واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جاذبه هاي گردشگري آذربايجان شرقي (22 ) بندر رحمانلو
درياچه اروميه بزرگترين آبگير داخلي و يكي از درياچه هاي مهم ايران است كه در شمال غرب فلات ايران و غرب آذربايجان شرقي از شمال به جنوب كشيده شده و از نظر طبيعي آذربايجان را به دو بخش شرقي و غربي تقسيم كرده است .
اين درياچه به دليل تنوع بيولوژيكي به عنوان پارك ملي در فهرست آثار بين المللي ميراث طبيعي به ثبت رسيده است .
در سواحل درياچه اروميه چندين بندر به منظور حمل و نقل مسافر و بار تاسيس شده است كه بندر شرفخانه بندر آق كنبد و بندر رحمانلو از مطرح ترين اين بنادر مي باشد.
بندرتفريحي توريستي رحمانلو سابقه ديرينه اي دارد و زماني يكي از بنادر فعال و راه ارتباطي دو استان آذربايجان شرقي وغربي بوده كه بقاياي اسكله و ساختمان هاي آن كه به دست مهندسان آلماني و روسي ساخته شده بود هنوز موجود مي باشد و اخيرا ايجاد مجتمع تفريحي و توريستي رحمانلو كه از نظر موقعيت جغرافيايي و مواهب طبيعي فوق العاده استثنايي برخوردار است چهره اين ساحل را دگرگون كرده است .
اين مجتمع كه در حال گسترش مي باشد از دو شناور 51 نفره و 28 نفره و ده ها قايق چند نفره موتوري جهت حمل گردشگران به جزاير اين درياچه بهره مند است و آلاچيق هاي زيبا و سرويسهاي بهداشتي و سوييت هاي اقامتي و رستوران سنتي از ديگر امكانات در حال حاضر مجتمع فوق مي باشد.
ساحل ماسه اي ساحل لجني ساحل سخره اي و جزاير زيبا و بي بديل كبودان و اشك و اسپير با برخورداري از صدها نوع گونه حيواني و پرندگان بسيار زيبا و كمياب از موارد بالقوه براي جذب گردشگران در اين منطقه است و با ايجاد زمينه ورزشهاي آبي و ساحلي از جمله مسابقات قايق راني و اسكي روي آب فوتبال و واليبال ساحلي در مدت نه چندان دور جذابيت اين مجتمع چند برابر خواهد شد.
پل ميانگذر درياچه اروميه دروازه زميني ايران به اروپا
يكي ديگر از پديده هاي مطلوب توسعه گردشگري در سواحل درياچه اروميه پروژه پل ميانگذر درياچه اروميه مي باشد كه با راه اندازي اين پل دروازه زميني ايران با اروپا گشوده خواهد شد چرا كه اين پل ارتباط دو استان آذربايجان غربي و شرقي با تركيه و جمهوري خودمختار نخجوان و عراق را هموار مي سازد.
ايده اين پروژه كه با تصدي مديركلي اداره راه وترابري آذربايجان غربي توسط شهيد كلانتري به مرحله اجرا درآمد بعد از گذشت بيش از دو دهه هنوز به اتمام نرسيده و در حال حاضر يك باند ميانگذر از 80 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است و طبق اعلام مسئولين وزارت راه وترابري قرار بود اين باند تا پايان شهريورماه امسال به بهره برداري برسد كه ظاهرا بدليل فني به تاخير افتاده است .
هم اكنون حمل خودروها و مسافرين به دو سوي ساحل توسط شناورهايي انجام مي شود كه صرف نظر از نوبت هاي طاقت فرسا در سوار شدن به اين شناورها تنوع خاصي در گردشگري دريايي را فراهم ساخته است .
تبريز ـ هدايتي ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]