تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى‏لله‏ عليه ‏و ‏آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854234872




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پيامبر اعظم (ص) ازنگاه اديان پيشين


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: درمنابع كلامى و فلسفى و اعتقادى دلايل فراوانى براى نبوت رسول اكرم(ص) ذكر شده است. يكى از مهمترين استدلال هاى دانشمندان مسلمان گواهى پيامبران پيشين و نخبگان امت هاى گذشته و علماى اهل كتاب به رسالت و نبوت آن حضرت مى باشد. دراين مقاله سعى شده است گفتار برخى از انبيا و علماى امت هاى پيشين درمورد پيامبر اعظم (ص) مورد بررسى اجمالى قرارگيرد.
قرآن كريم مى فرمايد:
«الذين يتبعون الرسول النبى الامى الذى يجدونه مكتوبا عندهم فى التوريه و الانجيل؛ (اعراف/157) همانها كه از فرستاده خدا، پيامبر امى پيروى مى كنند، پيامبرى كه صفاتش را در تورات و انجيلى كه نزدشان است مى يابند.»
از منظر قرآن كريم تمام اقوام پيشين و پيامبران گذشته موظف بوده اند كه به رسالت پيامبر اكرم (ص) ايمان بياورند چرا كه خداوند از همه آنان دراين رابطه پيمان اكيد گرفته بود و آنها اعتراف كرده بودند كه اگر بعد از تولد و ظهور حضرت محمد(ص) زنده بودند به آئين اسلام ايمان بياورند. (1)
قرآن در مورد پيمان پيامبران مى فرمايد: هنگامى كه خداوند از پيامبران پيشين پيمان گرفت كه هر گاه به شما كتاب و حكمتى دادم سپس شما را فرستاده اى آمد كه آنچه را با شماست تصديق كرد البته به او ايمان بياوريد و حتما ياريش كنيد آن گاه فرمود:«آيا اقرار كرديد و در اين باره پيمانم را پذيرفتيد؟ گفتند:«آري، اقرار كرديم،» فرمود:«پس گواه باشيد و من هم با شما از گواهانم.» (آل عمران/ 81)
براساس اين آيات قرآنى تمام انبياى الهي، حضرت محمد (ص) را مى شناختند و موظف بودند از آن حضرت پيروى كرده و به آئين پاكش ايمان بياورند.رسول خدا درحقيقت خاتم پيامبران و برترين و افضل آنان است و درآخرت هم همه امت هاى گذشته به همراه پيامبرانشان تحت پرچم اسلام و تابع پيامبر خاتم خواهند بود.
همچنان كه در شب معراج نيز حضرت محمد(ص) در مسجد الاقصى درجمع پيامبران بزرگ الهى همچون حضرت ابراهيم، موسي، عيسى و... شركت كرد و در نماز امامت آنان را نمود. (2)
امام على (ع) نيز فرمود: خداوند هيچ پيامبرى را از حضرت آدم تا پيامبران بعدى مبعوث نكرد مگر اينكه از آنان عهد و پيمان گرفت كه خود و پيروانشان در صورت درك عصر حضرت خاتم الانبياء به او ايمان آورده و ياريش كنند. (3)
پيامبر درصحف حضرت ابراهيم (ع)
حضرت ابراهيم (ع) پـيامبر بزرگ الهي، وقتى خانه كعبه را در مكه بنا كرد دست به دعا برداشت و در مورد حضرت محمد(ص) چنين گفت:«پروردگارا! در اين منطقه پيامبرى مبعوث فرما كه اهل اينجا باشد و آيات تو را بر آنان بخواند و كتاب و حكمت به آنان بياموزد و آنان را از آلودگى ها و گناهان پاكيزه گرداند.(بقره/126)
كعب بن غالب از دانشمندان برجسته اهل كتاب و از انديشمندان آيين توحيدى حضرت ابراهيم (ع) قبل از پيامبر اكرم (ص) بود. او ويژگى هاى حضرت محمد را در صحف حضرت ابراهيم خوانده و به او ايمان آورده بود.(4)
پيامبر از منظر دين يهود
روزى پيامبر اكرم (ص) به همراه عده اى از يارانش در مدينه به عبادتگاه يهوديان رفت و مشاهده كرد كه آنان به قرائت تورات حضرت موسى مشغولند.
