تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سجده شكر برهرمسلمانى واجب است،با آن نمازت را كامل و پروردگارت را خشنود مى سازى و فرش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826124993




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خواب و رویا چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رویاها یعنی آنچه در خواب دیده می شود – به عقیده دانشمندان غربی و اکثر روانکاوان، ادراکات جسمانی هستند و از درون خود ما سرچشمه می گیرند.













[تصویر: 142bcbf326920a9044d454e4b30f0780.jpg]












رویاها یعنی آنچه در خواب دیده می شود – به عقیده دانشمندان غربی و اکثر روانکاوان، ادراکات جسمانی هستند و از درون خود ما سرچشمه می گیرند. رویاها، بازتاب عقاید، افکار روزانه، حوادث گذشته و خلاصه هر چیزی از درون ما هستند و به اعتقاد روانکاوان ارتباطی با واقعیات جهان خارج یا راهی به سوی ماوراءالطبیعه ندارند. لذا به جهت آنکه می توانند ما را بر اسرار درونی، جسمانی و روانیمان آگاه سازند، دارای ارزشند. بنابراین شناخت رویاها برای شناخت تمامیت وجودی ما بسیار مفید و موثر است. به همین جهت رویا را وسیله ای می دانند که به کمک آن می توان ماهیت واقعی افراد را بهتر از آنچه در بیداری بروز می دهند، شناخت. در مثل است که: خوابت را به من بنما تا بگویم تو کیستی.
اما در نگاه اسلامی، رویاها علاوه بر داشتن این مزایا، امتیاز دیگری نیز دارند در حدیث نبوی آمده است که: «الرویا ثلاثه: رؤیا بشری من الله و رؤیا مما یحدث به الرجل نفسه و رؤیا من تحزین الشیطان»؛ «رؤیا بر سه گونه است: بشارت الهی [رؤیاهای صادقه]، آنچه از خود انسان سرچشمه می گیرد، رؤیایی که از شیطان است.» (بحارالانوار، ۵۸/۱۸۱و۱۹۱)
در اندیشه اسلامی، رویا می تواند حامل یک پیام باشد؛ که گاهی این پیام، از سمت جسم و حواس و ادراک جسمانی ما، گاهی از سوی روح و ادراک روحانی ما مخابره شده است. پس در بین انواع رویاها، خوابهایی وجود دارند که تجربیات واقعی روح ما هستند و می توانند ما را از رازی پوشیده و یا حادثه ای در آینده با خبر سازند. این رویاها به رویای صادقه معروفند.
چنانچه حقانیت رویای صادقه اثبات شود، وجود روح و درک حقایق روحانی از طریق خواب و حتی امکان خبر یافتن از حال اموات و ... نیز قابل اثبات است. بنابراین لازم است عقاید دانشمندان مخالف، راجع به خوابهایی که عینا یا تعبیرا به وقوع می پیوندند را بررسی کنیم.
آنها مخالف وجود چنین خوابهایی نیستند بلکه با توضیحاتی همچون تصادفی بودن و ... رویاهای صادقه را توجیه می کنند و به ارتباط روحی بشر از طریق خواب با عوالم غیر مادی اعتراف نمی کنند.
نظر اسلام راجع به رویای صادقه مشخص است قرآن نمونه هایی از رویاهای صادقه را مثال می زند و آنها را به خداوند نسبت می دهد. نمونه هایی از رؤیاهای صادقانه در قرآن:
الف) رؤیای یوسف ـ علیه السّلام ـ درباره سجده یازده ستاره و ماه و خورشید بر او. (یوسف/۵)
ب) رؤیای دویار زندانی یوسف ـ علیه السّلام ـ که یکی آزاد و دیگری اعدام شد. (یوسف/۴۱)
ج) رؤیای پادشاه مصر درباره گاو لاغر و چاق. (یوسف/۴۹ ـ ۳۵)
د) رؤیای پیامبر اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ درباره فتح مکه. (فتح/۲۷)
هـ ) رؤیای مادر موسی ـ علیه السّلام ـ درباره گذاشتن بچه در داخل صندوق.
و) رؤیای حضرت ابراهیم ـ علیه السّلام ـ درباره ذبح فرزندش اسماعیل. (صافات/۱۰)
اما مهمترین توجیهات مخالفین حقانیت رویاهای صادقه از این قرار است :
در اندیشه اسلامی، رویا می تواند حامل یک پیام باشد؛ که گاهی این پیام، از سمت جسم و حواس و ادراک جسمانی ما، گاهی از سوی روح و ادراک روحانی ما مخابره شده است. پس در بین انواع رویاها، خوابهایی وجود دارند که تجربیات واقعی روح ما هستند و می توانند ما را از رازی پوشیده و یا حادثه ای در آینده با خبر سازند. این رویاها به رویای صادقه معروفندتصادفی بودن
بسیاری از معبران غربی از جمله فروید معتقدند که تحقق این رؤیاها کاملاً تصادفی است. فروید تحقق رؤیای کم نظیر حضرت یوسف(ع) را نیز با این استدلال توجیه می کند که چون آن حضرت نعوذ بالله دارای میل شدید به تفوق و برتری نسبت به برادرانش بوده، رویایی مرتبط با امیال درونی خود دیده که اتفاقاً به وقوع پیوسته است؛ کما اینکه امکان تحقق نپذیرفتن آن نیز وجود داشته است.(رجوع شود به کتاب اثر از یاد رفته اثر اریک فروم، ص ۱۶۰)
ارسطو نیز از جمله کسانی است که برای همه انواع رؤیاها، توجیه علمی می آورد و تسلیم اعتقاد به تأثیر اراده خداوند در رؤیاها نمی شود. او می گوید طبیعی است که این گونه رؤیاها را تصادفی تلقی کنیم؛ چون در بیداری نیز گاه انسان چیزی را متذکر می شود و بعد وقوع آنچه را گفته است، می بیند. دلیلی نیست که چنین پدیده ای در خواب اتفاق نیفتد. قبول این نکته به ما نشان می دهد که چرا بسیاری از رؤیاها به وقوع نمی پیوندند؛ زیرا تصادفی بودن تابع هیچ یک از قوانین عمومی جهان نیست.
● حدس و گمان نفس در هنگام خواب
برخی روانکاوان نیز رؤیاهای حاوی پیشگویی را حدسیات درست نفس بیننده می دانند که بر اساس اطلاعات و هوش و عقل وی در خواب به دست آمده است. می گویند: «در همه اعصار گذشته تصور اینکه رؤیاها قدرت پیشگویی دارند، وجود داشته است؛ ولی این پیشگویی ها چیزی جز بلوغ و کمال افکار و عقاید ناآگاه ما نیستند که در خواب ابراز شده است.» (همان، ص ۱۸۴)
اریک فروم در مورد رؤیای شگف انگیز پادشاه مصر (اینکه هفت گاو لاغر، هفت گاو چاق را خوردند) می گوید: «گزارش تورات این رؤیا را پیشگویی خداوند تلقی می کند که به انسان نشان داده شده است؛ ولی رؤیای فرعون را از نقطه نظر روان شناسی نیز می توان مورد مطالعه قرار داد. فرعون ممکن است اطلاعاتی درباره شرایط کشت و زرع زمین در ۱۴ سال آینده در دست داشته؛ ولی چون اطلاعات مزبور جنبه اشراق داشته است، فقط در شرایط خواب و رؤیا در اختیار او قرار گرفته است؛ در هر حال رؤیا را به هر نحو که تعبیر کنیم، جنبه نظری و حدس خواهد داشت.»(همان ص ۱۵۰)
حضرت یوسف(ع) اگر دارای حب ریاست و بزرگی بود، چرا با اختیار خود به بردگی تن داد؛ حال آنکه می توانست ماهیت خود را افشا کند و با بزرگی و پیروزی نزد پدر بازگردد و از برادران انتقام بگیرداما این توجیهات به حدی ضعیف و غیر منطقی هستند که به توضیح و استدلال نیازی ندارند. دقت در این توجیهات روشن می سازد که اینگونه مخالفتها از روی عناد و لجبازی است. حضرت یوسف(ع) اگر دارای حب ریاست و بزرگی بود، چرا با اختیار خود به بردگی تن داد؛ حال آنکه می توانست ماهیت خود را افشا کند و با بزرگی و پیروزی نزد پدر بازگردد و از برادران انتقام بگیرد.
رؤیای فرعون مصر نیز بسیار برتر از آن بود که با این قبیل دلایل موجه شود. ممکن است انسان در خواب بتواند دقیق تر از بیداری حدس هایی بزند؛ مانند برخی کشفیات علمی دانشمندان در عالم رؤیا؛ اما باید مسئله مربوط را، بیننده به لحاظ عقلانی بتواند حدس بزند. پادشاه مصر چگونه می توانست تا ۱۴سال آینده را پیش بینی کند؟ آن هم به صورت هفت سال سرسبزی و هفت سال خشکسالی! در دنیای کنونی ما با این همه امکانات و ابزار هواشناسی و زمین شناسی امکان چنین پیش بینی ای در دست نیست.
دلایل مذکور مهمترین دلایل مخالفین رویاهای صادقه است به این معنا که می گویند رویای صادقه به عنوان یک حقیقت درک شده از سوی خداوند نیست بلکه هر چه هست از همان نفس رویابین است. ضعیف بودن و ناتوان بودن این توجیهات خود به اثبات حقانیت رویاهای صادقه کمک می کند. پس تا زمانی که به وجود رویای صادقه ایمان داریم می توانیم از خداوند خیر خود را از طریق رویاها بخواهیم و دعاها و اعمال قبل از خواب را با ایمان و اعتماد بیشتری انجام دهیم. اما همواره باید از خرافه پرستی و افراط و تفریط در این خصوص پرهیز کنیم تا شیطان ما را وسیله ای برای رسیدن به اهداف خویش قرار ندهد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4967]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن