واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست خبري اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا -2 وحيدي: سند هويت اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا تدوين شد
خبرگزاري فارس: دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا گفت: سند هويت اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا را تدوين كرديم كه در آستانه نشست 43 اتحاديه منتشر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، حجت وحيدي دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا كه در نشست خبري اين اتحاديه در سالن كنفرانس خبرگزاري فارس سخن ميگفت با بيان اينكه دوره چهل و دوم اين اتحاديه رو به اتمام بوده و در آستانه نشست 43 هستيم، افزود: در پيامهاي امام (ره) و مقام معظم رهبري به اتحاديه، عناويني همچون "فرزندان دلبند" خطاب به دانشجويان عنوان شده است و ما نيز وظيفه خود ميدانيم چون فرزندي در تبعيت از پدر، اصالت و هويت خود يعني بعد اسلاميت را حفظ و در مسير درست حركت كنيم.
وحيدي با اشاره به پيام رهبر معظم انقلاب به نشست 42 اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا، تصريح كرد: بر اين اساس و با بررسي نيازهاي روز اتحاديه و ساختار موجود به اين نتيجه رسيديم كه اساسنامه فعلي با نيازهاي موجود، تطابق و همخواني ندارد و ادامه روند فعلي برآورد كننده نيازها نخواهد بود بنابراين به تحليل و آناليز اساسنامه موجود با توجه به شرايط پيش رو و مسايل مستحدثه به تعريف عملكرد آينده اتحاديه پرداختيم.
اين فعال دانشجويي دو هدف عمده اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا قبل از انقلاب را ساقط كردن رژيم پهلوي و رسيدن كشور به نقطه استقلال و عدم وابستگي برشمرد و گفت: بعد از انقلاب رژيم شاه كه ساقط شده بود و كشور هم به يك استقلال و خودكفايي نسبي و مطلوبي رسيده بود بنابراين اتحاديه كاركردهاي قبلي خود را از دست داده و انجمنها با اين سوال مواجه شده بودند كه اكنون چه هستيم و چه كار بايد بكنيم، بنابراين بازتعريفي از نقش اتحاديه در دوره جديد و فعاليتهاي آن بعد از 40 سال كه به بلوغ خاصي هم رسيده بود انجام داديم و در نخستين گام سند هويت اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا را تدوين كرديم كه در آستانه نشست 43 اتحاديه منتشر خواهد شد.
وي با بيان اينكه اين سند در برگيرنده اصالت، ماهيت و هويت انجمنهاي اسلامي است،گفت: براي انجمنها و اتحاديه برنامه توسعهاي تعريف كرديم بر اين اساس كه در هر شهر در چه وضعيتي هستيم و بايد به كجا برسيم.
وحيدي با بيان اينكه اعزام دانشجويان بورسيه مقداري كاسته شده و دانشجويان غير بورسيه نيز تمايل چنداني براي حضور در تشكلها را ندارند، افزود: دانشجويان ايراني حاضر در اروپا به چهار دسته تقسيم مي شوند كه دسته اول، بچههاي مذهبي دلبسته به انقلاب، دسته دوم دانشجويان بيتفاوت كه در طرفداري از انقلاب دو آتشه نيستند، دسته سوم دانشجوياني كه به نوعي هم مخالفند اما دل در گرو خارج هم ندارند و دسته چهارم افراد معدودي كه قلبشان براي پارلمان آمريكا و .. ميتپد، هستند كه ما به دسته چهارم هيچ كاري نداريم اما براي سه دسته ديگر برنامههاي خاص خودشان را داريم.
دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا با بيان اينكه انجمنهاي اسلامي در برخي از شهرهاي اروپايي به دليل نبودن دانشجوي فعال ايراني و يا اصلاً نبودن دانشجوي ايراني، امكان انحلال وجود داشت، افزود: با توجه به اينكه ما اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا هستيم و مسئله ايراني يا غيرايراني بودن مطرح نشده است بنابراين به سابقه و پيشزمينههاي شكلگيري اين اتحاديه و تاكيد و توصيه شهيد بهشتي مبني بر پوشش دادن دانشجويان مسلمان كشورهاي ديگر بازگشتيم و لذا ما در اين دوره مراحل آزمايشي را برنامهريزي كرديم تا بتوانيم شاهد حضور و فعاليت دانشجويان مسلمان از مليتهاي ديگر در اتحاديه باشيم.
وحيدي به ايجاد دبيرخانهاي در اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا اشاره و اضافه كرد: وظيفه اين دبيرخانه هدايت و سياستگذاري در كميتههاي مختلف اتحاديه از يكسو و تدوين تاريخ جنبش دانشجويي مسلمان در خارج از كشور است.
وي افزود: در همين راستا اطلاعيه و فراخواني صادر شده است كه اگر دانشجويان كارشناسي ارشد علوم سياسي، موضوع پاياننامه خود را در زمينه نقد و بررسي حركت جنبش دانشجويي در خارج از كشور بويژه اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا به عنوان قديميترين و فراگيرترين تشكل دانشجويي قرار بدهند تا سقف 15 ميليون ريال حمايت مالي خواهيم كرد تا با جمعآوري و تنظيم آنها، تاريخ اتحاديه تدوين شود.
اين فعال دانشجويي در ادامه كميته مطالعات جهان اسلام را يكي از كميتههاي اتحاديه برشمرد و گفت:اين كميته صرفاً به ارتباط با دانشجويان مسلمان، انجمنها و تشكلهاي اسلامي ديگر در اروپا ميپردازد و محوريت اصلي خود را به فلسطين ميدهد چراكه با وجود تشكيل كميته فلسطين در دوره هفتم اتحاديه با راهنمايي و هدايت شهيد دكتر بهشتي و امام موسي صدر، بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و دوران فترت در اتحاديه، موضوع فلسطين مغفول و فراموش ميشود كه ما سعي كرديم در اين كميته از ركود قبلي خارج شده، يكسري برنامهها را تعريف كرديم.
وحيدي، كميته بانوان با محوريت خانواده و مسايل خواهران و همسران دانشجو را از ديگر كميتههاي اتحاديه برشمرد و گفت: در اين كميته مباحثي مانند فمينيسم مدرن در غرب، حجاب در غرب، انواع حجاب و پرسشهاي مربوطه بررسي خواهد شد كه اميدواريم در نشست 43 گنجاندن اين كميته در اساسنامه تصويب شود.
وي به آماده شدن تنديسي با عنوان عفاف اشاره و اضافه كرد: انشاءالله در نشست 43 به پنچ نفر از خواهران دانشجوي مسلمان محجبه غيرايراني حاضر در اروپا، تنديس عفاف اعطا و از آنان تجليل ميشود.
دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا، كميته راهبردي مطالعات دفاع مقدس با محوريت دفاع از اسلام و انقلاب اسلامي و رساندن پيام 8 سال دفاع مقدس را ازديگر كميتههاي اتحاديه عنوان كرد و افزود: در ايام هفته دفاع مقدس اين كميته يكسري برنامههاي سراسري از جمله برگزاري نمايشگاه كتاب، ميزگردهاي تحليلي با عنوان "چرا جنگ ؟"، شبهاي خاطره و ... را در شهرهاي اروپا برگزار خواهد كرد.
وحيدي كميته تحليل و پژوهش به عنوان اتاق فكر اتحاديه را از ديگر كميتههاي اتحاديه برشمرد و گفت: اين كميته بر اساس مسايل روز در موضوعات مختلف مانند "قرآن و نبوت" ،"تعامل فرهنگ غرب و اسلام" و .. برنامهريزي و سخنرانيهايي را براي دانشجويان تدارك ميبيند.
وي در ادامه اركان اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا را شامل تشكيلات، فرهنگي، علمي، ارتباطات خارجي و صنفي دانست و اظهار داشت: اصليترين كار در حوزه فرهنگي كه مطالعات اوليه آن نيز توسط يك تيم 5 نفره انجام شده، تدوين نظام مهندسي فرهنگي دانشجويان خارج از كشور است ضمن اينكه بخشي هم به عنوان تالار گفتگوهاي اتحاديه در اين حوزه مديريت شده كه بر روي سايت اتحاديه موجود است و ساختار اساسي آن مشخص شده است.
وحيدي تصريح كرد: دوره 42 با توجه به 10 - 11سالي كه اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا در يك حالت ركود خاص بود، ساختاري نداشت و دچار خط و خطبازيهاي مختلف شده بود و ما در واقع اتحاديه را از لحاظ ساختار و راي دانشجويان تحويل گرفتيم يعني هنوز دبير قبلي اتحاديه، تغيير و تحولي كه بايد صورت گيرد و اسناد، مدارك و عملكرد مالي را ارايه دهد هنوز اين اتفاق نيفتاده و اكنون كه در پايان دوره 42 به سر ميبريم متاسفانه هنوز دوستان به هر دليلي تا به امروز حتي يك ورق سند تحويل ندادهاند، مهر اتحاديه، گزارش عملكرد مالي، گزارش عملكرد عادي و ... را به ما ندادهاند و الباقي بودجه مالي كه دستشان بود را نيز هنوز بعد از يكسال تسويه نكردهاند.
وي در ادامه گراميداشت مناسبتهاي مختلف را از برنامههاي واحد فرهنگي اتحاديه برشمرد و عنوان كرد: نمونه آن برنامه سراسري و متمركز به مناسبت 22 بهمن بود كه با حضور دانشجويان از كشورهاي آلمان، انگليس، سوئد، بلژيك، هلند، فرانسه و ... در سالن يونسكو برگزار و در كنار آن نمايشگاهي از دستاوردهاي انقلاب در حوزه هاي مختلف علمي، تكنولوژيكي و ... بر پا شد.
وحيدي با تاكيد بر اينكه دوره 42 اتحاديه را با عنوان تمسك به ولايت فاطمي نامگذاري كرديم، افزود: به همين خاطر برنامههاي ويژهاي در ايام ولادت و شهادت حضرت زهرا (س) داشتيم.
اين فعال دانشجويي با اشاره به تور سفرهاي سوريه و لبنان و بازديد از مناطق جنگي، اضافه كرد: در حال برنامهريزي هستيم تا براي اولين بار دانشجويان را از اروپا براي حج اعزام كنيم.
وي با بيان اينكه واحد فرهنگي، سميناري با موضوع دشمنان آزادي را در دستور كار دارد، اظهار داشت: اين سمينار به زبان انگليسي، بعد از ماه مبارك رمضان و قبل از نشست 43 در لندن برگزار خواهد شد با اين هدف كه مباحث تهاجمي خودمان در سياست خارجي را به گوش عموم مردم در كشورهاي اروپايي برسانيم.
اين فعال دانشجويي به برگزاري اردوهاي بهاره متمركز با همكاري رايزنان علمي در سراسر اروپا اشاره و اضافه كرد: اين اردوها با حضور دانشجويان مختلف در كشورهاي انگليس، فرانسه هلند، سوئد، بلژيك و آلمان برگزار شد.
دبير تشكيلات اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان در اروپا فعاليتهاي علمي-پژوهشي اين اتحاديه را در دو بخش تشكيل و تكميل هستههاي علمي در سراسر اروپا و تدوين كارنامه علمي دانشجويان خارج از كشور برشمرد و گفت: تجربه مناسب ايجاد هسته علمي تخصصي در فرانسه، به تمامي كشورهاي اروپا تعميم داده شد تا در كنار تمام انجمنهاي اسلامي در شهرها و كشورهاي مختلف هستههاي علمي تخصصي ايجاد شود و آخرين حلقه از اين زنجيره، دو هفته پيش با تشكيل انجمن علمي تخصصي پزشكي در حوزه آسياي ميانه و قفقاز تكميل شد و انشاء الله تا سه ماه آينده سه سمينار سراسري با عناوين "بيوتكنولوژي كشاورزي و منابع طبيعي" در فرانسه، "بيوتكنولوژي و زيست شناسي" در آلمان و "حقوق و مشكلات پيش رو در ارتباط با بحث جهاني شدن" در فرانسه با همكاري رايزنان علمي برگزار خواهد شد كه وظيفه اصلي در اين سمينارها بر عهده همين هستهها و انجمنهاي علمي تخصصي خواهد بود.
وحيدي به تدوين و انتشار كارنامه علمي دانشجويان خارج از كشور اشاره و خاطرنشان كرد: در چند جلد مدون كليه مقالات منتشر شده دانشجويان در مجلات ISI و ارائه شده در سمينارهاي بين المللي همراه با آدرسها و مراجع آن در دو زبان فارسي و انگليسي منتشر ميشود تا عملكرد دو ساله دانشجويان در خارج از كشور در راستاي توليد علم مشخص و قابل استفاده در كشور باشد.
وي به مشكل تحريم بانك ملي در برخي كشورهاي اروپايي در حوزه صنفي اشاره و خاطرنشان كرد: ما بايد خودمان را براي پرداخت برخي هزينهها در راستاي پايمردي و ايستادگي آماده كرده و بكنيم، در اين راستا طرح تشكيل صندوق قرضالحسنه ريحانةالنبي را ارائه كرده و شرايط مقدماتي آن را در كشورهاي روسيه، اوكراين و بلاروس اجرايي كرديم و انشاء الله با آغاز سال تحصيلي جديد در شهرهاي مختلف اروپا افتتاح خواهد شد تا دانشجويان بتوانند با افتتاح حساب از تسهيلات اين صندوق كه زير نظر نماينده مقام معظم رهبري در اتحاديه و بصورت هيئت امنايي اداره ميشود استفاده كنند.
وحيدي به تشكيل شركت تعاوني مسكن دانشجويان و فارغالتحصيلان اروپا اشاره و تصريح كرد: با همكاري اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا و كانون اسلامي فارغالتحصيلان اتحاديه، مجوز لازم كسب و شركت تعاوني مذكور به ثبت رسيد تا دانشجوياني كه چند سالي در ايران حضور ندارند بتوانند از تسهيلاتي در اين زمينه استفاده كنند.
وي بحث حمل بار دانشجويان در پايان دوره به ايران و هزينههاي بالاي آن را از ديگر مشكلات صنفي برشمرد و اظهار داشت: اكثر شركتهاي اروپايي بحث تحريم را مطرح كرده و از آوردن بار به ايران خودداري ميكنند بنابراين بايد وزارت راه و ترابري و علوم چاره انديشي كرده و مشكل را حل كنند، البته مسئولان صنفي اتحاديه مذاكراتي را با هواپيمايي داشتهاند كه به حل مشكل اميدوار هستيم تا با تخفيف ويژه حمل و نقل صورت پذيرد.
دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان در اروپا با تاكيد بر قرار گرفتن اسلام به عنوان محور اصلي اتحاديه، ابراز داشت: متاسفانه دستهايي هستند كه با توجه به برخي محدوديتهاي كشورهاي اروپايي، اين مسئله را مطرح ميكنند كه با حذف عنوان اسلاميت از مجموعه، كارها را راحتتر پيش ببريم و معتقدند كه با حذف اين پسوند، مجموعه را در آن كشورها ثبت كرده و از امكانات آنها هم استفاده كنيم در حالي كه اگر شما به عقبه اتحاديه برگرديد و به اهداف پديد آورندگان آن، پيام هاي امام (ره) و مقام معظم رهبري و ... نگاه كنيد اسلام هميشه يك ركن اساسي در اتحاديه بوده است و بايد به دنبال انتشار پيام اسلام باشيم و قطعاً اگر محوريت برنامهها، اسلام باشد به سرمنزل مقصود خواهيم رسيد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]