست تنه پیدا کردید مراجعه به متخصص پوست را فراموش نکنید. عادت کنید ماهی یک بار پوست نواحی غیرقابل مشاهده خود را توسط دیگران یا پزشک معاینه کنید.
۴) نوع پوست تان را بشناسید و محصولاتی متناسب با نوع پوست تان انتخاب کنید:
اولین قدم در حفظ لطافت و شادابی پوست و مراقبت از آن شناسایی نوع پوست است. متخصصان پوست، پوست را به ۵ نوع تقسیم می کنند که هر یک از انواع آن نیازمند نوعی نگهداری خاص است.
▪ پوست نرمال(طبیعی): این نوع پوست نرم و لطیف بوده و منافذ آن بسیار ریز است، جوش ندارد و یا تعداد جوش ها به قدری اندک است که به چشم نمی آید. به این نوع پوست اصطلاحاً مخملی گفته می شود.
▪ پوست چرب: دارای منافذ بزرگ با حالتی براق، به ویژه در بخش هایی چون صورت و به طور شاخص پیشانی، بینی و چانه، پشت، بازوها و سینه است. تعداد جوش های آن زیاد و اغلب نیازمند درمان است.
▪ پوست خشک: این نوع پوست منافذ بسیار ریزی داشته و کاملاً خشک است که این خشکی به ویژه در گونه ها، بازوها، پاها، سینه و شکم به وضوح دیده می شود. قرمزی بیش از حد پوست که گاه با خارش همراه است، از ویژگی های بارز پوست های خشک است.
▪ پوست ترکیبی: در این نوع پوست، نواحی ای چون پیشانی، چانه و بینی چرب و گونه ها خشک است. بازوها ممکن است خشک یا چرب باشند.
▪ پوست حساس: ممکن است خشک یا چرب باشد که در هر دو صورت با ویژگی هایی چون قرمزی، خارش و سوزش مشخص می شود. سطح پوست اغلب دارای لکه های قرمز است که جوش های ریزی نیز در سطح این نواحی دیده می شود. این جوش ها آکنه نیست، بلکه ناشی از حساسیت بیش از حد پوست به ویژه به آب و هوا یا مواد پاک کننده یا آرایشی است.
اکنون پس از تشخیص نوع پوست و ترجیحاً با مشورت پزشک، نگهداری از پوست علمی و دقیق خواهد بود اما نکته حایز اهمیت اینکه در بعضی مواقع جنس پوست صورت با بدن متفاوت است، از این رو لازم است نوع پوست بدن و صورت به طور مجزا شناسایی شود.
۵) هر روز پوست تان را خوب پاک کنید و شستشو بدهید:
تنوع انواع صابون ها و لوازم آرایشی بهداشتی به ویژه انواع پاک کننده ها نباید باعث سردرگمی و انتخاب نادرست شما شود. برای پاک کردن و تمیز کردن پوست، توجه به دو نکته ضروری است، اول اینکه برای پاک کردن آرایش صورت به هیچ وجه نباید از صابون استفاده کرد و دوم اینکه، برای هر نوع پوست، نوع صابون ویژه ای نیاز است. از این رو برای پاک کردن صورت استفاده از پنبه آغشته به کرم یا دستمال های آرایشی پاک کن استاندارد و بدون الکل توصیه می شود. فراموش نکنید که پنبه یا دستمال را به آرامی روی صورت بکشید. اگر از پاک کننده های محلول استفاده می کنید، لازم است بسته به نوع پوست، پاک کننده ای را انتخاب کنید که معمولاً برای پوست های چرب از انواع کم چربی که بخش آبی پاک کننده بیشتر باشد، استفاده می کنید و برای پوست های خشک بر عکس. اکنون پس از پاک کردن پوست با استفاده از آب گرم و صابون- صابون متناسب با نوع پوست- صورت را شستشو داده و سپس بلافاصله با آب سرد، صورت را بشویید تا منافذ پوست که در اثر شستشو با آب گرم باز شده بودند، مجدداً بسته شده و به حالت طبیعی باز گردند.
۶) از کِرِم ها و لوسیون های تقویت کننده پوست استفاده کنید:
بهبود بخشیدن پوست و تقویت آن با استفاده از ترکیباتی به نام «بهبوددهنده» است. بهبوددهنده ها نه تنها باعث بهبود و بازسازی پوست می شوند، بلکه باعث از بین رفتن بقایای آلودگی سطح پوست می شوند و در واقع کار پاک سازی را تکمیل می کنند.برای انتخاب بهبوددهنده نیز به نوع پوست توجه کنید. برای پوست های چرب یا خیلی چرب، بهبود دهنده های بدون چربی و برای نوع خشک، بهبوددهنده های چرب نیاز است. برای پوست های چرب و خیلی چرب می توان از بهبوددهنده ها برای بهبود پوست بدن نیز استفاده کرد.
__________________
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]