وقتى پيامبر اسلام را ديدند سكوت كردند و از ادامه قرائت تورات خوددارى نمودند. پيامبر از آنان پرسيد:
چرا تلاوت تورات را قطع كرديد؟! همه سكوت كردند و پاسخى به پيامبر ندادند.
درگوشه اى از كنيسه يهوديان، مرد بيمارى دراز كشيده بود. وقتى كه سكوت هم كيشان خود را مشاهده كرد از بستر بيمارى برخاست و گفت: اى محمد!آنان به اوصاف و ويژگيهاى تو در تورات رسيده بودند وقتى تو را ديدند نخواستند درحضور تو و يارانت فضايل و امتيازات تو را بازگو كنند كه نوعى تأييد آيين تو هم باشد. سپس از بستر بيمارى برخاست و با تلاش زياد تورات را در دست گرفت و تمام مطالب مربوط به فضائل و مناقب حضرت محمد(ص)را در آنجا قرائت كرد و گفت: اى محمد! اين اوصاف توست و ويژگيهاى آئين و امت تو. من همين جا گواهى مى دهم كه خدا يكى است و تو فرستاده خداى يگانه هستي! آنگاه لحظاتى سكوت كرد و نفسهايش به شماره افتاد و از دنيا رفت. حضرت دستور داد تا آن يهودى روشن ضمير و خوش عاقبت را به روش اسلامى غسل داده و پس از نماز دفن كنند.
عبدالله بن عمر گفته است: به خدا سوگند ويژگى هاى حضرت رسول(ص) در تورات حضرت موسى همان گونه است كه خداوند در قرآن توصيف كرد و فرمود: «يا ايها النبى انا ارسلناك شاهداً و مبشراً و نذيرا (احزاب/45) اى پيامبر! ما ترا فرستاديم تا گواه، نويدبخش و هشداردهنده باشي!» در تورات موسى افزون بر صفات والاى نبوى مى فرمايد: تو استوانه استوارى براى مكه بوده و بنده و فرستاده مني، تو را متوكل ناميدم، تو تندخو و سخت دل نيستى و در مجامع عمومى فرياد نمى كشي! تو بدى را با بدى پاداش نمى دهي، عفو و گذشت عادت توست.
تورات در ادامه آيات خود، رسول خدا را اينگونه مى ستايد: خداوند متعال او را قبض روح نخواهد كرد تا اين كه ملت عقب مانده و كج فهم را به راه راست هدايت كند و آنان را با نداى توحيدى «لااله الاالله» آشنا سازد. او چشمان نابينا را روشن مى سازد و دلهاى زنگ زده و بيمار را جلا مى بخشد و گوش هاى ناشنواى از حق را براى شنيدن سخن حق آماده مى سازد.(5)
پيامبر در صحف ادريس
سيدبن طاووس در كتاب سعدالسعود مى نويسد: در صحف ادريس اوصاف پيامبر اكرم(ص) به شايسته ترين وجهى بيان شده است. در بخشى از آن آمده: من براى بندگان صالح، مخلص، و با تقوايم مصطفى را پيامبر و مرتضى را امين گردانيدم. محمد(ص) پيامبر و رسول است و مؤمنان با تقوا، ياران او از ميان امتش هستند. خداوند متعال به حضرت آدم خطاب كرد اى آدم به ذريه ات بنگر و حضرت آدم در ميان ذريه اش گروهى را ديد كه نور آنان همه جاى آفاق را فرا گرفته و درخشش ويژه اى دارند. حضرت آدم پرسيد: پروردگارا! اينان كيانند؟ خداوند فرمود: اينها پيامبران از نسل تو هستند... حضرت آدم گفت: خدايا چرا نور آخرين نفر از سلسله انبيا از همه درخشنده تر و تابناك تر است؟ خداوند فرمود: به خاطر برترى او بر همه انبيا و اوليا. پرسيد: اين پيامبر كيست؟ و نامش چيست؟ خداوند فرمود: اين محمد، پيامبر فرستاده، مورد اعتماد، نجيب، محرم اسرار، برگزيده، پاك خالص، حبيب، دوست، گرامى ترين مخلوق در پيشگاه من است و محبوبترين، نزديكترين، شناخته ترين مخلوقاتم مى باشد. او از نظر علم، حلم، ايمان، يقين، صداقت، نيكوكاري، پاكدامني، تواضع و فروتني، پارسائي، فرمانبرى از همه آنان برترى دارد.
براى او از حاملان عرشم و ساير آفريده ها در آسمانها و زمين پيمان گرفته ام كه به او ايمان آورند و به نبوتش اقرار كنند. اى آدم به او ايمان بياور كه در نزد من مقام و منزلت، فضل نور وقارت فزونى يابد. حضرت آدم گفت: به خدا و پيامبرش محمد ايمان آوردم. خداوند فرمود: من نيز فضل و كرامت تو را افزايش دادم. اى آدم! تو اولين كس از پيامبرانم و فرزندت محمد(ص) آخرين آنان مى باشيد(6)
پيامبر در نگاه آيين مسيح(ع)
حضرت عيسى (ع) در مورد پيامبر خاتم به پيروانش مژده داده بود. در كتاب انجيل علاوه بر بيان مشخصات حضرت محمد(ص) به مسيحيان توصيه شده است كه از آن حضرت پيروى كنند. قرآن در اين زمينه مى فرمايد: «و اذ قال عيسى ابن مريم يا بنى اسرائيل انى رسول الله اليكم مصدقا لما بين يدى من التوريه و مبشرا برسول ياتى من بعدى اسمه احمد(صف/6) هنگامى كه عيسى بن مريم گفت: اى فرزندان اسرائيل، من فرستاده خدا به سوى شما هستم. تورات را كه پيش از من بوده تصديق مى كنم و به فرستاده اى كه پس از من مى آيد و نام او احمد است بشارت مى دهم.» علاوه بر آيات قرآنى و اعترافات بسيارى از كشيشان مسيحى در مورد رسالت و عظمت حضرت محمد(ص)، در دايره المعارف بزرگ فرانسه آمده است: محمد(ص) مؤسس دين اسلام و فرستاده خدا و خاتم پيامبران است. كلمه محمد به معناى بسيار حمد شده است و از ريشه حمد كه به معناى تجليل و تمجيد است مشتق گرديده و تصادفاً، نام ديگرى كه آن هم از ريشه «حمد» است و مرادف لفظ محمد مى باشد يعنى «احمد» ذكر شده كه احتمال قوى مى رود مسيحيان عربستان آن لفظ را به جاى فارقليط به كار مى بردند احمد يعنى بسيار ستوده شده و بسيار مجلل، ترجمه لفظ «پيركلتوس» است كه اشتباهاً لفظ «پاراكلتوس» را جاى آن گذارده اند به اين ترتيب نويسندگان مذهبى مسلمان مكرر گوشزد كرده اند كه مراد از اين لفظ ]در عهد قديم و عهد جديد[ بشارت ظهور پيامبر اسلام است. قرآن مجيد نيز در آيه شگفت انگيز سوره صف به اين موضوع اشاره مى كند.(7) در كتابهاى انجيل از آن حضرت به نام فارقليطا كه معادل كلمه احمد است ياد شده است.
محمد صادق فخر الاسلام مؤلف كتاب انيس الاعلام كه خود در اول يكى از كشيشان برجسته مسيحى بوده است بعد از آن كه از يكى از اساتيد ممتازش كه از سران مسيحيت بوده، واقعيت شخصيت حضرت محمد(ص) را فهميده و به درستي، آن حضرت را شناخته است به دين اسلام گرويده و علت ايمان به دين محمد را در همان كتاب اينگونه توضيح داده است: استادم در واتيكان دو كتاب از كتاب هاى تحريف نشده مسيحيان را به من نشان داد كه يكى به خط يونانى و ديگرى به خط سريانى بر روى پوست نوشته شده بود. در كتاب سريانى از پيامبر اسلام به نام «فارقليطا» و در كتاب يونانى آن حضرت را به نام «پريكاتوس» معرفى كرده و هر دو را به نام احمد و محمد ترجمه نموده بود و تمام اوصاف و احوال پيامبر اسلام را ستوده و به آمدنش از زبان حضرت عيسى مژده داده بود. يوحنا صاحب انجيل چهارم نيز آمدن او را در بابهاى 14 و 15 و 16 از زبان حضرت عيسى نقل كرده است. استادم گفت: علماى نصارا قبل از ظهور حضرت محمد اختلافى در اين معنى نداشتند اما بعد از ظهور آن حضرت معناى فارقليطا و پريكلتوس را به خاطر منافع مادى به نفع خود تغيير دادند. استادم سپس به من گفت: امروزه با آمدن دين اسلام مسيحيت منسوخ است و نجات و سعادت در پيروى از دين محمد(ص) مى باشد.(8)
پيامبر در كلام نخبگان اهل كتاب
حسان بن ثابت مى گويد: هنگامى كه نوجوانى هفت، هشت ساله بودم يك عالم يهودى در يثرب، صبح يك روز تمام هم كيشان خود را در شهر دور خود گرد آورد و فرياد برآورد: اى گروه يهوديان! امشب ستاره احمد طلوع كرد و مطمئناً او در شب گذشته پا به عرصه هستى نهاد! حسان مى گويد: آن پيشگوى يهودى با همه اطلاعات از پيامبر اسلام و شناخت حقانيت او، آن حضرت را درك كرد ولى به آئينش ايمان نياورد.(9)
بحيرا يكى از دانشمندان آگاه جهان مسيحيت نيز هنگامى كه پيامبر اكرم(ص) را در سفر شام در دوران نوجوانى حضرتش ملاقات كرد سيماى ملكوتى و نشانه هاى خارق العاده اى كه از وجود آن حضرت احساس و مشاهده نمود، سؤالاتى را از جناب ابوطالب عموى پيامبر- نمود آنگه به وى گفت: اين همان پيامبر موعود است كه كتابهاى آسمانى از رسالت جهانى و حكومت فراگير وى خبر داده اند. تمام نشانه هائى كه من از پيامبر آخرالزمان خوانده ام بر وى منطبق است. او همان پيامبرى است كه من نام او و نامهاى پدر و اقوامش را در كتاب هاى دينى خوانده ام. بر شما لازم است او را از چشم يهوديان دور نگه داريد زيرا اگر آنان بفهمند او را خواهند كشت.(10)
عبدالكريم پاك نيا
[B]پى نوشت :
1-سبل الهدى و الرشاد، محمد صالحى شامي، ج 1، ص90 .
2-سيره ابن هشام، ج 2، ص 36 .
3-تفسير درّالمنثور، جلال الدين سيوطي، ج 2، ص47 .
4-سبل الهدى و الرشاد، ج 1، ص 96، حياه القلوب، علامه مجلسي، ج 2، ص62 .
5-صحيح بخاري، ج 3، ص 21، مسند احمد، ج 2، ص174 .
6-بحارالانوار، ج 11، ص151 .
7-تفسير نمونه، ج 24، ص 77، به نقل از دايره المعارف بزرگ فرانسه، ج 23، ص4176 .
8-تفسير احسن الحديث ج 11، ص 147، قاموس قرآن، ج 2، ص177 .
9-المنتظم: ابن جوزي، ج 2، ص246 .
10-تاريخ طبري، ج 2، ص 33.
[/B]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن