واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: [align=CENTER _YUID=YUI_3_1_1_7_1300341153975190]پخش سلول های سرطانی در بدن بیمار، مهم ترین مشکل بالینی در خصوص سرطان است. اکنون گروهی از محققان موفق شده اند با استفاده از لیزر، از گسترش سرطان در بدن جلوگیری کنند. [/align]
لیزرهای ضدسرطانی خط مقدم دیگری را در نبرد علیه سرطان گشوده اند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که این لیزرها می توانند با نابودی رگ های لنفاوی که به عنوان شاهراه جابه جایی سلول های تغییر شکل یافته عمل می کنند، از گسترش سرطان در بدن جلوگیری کنند.
به گزارش نیوساینتیست، پزشکان در روش پرتودرمانی یا PDT، دارویی حساس به نور را به درون تومورهای نزدیک سطح پوست تزریق کرده و سپس پرتوهای لیزر فروسرخ را به آن می تابانند. لیزر با تحریک دارو باعث تولید اکسیژن می شود که سلول های سرطانی را نابود می کند.
این روش معالجه در حال حاضر در درمان انواع مختلف از تومورهای سرطانی به کار برده می شود. اما نتایج مطالعات توماس تامیلا و همکارانش در دانشگاه هلسینکی فنلاند نشان می دهد که با استفاده از این روش در مجاورت رگ ها به جای زیر پوست، می توان به جلوگیری از گسترش سرطان در بدن کمک کرد.
گسترش سرطان یا در اصطلاح پزشکی متاستاز، هنگامی اتفاق می افتد که سلول های سرطانی به درون رگ های لنفاوی یا خونی وارد می شوند. متاستاز از عملکرد معمول رگ های لنفاوی در استخراج مایعات درون سلولی، حذف باکتری ها از آن، و بازگرداندن مایع به درون جریان گردش خون سوء استفاده می کند. تومور با ایجاد رگ های لنفاوی خود برای گسترش سلول های سرطانی استفاده می کند.
همه بیماران سرطانی با لیزر قابل درمان نیستند و داروهای حساس به نور نیز متنوع هستند و باید دید چه طول موجی از لیزر متناسب درمان نوع خاصی از تومور است.
نورپردازی لنف
برای متوقف کردن گسترش سرطان از طریق سیستم لنفاوی، گروه تامیلا رگ های لنفاوی نزدیک تومور را از بین بردند. آن ها کار خود را با تزریق سلول های سرطانی به گوش موش های آزمایشگاهی آغاز کردند و منتظر شدند تا تومور شکل بگیرد. سپس آن ها یک داروی حساس به نور به نام ورتوپورفین را انتخاب کردند.
اندازه این دارو برای قرارگیری در رگ های لنفاوی ایده آل بود و گروه آن را به زیر پوست گوش موش ها، تزریق کرد. عکس برداری های پزشکی نشان می داد که طی دو روز، این دارو توسط رگ های لنفاوی اطراف تومور جذب شد.
آن طور که محققان گزارش داده اند، با انجام سه یا چهار تزریق می توان تقریبا تمام رگ های لنفاوی گوش موش را توسط ورتوپورفین پر کرد. سپس با تاباندن لیزر فروسرخ به گوش موش، گروه توانست تمام رگ های لنفاوی و سلول های سرطانی درون تومور را از بین ببرد.
یک روز پس از درمان، تنها در یکی از هشت موش آزمایشگاهی نشانه هایی از باقی ماندن سرطان مشاهده می شد.
استیون استاکر از مرکز سرطان پیتر مک کالوم ملبورن می گوید: "متاستاز مهم ترین مشکل بالینی در خصوص سرطان است. این مطالعه، قطعا راه را برای استفاده از این روش برای درمان انسانی هموار می کند."
درمان 100درصدی سرطان در مراحل اولیه به کمک لیزر
رئیس قطب علمی گوش، گلو و بینی کشور گفت: با استفاده از لیزر می توان تومورهایی که در مراحل اولیه شناخته شده اند را از بین برد که موفقیت آن 100 درصد است.
آقای دکتر محمد فرهادی با بیان این که یکی از فعالیت هایی که مرکز تحقیقات گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران که قطب این رشته در کشور نیز است، کاربرد لیزر در جراحی سر و گردن است اظهار داشت: در این زمینه در خصوص لیزرهایی که به خصوص در جراحی مورد استفاده قرار می گیرد این مرکز فعالیت های مختلفی هم داشته است و حتی مشاوره هایی برای عملیاتی کردن طرح ساخت لیزرهایی در این زمینه در کشور را داشته است.
وی افزود: فعالیت مهمی که این مرکز به دنبال آن است درمان برخی از سرطان ها به ویژه سرطان های پوست، حلق، حنجره، نای و مثانه است که به بیمار داروهای حساس به نور تزریق می شود.
دکتر فرهادی گفت: این داروها وارد تومور و بافت سرطانی می شود و طول موج خاصی از لیزر به این دارو تابیده می شود و تومور از بین می رود.
وی گفت: این کار در ایران آغاز شده است و مقاله آن در سال 2008 به عنوان مقاله برتر شناخته شده است.
آقای فرهادی یادآور شد: البته همه بیماران سرطانی با این روش قابل درمان نیستند و داروهای حساس به نور نیز متنوع هستند و باید دید چه طول موجی از لیزر متناسب درمان نوع خاصی از تومور است.
رئیس قطب علمی گوش، گلو و بینی کشور گفت: چنانچه بیماران سرطانی در مراحل اولیه بیماری برای این روش مراجعه کنند، موفقیت آن 100 درصد و اگر تومور پیشرفته باشد این روش موجب می شود بیمار زندگی آرام تری داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]