واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دولت زميني يا آسماني - هدايت آقايي
دوم شهريور هر سال آغاز هفته دولت و شروع ايامي است كه دولتمردان ميتوانند دستاوردهاي خود را در ويترين رسانهها به نمايش بگذارند و قضاوت مردم را نسبت به خود طلب كنند. هرچند طي 3 سال گذشته كارشناسان و اصحاب قلم و بيان آنچه را كه ميتوانستند از سر خيرخواهي به مسوولان دولت نهم گوشزد كردند و البته كمترين بازتاب را هم دريافت نمودند اما در باب كليات تفكرات حاكم بر اين دولت بحث چنداني نشد و همچنان جاي دارد تا ابعاد آن شكافتهتر گردد. يكي از ويژگيهاي منحصر به فرد دولت نهم نسبت به تمامي دولتهاي قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، ناچيز شمردن وظايف اصلي دولت كه همانا اداره امور جاري و روزمره زندگي مردم به شمار ميرود و به جاي آن پرداختن به كارهاي حاشيهاي و يا خارج از حوزه اختيار و مسووليتهاي تعريفشده است. به عبارتي ديگر مردم و قانون اساسي از دولتها ميخواهند كه روي زمين راه بروند و نه اينكه در آسمانها پرواز كنند.
نگاهي به عملكرد 3 سال گذشته دولت نهم نشان ميدهد كه رياست محترم جمهوري و به تبع ايشان غالب مسوولان ديگر همواره سعي كردهاند مشكلات جاري را تحتالشعاع يك سلسله موضوعات كلان، غيرملموس و عموما بيتاثير در زندگي عادي مردم قرار دهند. دولت براي حل مشكلات جهاني اعم از اقتصادي و فرهنگي در قالب بستههاي پيشنهادي يا طي سخنرانيها و مصاحبهها ادعاي داشتن برنامه و راهكار مناسب دارد اما امكان تحقق اهداف برنامه چهارم را پيدا نميكند و بر اساس گزارش بانك مركزي، تقريبا تمامي شاخصهاي مهم مانند تورم، وابستگي به درآمدهاي نفتي، سهم توليدات كشاورزي و صنعتي در توليد ناخالص داخلي و امثال آن فاصله وحشتناكي با برنامه پيدا ميكند. آقاي رئيسجمهور به سران كشورهاي جهان نامه مينويسد اما حاضر نيست پاسخ مكتوبي ولو كوتاه به نامه 50 نفر از اقتصاددانهاي كشورمان كه از روي احساس وظيفه، يك سال و نيم قبل افزايش تورم امروز را پيشبيني كرده بودند، بدهد و تنها به برگزاري جلسه با آنان اكتفا ميكند. جناب آقاي رئيسجمهور در حالي كه موج فزاينده بيكاري، كرامت جوانان اين مرز و بوم را خدشهدار كرده و يا كمبود برق و گاز بر توليدات و گذران زندگي مردم سايه انداخته به دنبال رونق بخشيدن به اقتصاد كشورهاي آمريكاي جنوبي است. از سويي برخي از دولتمردان خود را در تيم تبليغات ظهور ميدانند اما كوچكترين عكسالعملي نسبت به برخي اطرافيان و رسانههاي وابسته كه ارزشهاي اخلاقي را براي كوبيدن رقبا زير پا ميگذارند نشان نميدهند. رئيسجمهور ما حاضر است در نشستهايي مانند دوحه و سران كشورهاي حاشيه خزر كه بيپروا حاكميت ايران را در شمال و جنوب به چالش ميكشانند شركت نمايد اما طي سالهاي گذشته حتي يك جلسه با منتقدان داخلي برگزار ننموده است.
بههرحال از اين دست حركات بهطور فراوان ميتوان يادآوري نمود كه اينها چيزي جز يك مشكل فرهنگي نميتواند باشد. هانتينگتون جامعهشناس مشهور يكي از ويژگيهاي جوامع توسعهنيافته را عدم توجه و مراقبت مردم به امور خرد و پرداختن بيش از حد به موضوعات بسيط و كلان ميداند، مثلا در نظر و كلام مردم ارزشهايي مقدس مانند فداكاري موج ميزند اما همين مردم در ترافيك شهري راه را بر يكديگر ميبندند. اين جامعهشناس يكي از وظايف دولتهاي توسعهگرا را عملياتي كردن اين ارزشهاي والا و مقدس در زندگي جاري مردم از طريق مديريتهاي اعمالي ميداند. متاسفانه بايد اذعان نمود كه در كشور ما از اين لحاظجاي مردم و دولت عوض شده است.
اين وضعيت را چنان به افراط كشيدهاند كه حتي تصميمگيريهاي بزرگ اقتصادي مانند طرح اخير هدفمند كردن يارانهها نيز در پشت پرده ابهام و صرفا با تاكيد بر خروجي طرح يعني پرداخت پول توأم گرديده و تا امروز هيچ راهكار اجرايي مشخص يا پاسخي به سوالات و ابهامات آن ندادهاند. البته جاي اميدواري است كه از مدتها قبل عناصري از اصولگرايان به صورت واقعبينانه اين جريان را رصد كرده و به دنبال تغيير وضع موجود هستند. اينان به خوبي دريافتهاند كه اگر زمين خود را آماده نكنيم در آسمان جايي نداريم.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]