تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849952514




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نوجوانی ، دوره طغیان و بی اعتمادی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: عوامل موثر در رفع مسائل و مشکلات نوجوانی



۱) پشت سرگذاشتن دوران کودکی ، تبدیل شدن به یک فرد بالغ و از دست دادن حمایت ‌های بی ‌قید و شرط والدین برای کسب احساس استقلال از یک طرف و لذت مورد حمایت و پشتیبانی آنها بودن و همان‌ طور کودک ماندن و بدون هیچ زحمت و دردسری همیشه مورد محبت قرار گرفتن از طرف دیگر ، در نوجوان کشمکش درونی ایجاد می کند و جنگ روانی عمیقی در ذهن نوجوان به وجود می ‌آید .



۲) برای کسب استقلال ، نوجوان علیه همه ی مراجع قدرت من جمله والدین طغیان می کند و به خاطر این که به خود و دیگران ثابت کند که بزرگ شده و واقعا مستقل است ، گاهی اوقات رفتارهایی علیه آنها از خود نشان می دهد ، درگیری ‌هایی ایجاد می نماید و دست به اعمالی می زند که روابط او را با آنها و سایر مراجع قدرت به شدت تیره می کند . مثلا بگو مگو کرده ، بحث و مجادله طولانی با والدین انجام می دهد ، برخلاف خواست والدین دیر به خانه می ‌آید ، از انجام تکالیف درسی خودداری می کند ، سیگار می کشد و حتی ممکن است دست به اعمال بزهکارانه بزند .



۳) عدم اطمینان نسبت به بزرگسالانی که تاکنون به عنوان الگوی همانند‌سازی بودند و از رفتار و کردارشان تقلید می شد ، با شروع دوره ی نوجوانی در نوجوان ایجاد می گردد و در این مرحله نوجوان به گفته‌ های بزرگسالان و به خصوص والدین اعتماد ندارد و این خود ممکن است موجب به وجود آمدن یک احساس « دوسوگرایی عاطفی » در وی گردد ؛ چون هم باید آنها را دوست داشت ، به آنها نزدیک شد ، از آنها الگو برداری نمود و همانند آنها شد و هم باید از آنان به عنوان تصاویر قدرت ( دشمن ) دور شد و به آنها اعتماد ننمود .



۴) یکی از مسائل مهمی که نوجوان با آن روبرو می شود مساله ی تشکیل هویت فردی اوست ، و این بدان معنی است که سوال ‌های متعددی درباره ی مفهوم زندگی و نقش او در این زندگی ، مفهوم مرگ و زندگی پس از مرگ ، و به طور کلی سوال‌ های نظیر « من کیستم » و « به کجا می ‌روم » ذهن او را به خود مشغول می نماید که باید به آنها پاسخ دهد .

جستجوی هویت شخصی متضمن این است که نوجوان تشخیص دهد ، برای او چه چیزهایی مهم و چه کارهایی ارزشمند است و نیز متضمن تنظیم معیارهایی است که وی براساس آنها بتواند رفتار خود و دیگران را هدایت و ارزیابی کند . در این مرحله افراد باید نقش جنسی خود را نیز تعیین نمایند ؛ به خصوص دختران باید درباره ی چگونگی مفهومی که از « زن بودن » پیدا می کنند تصمیم بگیرند . ازدواج نمودن ، مسوولیت‌ های زندگی را پذیرفتن ، بچه ‌دار شدن ، مادر شدن با همه آن مشقت ‌ها و گرفتاری ‌ها !!

لذا نوجوان همه ی خاطره‌ هایی را که از کارهای مادر ، مشکلات ، رنج ‌ها و شادی‌ های او دارد به یاد می ‌آورد که گاه سبب ناراحتی ، اضطراب ، پریشان خاطری و افسردگی و گاه باعث خوشحالی او می گردد .

احساس هویت شخصی در نوجوانان کم کم براساس همانند سازی ‌های مختلف گذشته آنها تکوین می‌ یابد . ارزش‌ ها و معیار های اخلاقی دوران کودکی تا حدود زیادی همانند والدین می‌ باشد ، با ورود به دوران نوجوانی ، ارزش ‌های گروه همسالان و همچنین ارزیابی ‌های معلمان و سایر بزرگسالان نیز مطرح است که برای نوجوان اهمیت دارد . نوجوانان از راه جمع ‌بندی این ارزش ‌ها و ارزیابی ‌ها سعی می کنند تصویر یک‌ پارچه‌ ای از خود به دست آورند . هر اندازه ارزش ‌هایی که از طرف دوستان و همسالان ابراز می شود ، با ارزش‌ های والدین و معلمان همخوانی بیشتری داشته باشند ، به همان نسبت کار هویت ‌یابی نوجوان آسانتر پیش می‌ رود .



