واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/استان مركزي آماده سفر هئيت دولت به استان
اراك - خبرگزاري مهر : پس از پنج ماه انتظار مردم استان مركزي براي سفر قريب الوقوع رئيس جمهور و دولت به استان سفر دوم دولت به استان محقق شد و مردم و مسئولان اين استان از عصر امروز تا شامگاه فردا ميزبان رئيس جمهور و اعضاي كابينه دولت خواهند بود.
به گزارش خبرنگار مهر در اراك، پس از ماهها آمادگي استان براي حضور رئيس جمهور، خبر حضور وي در اولين روز هفته دولت در استان در آستانه تحقق است و مردم استان مركزي مي توانند مشمول بركت حضور دكتر احمدي نژاد و دولتمردانش باشند.
پيش از اين قرار بود سفر دوم دولت و رئيس جمهور به استان 17 و 18 مرداد ماه انجام شود كه به دليل فشردگي برنامه ها و كسالت رئيس جمهور اين سفر بنا بر قول احمدي نژاد به اولين زمان ممكن يعني امروز موكول شد.
نصب پلاكاردها، خوش آمدگويي هاي متعدد مردمي و شركتها و تشكلهاي خصوصي و مردمي، برنامه ريزي هاي مسئولان، در نظر گرفتن تعدادي از طرح ها و پروژه هاي عمراني در بخشهاي مختلف براي راه اندازي و بهره برداري و... حاكي از شور و شوق عمومي براي ديدار با يكي از خدمتگزاران نظام جمهوري اسلامي در استان است كه با آغاز هفته دولت و سالگرد شهادت دو بزرگمرد دولت عدالت محور، شهيدان رجايي و باهنر همزمان شده است.
همزماني اين حضور با سالگرد شهداي دولت، انتظار مردم استان براي برخورداري از امكانات برابر با ساير استانها را مضاعف مي كند و شايد گلايه مردم استان از موضوع انتزاع استان به نفع استان همجوار يكي از مطالبات جديد مردم و مسئولان استان باشد.
مشكلات استان زنجيره در هم تنيده اي است كه حل آن نيازمند تدبير اصولي است
توجه به فرهنگ عمومي و اجتماعي با اشاره به وجود خرده فرهنگهاي متعدد در استان به واسطه مهاجر پذيري به دليل صنعتي و دانشگاهي بودن استان، كمبود آب، بيكاري، عدم همگرايي كافي بين شهرستانهاي استان كه تبعات آن نواختن ساز و آوازهاي سياسي جدايي از استان است و عدم توسعه كافي شبكه راههاي بين شهري از جمله مهمترين مشكلات استان است.
برنامه دولت در استان مركزي به ترتيب حضور رئيس جمهور در اراك، شامل ديدار مردمي، شركت در كارگروههاي تخصصي از جمله آب، ديدار با ايثارگران، علما، بازديد از بيمارستان و پالايشگاه اراك، برگزاري جلسه دولت و مصاحبه با خبرنگاران است.
همچنين معاونان رئيس جمهور، در شهرهاي مختلف استان به نيابت رئيس جمهور سخنراني كرده و تعدادي از وزرا با حضور شوراي اداراي شهرستانها و ديدارهاي مردمي مسائل و مشكلات و نيازهاي شهرستانهاي استان ر ا براي رسيدگي در جلسه هيئت دولت تقديم رئيس جمهور مي كنند.
به گفته معاون عمراني استانداري استان مركزي بررسي موضوع كم آبي استان از جمله موضوعات مهم سفر دولت به استان است.
هوشنگ بازوند با اشاره به سفر دوم دولت به استان مركزي افزود: تامين منابع آبي استان از مهمترين اولويتها و درخواستهاي استان است كه در سفر دوم دولت به استان كار گروهي براي آن تشكيل مي شود و موضوع مورد بحث قرار مي گيرد.
سد كمال صالح كه از مصوبات مورد مطالعه سفر مقام معظم رهبري در سفر سال 1379به استان مركزي است. اين سد و خط انتقال آن، مي تواند آب شرب اراك، شازند و صنايع بزرگ منطقه را تامين كند كه پس از چالشهاي اعتباري، اجراي آن طي دو سال اخير شتاب گرفته است و پيش بيني مي شود سال آينده آبگيري شود.
بيكاري با وجود صنعتي بودن استان مركزي سئوال برانگيز است
بيكاري با وجود واحدهاي صنعتي و توليدي متعدد و بزرگ و زمينه هاي توسعه اشتغال در استان مركزي ديگر از معضلات است. مردم استان مركزي بدون هيچ غرضي معتقدند بسياري از كارگران و كاركنان واحدهاي توليدي و صنعتي استان را نيروهاي غير بومي تشكيل مي دهند و خواستار اتخاذ تصميماتي براي حضور جوانان استان مركزي در كارخانه ها و واحدهاي توليدي استان و كاهش بيكاري جوانان استان هستند.
معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي استاندار استان مركزي در اين زمينه به خبرنگار مهر در اراك گفت: نرخ بيكاري استان 14/10 درصد است و بر اساس برنامه چهارم توسعه نرخ بيكاري استان بايد تك رقمي باشد.
محمدرضا امامي با اشاره به اينكه طرح بنگاههاي زودبازده نرخ بيكاري استان ر ا از حدود 12 درصد كاهش داده و به بيش از 10 درصد رسانده است، خاطر نشان كرد: توانمنديهاي استان مركزي در حوزه صنعت و معدن و كشاورزي مي تواند زمينه هاي اشتغال را افزايش دهد و اين امر نيازمند سرمايه گذاري در بخشهايي است كه نياز استان است چنانكه توجه به بخش بسته بندي در حوزه كشاورزي، بهره برداري معادن و احداث واحدهاي توليدي مي تواند اين معضل را كاهش دهد.
محروميتهاي گسترده در برخي نقاط استان نيازمند توجه ويژه است
محروميتهاي بالا در برخي نقاط استان و روستاهاي از جمله، شازند، كميجان و اراك، ساوه و ساير شهرهاي استان، حاشيه نشيني در اراك و ساوه، بافت فرسوده شهري، حجم بالاي زنان سرپرست خانوار و دختران مجرد بيكار به ويژه در روستاهاي استان، موانع استفاده از تسهيلات بانكي، مشكلات بهداشت و درمان به خصوص اينكه استان مركزي به عنوان استان داراي صنايع متعدد شيميايي نيازمند امكانات كامل سوانح و سوختگي است، توسعه زيرساختهاي توليد و صادرات، توجه به صنايع مادر و سازه اي استان در عقد قراردادهاي كلان برخي وزارتخانه ها مانند نفت و راهسازي، ايجاد زمينه هاي همگرايي انساني در استان مركزي از جمله مشكلات استان است.
سفر اول دولت به استان مركزي در اواخر بهار سال 1385 به مدت سه روز صورت گرفت كه حاصل آن تصويب 60 مصوبه، 197 طرح و 46 توافقنامه بود كه 158 طرح به طور كامل اجرا شد، 32 طرح داراي 75 درصد پيشرفت و هفت طرح به دليل مشكلات عملياتي نشد.
استان مركزي استاني در مركز كشور است. اين استان از شمال به استانهاي تهران و زنجان و از مغرب به استان همدان و از جنوب به استان اصفهان و لرستان و از شرق به استانهاي اصفهان و تهران محدود است.
استان مركزي داراي يك ميليون و 400 هزار نفر در مساحتي معادل 291 هزار و 52 كيلومتر مربع واقع شده است. مركز اين استان اراك است و در حال حاضر شامل 18 بخش و 61 دهستان و 1342 روستا است.
شهرهاي اين استان شامل، اراك، ساوه، خمين، محلات، سربند (شازند)، تفرش، دليجان، آشتيان، كميجان، زرنديه و خنداب است.
استان مركزي كه از يك طرف در كوير مركزي و از طرف ديگر در محل زاويه چين خوردگي البرز و زاگرس واقع شده است داراي آب و هوايي متنوع است. در مناطق كوهستاني ريزشهاي جوي اغلب به صورت برفي و در مناطق كم ارتفاع بيشتر به صورت باران ظاهر مي شود.
اين استان در زمينه صنعت، كشاورزي، معدن، نيروي انساني، گردشگري حرفهاي زيادي براي گفتن دارد. استان مركزي به لحاظ تركيب جمعيتي از سويي استاني كارگري به دليل وجود صنايع متعدد و از سويي استاني دانشگاهي و در دو هر دو بخش مهاجر پذير است. اين امر استان را به لحاظ جمعيتي داراي حساسيت و اهميت كرده است و حاكي از نياز و توجه در حوزه اجتماعي و فرهنگي است.
استان مركزي داراي بيش دو هزار واحد صنعتي است و به ترتيب شهرهاي اراك، ساوه و دليجان شهرهاي صنعتي استان هستند.
اين استان در زمينه صنايع مادر دومين استان كشور و در زمينه تنوع توليد صنعتي اولين در جايگاه اول كشور قرار دارد و به عنوان چهارمين قطب صنعتي كشور مطرح است.
سال گذشته بيشترين سرمايه گذاري صنعتي كشور در استان مركزي به ميزان بيش از سه هزارميليارد ريال صورت گرفت.
وجود صنايع مادر در اراك اين شهر را به يكي از قطبهاي صنعتي كشور مبدل كرده است همچنين وجود كارخانه هاي چشمگير و توليدي شهرستان ساوه نيز خود گوياي اين مهم است.
مهمترين كارخانه هاي صنعتي استان عبارتند از ماشين سازي، آلومينيوم سازي كابل سازي، كمباين سازي، هپكو (سازنده ماشين آلات راه سازي)، آونگان (سازنده پايه فلزي انتقال نيرو)، توليد ادوات كشاورزي، توليد نورد آلومينيوم، رنگ روناس، پالايشگاه، پتروشيمي، نيروگاه، آذرآب.
در شهرستان ساوه نيز از كارخانه هاي سازنده پروفيل و لوله هاي آبياري آلومينيومي، لاستيك سازي و ساير كارخانه هاي مستقر در اين شهرستان مي توان ياد كرد كه توليد و عرضه محصولات آنها به داخل كشور و صدور برخي از توليدات كارخانه ها به خارج از كشور چه در بخش كارخانه ها و صنايع و چه در بخش كشاورزي اين استان را به يكي از قطبهاي مهم تأثيرگذار در امر بازرگاني و صنعتي كشور تبديل كرده است.
در استان مركزي 112معدن محتلف وجود دارد كه بيشترين آن مربوط به مصالح ساختماني است از مهمترين معادن استان مركزي مي توان از سنگ آهن در شمس آباد اراك، معادن سرب، روي، منگنز، بارتيتين، سنگ تراورتن، گچ و سنگ نمك ياد كرد كه نيازمند توجه و توسعه است.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]