واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لاوروف:استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي حق مشروع ايران است
وزير امور خارجه روسيه تاكيد كرد : استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي حق مشروع ايران است و مسكو پيوسته بر حل ديپلماتيك مسئله هسته اي اين كشور تاكيد دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر، سرگئي لاوروف در گفتگو با روزنامه الحيات چاپ لندن درباره مسئله هسته اي صلح آميز ايران گفت : روسيه پيوسته خواهان حل و فصل وضعيت برنامه ايران منحصرا به شيوه هاي سياسي و ديپلماتيك است و همه مسائل بايد بر سر ميز مذاكرات حل شود و ما راه ديگري به غير اين راه حل نمي بينيم و در تماسهاي دوجانبه خود خواسته ايم و از تهران مي خواهيم تا از پيشنهاد بين المللي ارايه شده براي آغاز فرايند گفتگو استفاده كند.
وي افزود : بايد خاطرنشان كرد كه نمي توان حق مشروع ايران در استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي را بعد از تحكيم اعتماد درباره ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي ايران ناديده گرفت و اين امر زمينه ها را براي ايران به منظور تقويت همكاري سياسي و اقتصادي خود در زمينه هاي مختلف از جمله بخش انرژي صلح آميز هسته اي با جامعه بين المللي توسعه مي دهد.
وزير امور خارجه روسيه گفت : صرف نظر از پيشرفت حاصله در زمينه بستن بعضي پرونده هايي كه باقيمانده بود و پيشبرد همكاري ميان ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي، وضعيت كلي درباره برنامه هسته اي تهران همچنان دشوار و پيچيده است.
لاوروف در چرخشي از موضع خود در بالا در ادامه اين گفتگو افزود : تهران آن طور كه بايد به خواست شوراي امنيت پاسخ نمي دهد! و غني سازي اورانيوم را متوقف نكرده است و به ساخت تاسيسات آب سنگين ادامه مي دهد و همچنان از تصويب پروتكل الحاقي خودداري مي كند و به غير از آن بسياري از نكات ديگر همچنان باقي مانده است و تهران به شكل مورد نظر درباره آن همكاري نمي كند! و همه اين مطالبات در درخواستهاي مكرر شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي جمع بندي و تجلي يافته است و در آن بر گامهايي كه لازم است ايران براي اعتماد سازي درباره برنامه هسته اي خود بردارد تاكيد شده است.
درحالي لاوروف اين ادعا را مي كند كه مقامات ايران به طور شفاف تا كنون در راستاي صلح آميز بودن موضوع هسته اي خود همه نوع همكاري را با آژانس و 1+5 در قالب مذاكرات و بازديدها انجام داده اند.
لاوروف افزود : گروه 1+5 به ياري تلاشهاي زياد ما توانست زمينه هاي مشخصي را براي آغاز گفتگو با ايران بر اساس پيشنهاد مشوقها با هدف حل فراگير مشكل باز كند و هم اكنون توجه خود را بر سازوكارهاي اجرايي ديدگاهي كه به آن دست يافته شد، متمركز مي كنيم و همه احتمالات را در چارچوب استراتژي مورد توافق در داخل گروه 1+5 مبتني بر برخورد دوگانه با تهران بررسي مي كنيم و اميدواريم كه اين تلاشها با گام هاي سازنده ايران روبرو شود.
وي گفت : اما درباره تمرينات نظامي و مانورهايي كه ايران در منطقه انجام داده است ما ارتباطي بين آن با پرونده برنامه هسته اي ايران قائل نيستيم و رابطه اي ميان آن با تلاشهاي بين المللي صورت گرفته براي حل و فصل اين مشكل نمي بينيم.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]