هر گاه نظریه ‌ها و ارزش‌ های والدین به میزان قابل توجهی با عقاید و ارزش ‌های دوستان ، همسالان و سایر افراد مهم در زندگی نوجوان ، متفاوت باشد و نوجوان هر از چند گاهی دیدگاه‌ های دسته‌‌ای را بپذیرد و عمل نماید و خود نیز نداند که کدامیک از این دیدگاه ‌ها با ارزش ‌ها و معیار های او تطبیق می کند ، کار هویت‌ یابی برایش دشوار و طولانی می گردد و چون نمی ‌تواند هویتی واحد برای خود کسب نماید ، احتمالا دچار بحران هویت می شود ، و نقش‌ های متفاوتی را در جامعه ایفا می کند که خود عامل تعارض ، اضطراب و سردرگمی‌ اش می گردد .



دختر دانشجویی اظهار می دارد :

« در خانواده ‌ام رفتارهایم لوس و بچگانه است ، بین اقوام و فامیل ‌هایم بی ‌بند و بارم ، زیرا که بر اکثر افراد خانواده مادرم فرهنگ غربی حاکم است و آنها از من انتظار دارند که مثل آنها باشم ، در دانشکده بسیار مقرراتی و درسخوان هستم و به عنوان یک دانشجوی خوب معروفم ، بین دوستانم شدیدا مذهبی هستم و در فعالیت ‌های مذهبی شرکت می کنم ، به راستی من کیستم ؟ »



برخی از جوانان در تلاش برای کسب هویت شخصی پس از یک دوره آزمایش و کندوکاو درونی ، متعهدانه به هدفی در زندگی دل می‌ بندند و در راه نیل به آن گام برمی دارند و برخی دیگر در بحران هویت دست و پا زده و در نهایت هویتی انحرافی بر می گزینند ، هویتی که مغایر با ارزش‌ های جامعه‌ ای است که در آن زندگی می کنند و این خود زمینه ‌ساز بسیاری از مسائل و مشکلات آتی آنها خواهد شد .



۵) رشد ونمو غدد داخلی و ترشحات هورمون ‌های جنسی به نوجوان امکان برقراری روابط جنسی می دهد و انگیزه و کشش جنسی نسبت به غیر همجنس در او ایجاد می گردد و از طرفی نخستین برخورد نوجوان با جنس مخالف اغلب با ترس و پریشانی خاطر همراه است .

تمایل جنسی در دوره بلوغ با خصوصیات اساسی یک غریزه ظاهر می شود ، به عبارت دیگر به صورت نیروی محرکی است که ناخودآگاه متوجه جهت معینی می ‌باشد .

جوان تازه بالغ نیاز جدید و مبهم و تمایلات قوی و نامعلومی را احساس می کند که او را از جلدش خارج می‌ سازد و به سوی جنس مخالف می کشاند . رفتار او کج و معوج می شود و موجب شگفتی اطرافیان و تعجب بیشتر خودش می گردد . جهش‌ های شدید محبت ، عقب‌ نشینی ‌های توضیح ‌ناپذیر و حرکات بدون دلیلی که او را آشفته می‌ سازد ، از خصوصیات این سن هستند ، پس کار غریزه ی جنسی کاملا زیرزمینی است و جهت ‌یابی آن با کورمالی انجام می گیرد و در افراد محجوب و کمرو نوعی اضطراب و گیجی ایجاد می کند ، چنانکه گویی نیرویی در آنها تاثیر می نماید و آنها را به سوی مقصدی که به زحمت می ‌بینند سوق می دهد .



۶) نقایص تربیتی و آموزشی در درون خانواده ، درگیری ‌ها و نزاع‌ های پدر و مادر با یکدیگر و یا با فرزندان ، محرومیت‌ های شدید مالی ، کنترل بیش از حد والدین و مراقبت ‌های افراطی و یا برعکس آزاد گذاشتن بیش از حد و رها کردن نوجوان به حال خود نیز مسائل و مشکلاتی را برای وی ایجاد خواهد کرد .



۷) اوضاع و احوال اقتصادی - اجتماعی و بی ‌ثباتی جامعه ، جنگ ، بیکاری ، کمبود امکانات تفریح و سرگرمی نیز از عوامل مشکل ‌زا خواهند بود .



من کیستم ؟

از ویژگی های عصر جدید ، جریان شتاب ‏آلود زندگی است . حوادث و رویداد های گوناگون ، آنچنان با وسعتْ پدید می ‏آیند که فرصت تفکر و تأمل را از آدمی سلب می‏ کنند . در نتیجه ، مجالی برای تفرج در دنیای درون و جهان برون باقی نمی‏ ماند و انسان ، این موجود سرگشته و درمانده ، نه تنها لذت تفکر را حس نمی ‏کند ، بلکه انگیزه کافی برای اندیشیدن در باب ضروریات زندگی را نیز در خود نمی ‏یابد . حاصل این روند ، بیگانگی او با خویشتن و جهان خارج از خویشتن است . ولی آنچه دردآورتر ، عمیق‏تر و دشوارتر رخ می‏ نماید ، بیگانگی با خود ( عالم درون ) است .



● هویت چیست ؟

اریک اریکسون که نام او با « هویت » پیوندی عمیق دارد می‏ نویسد : « هویتی که نوجوان در صدد است تا به طور روشن با آن مواجه شود این است که « او کیست ؟ » ، نقشی که باید در جامعه ایفا نماید چیست ؟ آیا او یک کودک است یا بزرگسال ؟ آیا او توانایی آن را دارد که روزی به عنوان یک همسر یا پدر یا مادر باشد ؟ آیا او علی ‏رغم نژاد ، مذهب یا زمینه ‏های ملی - که او را از نظر مردم کم ارزش جلوه می‏ دهد - ، احساس اعتماد به نفس دارد ؟ ».



۱ ) هویت فردی

پیشتر از این در تعریف « هویت» بیان شد که ابتدا برای فرد ، و بویژه جوان ، این پرسش که « من کیستم ؟ » مطرح می ‏شود و پس از آن « چه نقشی دارم ؟ » عنوان می ‏گردد . چنانچه بیشتر به معنای اول تأکید داشته باشیم ، رابطه میان « خودشناسی » و « هویت فردی » تعریف می ‏شود ؛ زیرا « هویت » همان حقیقت شخص است که مشتمل بر صفات جوهری اوست و این همان مقوله ‏ای است که در « خودشناسی » به دنبال دست یافتن به آن هستیم . لذا می ‏توان گفت که با تحقق خودشناسی ، بخش عمده‏ ای از هویت فردی نیز محقق می‏ شود .



۲) هویت اجتماعی

از نوجوانی به بعد به تدریج ، گرایش به « اجتماعی شدن » در شکل دوست ‏یابی و وفاداری به او ظاهر می ‏شود . یکی از صاحبنظران شخصیت می ‏نویسد : « عدم توانایی در انتخاب شغل و یا عدم ادامه تحصیل ، غالباً نمودی از بحران هویت یا گم گشتگی در نقش اجتماعی است . بسیاری از رفتارهای ضد اجتماعی و ناسازگارانه افراد را می ‏توان از این دیدگاه توجیه نمود » .

در کلام الهی ، از خودبیگانگی ، حاصل از « خدابیگانگی » تلقی شده است . آنجا که می ‏فرماید : « در زمره آنانی نباشید که خدای را از یاد بردند ، پس خود را نیز از یاد بردند » ( سوره حشر ) .



۳ ) هویت خانوادگی

در بحث هویت ، خانواده جوان از دو جنبه برای او حائز اهمیت است ، در جنبه اول رفتار کلامی و عملی والدین ( علی ‏رغم سنین حساس جوانی ) برای فرزند از نوعی اعتبار برخوردار است‏ و جنبه دوم ، کثرت ارتباط های جوان و والدین در درون نهاد خانواده است که به نوبه خود می‏ تواند هم آنها را به یکدیگر نزدیک ‏تر و یا در مواردی دورتر نماید .



۴ ) هویت دینی

از نیازهای فطری آدمی ، گرایش به عشق و پرستش است ، تجلی چنین احساس و تمایلی ، در اعمال و رفتار دینی ، آشکار می ‏شود . بدیهی است که پیامدهای تکوین هویت دینی ، احساس تعهد و مسئولیت در قبال ارزش ها و باور های آن مکتب است .



● چگونگی شکل ‏گیری هویت در فرد

برای شکل‏ گیری هویت در فرد باید چند مسئله را در نظر گرفت که عبارت ‏اند از :



۱) خود شناسی

شناخت آدمی از شخصیت خویشتن ، همچون منشور کثیر الاضلاعی است که شامل جلوه ‏ها و منظر های متنوع و متعددی می ‏شود . اگر چه احاطه فرد به همه جوانب خویشتن خود ، مقدور نیست ولی برخی از مهم ‏ترین جنبه ‏های خودشناسی چنین است . شناختْ نسبت به توانایی ها و استعداد های درونی ، شناخت نسبت به ویژگی های رشد ، شناخت نسبت به نیاز های اساسی روانی ، شناخت نسبت به ضعف ها و محدودیت های وجود خویشتن .



ـ طرحی ساده برای خودشناسی

اینک با طرح چند پرسش ذیل می‏ توان به صورت عملی ، جوانان را در زمینه خودشناسی یاری نمود :

آیا به روشنی می‏ دانم که چه جنبه ‏های خوب و سازنده ‏ای در شخصیت من وجود دارد ؟ و آیا توانسته ‏ام این جنبه‏ های مورد نظر را پرورش داده ، به تقویت و توسعه آنها بپردازم ؟ تا چه اندازه به جنبه ‏های منفی خود ، آگاهی دارم ؟ و آیا برای پذیرفتن آنها شجاعت روحی لازم را دارم ؟ آیا سعی می ‏کنم که هر روز یکی از آنها را در وجود خود محو نموده ، مجموعه آنها را تقلیل دهم ؟ آیا تا به حال ، عملی انجام داده ‏ام که به ضرر خود و نفع دیگران باشد ، یا برعکس ؟ چه واکنشی در رابطه با تذکر خیرخواهانه دوستانم انجام می ‏دهم ؟



۲) داشتن هدف در زندگی

هدف ها ، آدمی را به کار و کوشش و تکاپو وامی ‏دارند و روش زندگی او را معین می ‏کنند . در این زمینه ، توجه به نکات پیشنهادی زیر می ‏تواند مفید واقع شود :

برای تعالی زندگی هدف هایی قابل قبول در نظر گیرند و به آنها ایمان داشته باشند . در صورت رسیدن به هدف مورد نظر ، بلافاصله هدفی دیگر را جایگزین نمایند . آرمان های برتر و هدف های والاتر ، نشان از اراده ‏های پُرشور و آهنین دارند . پدیده ‏هایی همچون تحصیل ، اشتغال ، درآمد مکفی ، زندگی مرفه و شهرت ، هیچ ‏کدام هدف نهایی زندگی به شمار نمی ‏آیند ، بلکه همه اینها وسایل و ابزاری هستند برای رسیدن به هدف نهایی .



ـ موانع شکل‏گیری هویت در جمع

برخی از موانع شکل‏ گیری هویت اجتماعی ، به وجود تعارض های حل نشده ‏ای بستگی دارد که در محیط زندگی و جامعه در برابر نسل جوان ، پدیدار می ‏شود . مثلاً دوستی با جنس مخالف که از نظر موازین اجتماعی ، رفتاری ناهنجار تلقی می ‏شود . حل این تعارض ها می‏ تواند موجب شکل ‏گیری هویت اجتماعی گردد .



● بحران هویت

اصطلاحی است که برای توصیف « عدم توانایی فرد در قبول نقشی که جامعه از او انتظار دارد » به کار رفته است .

شخصی که فاقد یک هویت متشکل است در ادامه زندگی با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد . در این حالت ، سبب می‏ شود فرد احساس کند منزوی ، تهی ، مضطرب و مردد شده است . احساس می‏ کند که باید تصمیم های مهمی بگیرد لیکن قادر به انجام دادن این کار نیست . در طی آشفتگی هویت ، فرد ممکن است احساس کند به جای آنکه در حال پیشرفت باشد دچار پس ‏روی است . آثار و تبعات بعدی فقدان هویت را می ‏توان در پدیده ‏هایی همچون : مسئولیت ‏گریزی ، دلزدگی ، دل مشغولی های بی‏ هدف ، هیجاناتِ جانشین ‏ناپذیر ، شخصیت منفعل و بی‏ تفاوتی جستجو نمود .



● جوان و تلاش برای کسب هویت

جوان برای کسب هویت و نوسازی شخصیت و بازآفرینی و تکامل هویت خود می ‏تواند این شانزده نکته را سرلوحه زندگی خویش قرار دهد تا تبدیل به یک جوان آرمانی گردد :



او باید با دیگران همکاری داشته باشد و به خود و دیگران اجازه زندگی بدهد .

او باید با وجدان خود در یک هماهنگی نسبی به سر برد .

اهداف او باید معقول باشند و در محدوده ظرفیت های او قرار گیرند .

نیازهای شخصی او در ارتباط با موازین اخلاقی ، معقول ، قابل قبول و قابل تعدیل باشد .

او باید به مرتبه‏ ای از عدم وابستگی و اعتماد به نفس برسد .

او باید خواهش های بیولوژیک ( زیستی ) و تظاهرات هیجانی خود را به راه های قابل قبول از نظر اجتماع ، هدایت کند .

جوان باید از واقعیات ، برداشت روشنی داشته باشد و ضمن داشتن تخیلات ، نباید واقعیت را با خیال ‏پروری یا تفکر رؤیایی مخدوش کند .





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن