واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي فعاليتهاي ديني و قرآني در حوزه بينالملل(18)رايزن فرهنگي ايران در تايلند:تحكيم وحدت بين مسلمانان تايلند از اهداف اصلي رايزني است
گروه بينالملل: هدف اصلي رايزني ايجاد وحدت و انسجام ميان مسلمانان تايلند است و اردوهايي با عنوان «محمد رسولالله(ص)» با حضور مسلمانان شيعه و سني در همين راستا برگزار ميشود.
«محمد تمهيدي» رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در تايلند طي گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار بخش بينالملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: اكثر مسلمانان تايلند از برادران اهل سنت شافعي و محب اهلبيت(عليهمالسلام) هستند بنابراين بدون هيچ مشكلي در كنار هم فعاليت كرده و برنامههاي ديني و فرهنگي مشترك برگزار ميكنند.
تمهيدي تأكيدكرد: فعاليتهاي قرآني رايزني ايران در تايلند بيشتر در ايام ماه مبارك رمضان انجام ميشود؛ در اين ماه گروههاي تواشيح و قاريان برجسته ايراني به اين كشور اعزام ميشوند و نخستينبار نيز «جواد فروغي» قاري برجسته ايراني، توسط رايزني فرهنگي به تايلند دعوت شد و مورد استقبال خيل عظيم دوستداران نداي حق قرار گرفت؛ در ماه محرم همان سال نيز شيعيان عراقي مقيم تايلند از فروغي براي حضور در برنامههاي خود دعوت به عمل آوردند.
وي توضيح داد: قاريان ايراني جايگاه خوبي در ميان مسلمانان جنوب شرق آسيا دارند و سال گذشته نيز يك گروه تواشيح و قاري ايراني براي اجراي برنامه در مسجد «روحالله» جنوب تايلند به اين كشور اعزام شدند؛ براي ماه مبارك رمضان هم «حامد شاكرنژاد» از قاريان ممتاز جمهوري اسلامي ايران به «بانكوك» عزيمت خواهد كرد تا در مساجد مختلف اين كشور و در حضور مسلمانان شيعه و سني به قرائت بپردازد.
تمهيدي به جايگاه مراسم و اعياد مذهي نزد مردم تايلند اشاره و تأكيدكرد: در بانكوك، مساجد زيادي وجود دارد و جشن ميلاد پيامبر بزرگ اسلام(ص) به مدت 3 روز در بانكوك اجرا ميشود كه طي آن فعاليتهاي قرآني در اين مساجد رونق خاصي دارد؛ وليعهد كه مقام دوم كشور بعد از پادشاه است هر ساله براي افتتاح جشن مولود النبي(ص) در سالن مسابقات قرآن حاضر ميشود و از غرفهها و نمايشگاههاي قرآني بازديد ميكند.
رايزن فرهنگي ايران در تايلند تصريح كرد: تمام امور قرآني و بسياري از كلاسهاي آموزشي اسلامي در مركزي به نام «رسول اعظم(ص)» كه 4سال پيش از سوي جمهوري اسلامي ايران در بانكوك تأسيس شده، انجام ميشود؛ در سالهاي گذشته ارتباط مستمري ميان رايزني و اين مركز وجود نداشت اما به تازگي با بهبود روابط، «حجتالاسلام اميري» سرپرست اين مركز با رايزني همكاري خوبي دارد.
وي با اشاره به ارتباط خوب و مستمر رايزني با مؤسسه اسلامي تايلند اظهاركرد: بعد از انقلاب اسلامي ايران، مديران اين مركز به همراه خانوادههايشان بهدليل علاقه به امام خميني(ره) و پيروي از افكار ايشان به مذهب شيعه گرويدند؛ با «انجمن اسلامي تايلند» هم در ارتباط هستيم و در برگزاري برنامههاي ديني با اين مركز همكاري ميكنيم.
تمهيدي فعاليت رايزني در حوزه انتشارات ديني را چنين تشريحكرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران بيش از يكصد كتاب توسط رايزني در تايلند منتشر شد كه اغلب آثاري از شهيد مرتضي مطهري، دكتر علي شريعتي، علامه طباطبايي و امام خميني(ره) هستند؛ همچنين فصلنامه «پيام اسلام» هر سه ماه يكبار توسط رايزني فرهنگي ايران به زبان «تايي» در تايلند چاپ ميشود.
وي برگزاري همايش و سمينارهاي اسلامي را از ديگر برنامههاي رايزني عنوان كرد و توضيح داد: سمينار «پيامبر اكرم(ص)» ـ در سالي كه به همين نام مزين شده بود ـ همايش «نقش زنان در انسجام اسلامي» در سال انسجام اسلامي و امسال نيز همايش « تأثير افكار امام(ره) در جنوب شرق آسيا» با شركت بيش از 400 نفر از انديشمندان مالزي، اندونزي، فيليپين و تايلند در سال نوآوري و شكوفايي و همزمان با سالگرد رحلت امام خميني(ره) برگزار شد.
رايزن ايران در تايلند توضيح داد: دو روز پس از برگزاري همايش «تأثير افكار امام(ره) در جنوب شرق آسيا»، كارواني با نام «عاشقان امام خميني(ره)» از بانكوك به جنوب تايلند عزيمت كردند و در آنجا براي نخستينبار سالگرد رحلت امام خميني(ره) با حضور بيش از 700 نفر در مسجد «روحالله» برگزار شد؛ حجت الاسلام والمسلمين «مجيد انصاري» عضو شوراي تشخيص مصلحت نظام نيز از حاضران در اين مراسم باشكوه بود و سخناني در رابطه با زندگي و افكار امام خميني(ره) ايراد كرد.
وي تعداد مسلمانان تايلند را بين 10 تا 12 ميليون نفر اعلام كرد كه اغلب آنان در ايالات جنوبي و در مرز مالزي سكونت دارند و از اين تعداد حدود 50 هزار نفر را شيعيان تشكيل ميدهند كه اغلب پس از انقلاب اسلامي ايران به مكتب اهلبيت(عليهمالسلام) گرويدند.
وي در پايان به علاقه مسلمانان تايلند به رهبر كبير انقلاب اسلامي اشاره كرد و افزود: مسجد «روحالله» توسط عدهاي از شيعيان خير و علاقمند به امام خميني(ره) در جنوب تايلند بنا شده است؛ اين مسجد به پيشنهاد «سيد سليمان حسيني» از فارغالتحصيلان حوزه علميه قم كه هماكنون امام جماعت اين مسجد است، به نام رهبر كبير انقلاب اسلامي نام نهاده شده است.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]