پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850134894
نگاهي به وضعيت بهداشت و درمان كشور-2 تلاش براي كاهش نگراني در حوزه بهداشت و درمان استان سمنان
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به وضعيت بهداشت و درمان كشور-2 تلاش براي كاهش نگراني در حوزه بهداشت و درمان استان سمنان
خبرگزاري فارس: يكي از دغدغههاي جدي مردم در سالهاي زندگي، ابتلا به بيماري و مراجعه به مراكز درماني است كه همواره يكي از گلايههاي ديرپاي مردم از بخش بهداشت و درمان بوده است. اين گزارش، وضعيت مراكز درماني در استان سمنان و تلاشهاي دولت نهم براي بهبود وضعيت اين حوزه را به بررسي نشسته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از سمنان، در تحليل فعاليتهاي موثري كه دولتمردان كشورمان در سالهاي اخير براي كاهش مشكلات بخش بهداشت و درمان انجام دادهاند، ابتدا بايد به وضع گذشته و تا حدود زيادي مشكلات مستمر فعالان اين بخش پرداخت و سپس پيشرفتهاي دولت نهم را در اين مسئله بررسي كرد كه قصد داريم در گزارشي كه پيشرو داريد به اين مقوله بيشتر بپردازيم.
* بيمار و بيمارستان هر دو مشكل دارند
بيشك تأمين اعتبار براي خريد تجهيزات بيمارستاني، پرداختن به امور رفاهي ويژه بيماران و كاركنان بيمارستانها و هزينه در بسياري از زمينههاي ديگر يكي از اولويتهاي نخست در اداره فعاليتهاي بخش بهداشت و درمان تلقي ميشود.
در اين ارتباط، بيمارستانهاي دولتي فعال در كشور و به تبع آن استان سمنان كه درآمدزايي چنداني همچون بيمارستانهاي خصوصي ندارند، با اين مشكل بيشتر آشنا هستند.
رئيس بيمارستان دولتي اميرالمومنين سمنان درباره مشكلاتي كه بيماران و بيمارستانها دارند، به خبرنگار فارس در سمنان گفت: با تمام فعاليتهايي كه در دولت نهم براي رفع مشكلات موجود انجام شده است، اما يكسري مسائل وجود دارد كه هنوز بايد به آن پرداخته شود.
محمد فروزش با بيان اينكه بيشترين مشكلات بيماران به مديريت بيمارستانها برميگردد، افزود: كسري بودجه و كمبود اعتبار بيمارستانها را آزار ميدهد و انتظارات بيش از حدي كه بيماران و همراهان آنها از يك بيمارستان دولتي دارند نيز بر حجم اين مشكلات افزوده است.
وي با بيان اينكه هنوز تعريف مشخصي براي نوع و نحوه ارائه خدمات در بيمارستانهاي دولتي وجود ندارد، ادامه داد: بايد تعيين كرد كه در يك بيمارستان دولتي درجه يك بايد تا چه حدي به بيماران خدمات درماني ارائه داد و سقف اين خدمات تا چه اندازه است.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان با اشاره به اينكه هنوز نوع خدمات اقامتي بيمارستانها مشخص نشده است، اظهار داشت: مسئولان بيمارستانها هنوز نميدانند، بايد با چه استاندارد و معياري به بيماران خدمات ارائه كنند.
فروزش تأكيد كرد: دولت نهم كه بسياري از خدمات را در بيمارستانهاي دولتي به مردم ارائه ميكند، بايد معين كند كه در بخش خدمات اقامتي فعاليتهايي نظير نظافت، تهويه، سرويس بهداشتي، تعداد تخت، كيفيت غذا و بهكارگيري برخي تجهيزات همچون تلويزيون و تلفن چگونه باشد تا مسئولان بيمارستانها بتوانند پاسخ مناسبي براي بيماران داشته باشند.
وي با بيان اينك بسياري از اين امكانات ميتواند در يك بيمارستان دولتي نياز نباشد، گفت: بايد بيمارستانها را همانند هتلها درجهبندي كرد تا مسئولان آنها بتوانند خدمات بهتري به مردم ارائه كنند و بسياري از نارضايتيها نيز از بين برود.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان اظهار كرد: مسئولان نميتوانند به بسياري از نيازهاي بيماران در بيمارستانهاي دولتي پاسخ گويند و به طور عمده با وضع موجود كار خاصي از دست آنها برنميآيد.
فروزش اضافه كرد: برخي اوقات مديران بيمارستانها فعاليتهايي انجام ميدهند كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي آنها را تأييد نميكند و كاهش فعاليتها، برخي مشكلات را براي بيماران به وجود ميآورد كه اجتنابناپذير است.
وي با بيان اينكه در بيمارستانهاي خصوصي بنا به پولي كه بيماران پرداخت ميكنند به آنها خدمات ارائه ميشود، گفت: در بيمارستانهاي دولتي اينگونه نيست و بيشتر خدمات به صورت رايگان به بيماران ارائه ميشود و به همين خاطر، برخي بيماران از نوع ارائه خدمات ناراضي و شمار زيادي نيز راضي هستند.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان همچنين فرسوده بودن بيمارستانها را يكي از اساسيترين مشكلات بخش بهداشت و درمان عنوان كرد و افزود: بيمارستانها ممكن است از نظر سامانههاي گرمايشي و سرمايشي كه در اختيار دارند و فضايي كه به بيمار براي بستري داده ميشود، در حد مطلوب نباشند و اين مسئله موجب نارضايتي مردم شود.
فروزش ادامه داد: خوشبختانه با برنامههايي كه در دولت نهم و توسط مسئولان دانشگاه علوم پزشكي سمنان اتخاذ شده است، مشكل قديمي بودن و فرسودگي بيمارستانها در سمنان چندان ديده نميشود يا تأثيرگذاري قابل توجهي ندارد.
وي اعتراض براي اعزام به مراكز بيمارستاني مجهزتر، ويزيت نكردن به موقع پزشكان به خصوص در مواجهه با بيماران اورژانسي، توهين نگهبانان بيمارستانها به همراهان بيماران و نداشتن امكانات كافي هنگام نقل و انتقال بيماران را از مهمترين مشكلات بيماران عنوان كرد.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان افزود: بيماران از اينكه پاسخگوي مناسبي ندارند و به مشكلاتشان سريع رسيدگي نميشود، گلايهمندند كه شكايتهاي آنها به طور مستمر توسط مسئولان بيمارستانها بررسي ميشود.
فروزش گفت: در خصوص وجود خيلي از اين مشكلات ميتوان به مردم حق داد و آنها را با صرف هزينه و وقت كافي و مديريت صحيح برطرف كرد.
*كمبود نيروي انساني، يك داستان قديمي
مشكل كمبود نيروي انساني كه هماكنون به عنوان يكي از مسائل اساسي و قديمي در بسياري از نهادهاي دولتي و دستگاههاي اجرايي مطرح ميشود، در بيمارستانها به وفور وجود دارد و مراكز درماني به خصوص از كمبود نيروهاي پرستار و پزشك رنج ميبرند.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان، يكي از مسائل عمده فراروي بيمارستانها را تأمين نيروي انساني و كادر درماني عنوان كرد و گفت: اين مشكل از سالهاي گذشته وجود داشته و تا زماني كه متوليان امر مجوز استخدام نيرو ندهند، رفع نميشود.
وي اظهار داشت: براساس اعلام سازمان مديريت و برنامهريزي سابق، بايد به ازاي هر تخت بيمارستاني حدود 1/7 دهم كادر درماني در بيمارستانها به كارگيري شود كه وزارت بهداشت اين رقم را 1/9 دهم تعيين كرده است.
فروزش ادامه داد: اگر برنامهريزها و چيدمان نيرو طبق ميانگين مشخص شده ادامه يابد، مشكلات بسياري به وجود خواهد آمد و در حقيقت مسائل فعلي نيز از همين نقيصه ناشي شده است.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان با بيان اينكه دولت نهم در قالب قراردادهاي حجم معين بسياري از نيروهاي مورد نياز بيمارستانها را به كارگيري كرده است، افزود: در آييننامه دولت تعيين نشده كه اين نيروها بايد به چه شكلي به كارگرفته شوند.
وي ادامه داد: با مذاكراتي كه با مشاوران حقوقي و كارشناسان انجام شده است، قصد داريم وضع بيمهاي اين افراد مشخص شود و عمده مشكل از حمايت نكردن از اين افراد توسط مسئولان ناشي مي شود.
فروزش با اشاره به اينكه طرح قراردادهاي حجم معين بسيار جالب و رفع كننده بخشي از مشكلات نيروي انساني بيمارستانهاست، اضافه كرد: قراردادهاي ارائه شده دستورالعملهاي شفاف و مشخصي ندارد و در تمام استانها به يك شكل اجرايي نميشود.
وي گفت: در بيمارستان اميرالمومنين سمنان هر شب در يك بخش، دو پرستار بيش از 30 بيمار را تحويل ميگيرند و بديهي است كه با اين وضع، كيفيت ارائه خدمات به بيماران بسيار پايين خواهد بود.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان افزود: براساس مطالبي كه در كتابها نوشته ميشود و عمده پرستاران و پزشكان آنها را در دورههاي تحصيلي خود ميگذرانند، بايد به ازاي هر تخت بيمارستاني در بخش ICU حدود يك پرستار و در اتاق بهبودي به ازاي هر 1/5 تخت، يك پرستار مستقر شود.
فروزش با بيان اينكه اين ميانگين در ايران با وضع موجود هيچ مطابقتي ندارد، گفت: هرجا قرار است مسئولان بخش بهداشت و درمان پاسخگو باشند، پرسشكنندگان ميگويند چرا نيروي انساني مستقر در بيمارستانها كم است و چيدمان صحيح نيست و اين مسئله باعث كاهش كيفيت كار شما شده است.
وي تصريح كرد: هنگامي كه ميخواهيم برنامهريزي و بودجهنويسي كنيم، استانداردها لحاظ نميشود و وضع فعلي را مدنظر قرار ميدهند كه اين مسئله با يكديگر هيچ همخواني ندارد.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان بودجهريزي براساس معيارهاي وزارت بهداشت و بازخواست مسئولان طبق استانداردهاي جهاني را سبب به وجود آمدن بسياري از نارضاييها در مسئولان بهداشتي و درماني دانست و ادامه داد: در كشور آمريكا كه همه مدعي هستند بهترين خدمات درماني ارائه ميشود، به ازاي هر تخت بيمارستاني هفت نفر نيروي انساني مشغول به فعاليت هستند و بسياري از مشكلات در ايران به علت كمبود نيرو به وجود ميآيد.
فروزش سطحبندي خدمات بهداشتي و درماني در بيمارستانها را در برهه كنوني ضروري خواند و گفت: اين سطح بنديها كه اخيرا انجام شده است، در بيشتر موارد به علل مختلف اجرا نميشود.
وي تصريح كرد: در شهر 150 هزار نفري سمنان دقيقا مشخص شده كه چه تعداد نيروي انساني، تخت بيمارستاني، درمانگاه، داروخانه، پزشك و پرستار نياز است، اما اين نيازها در بيشتر مواقع به طور كامل برآورده نميشود.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان گفت: در ايران، در بخش خدمات پاراكلينيكي فعاليتهاي زيادي ميشود كه هزينههاي بسياري را بربخش بهداشت و درمان تحميل ميكند به عنوان مثال، يك دستگاه MRI براي هرچند هزار نفر جمعيت كافي است اما متأسفانه در شهرهاي كوچك نيز اين دستگاهها راهاندازي شده كه كارايي لازم ندارد.
فروزش با بيان اينكه بسياري از اعتبارات در كشور به اين بخشها سوق داده ميشود، اما بهرهوري آنها اندك است، ادامه داد: سطحبندي خدمات اگر جدي گرفته و قانون به طور كامل اجرايي شود، بسياري از مشكلات بيماران، بيمارستانها و پزشكان برطرف خواهد شد.
*بيتوجهي به حرفه درمان بايد از بين برود
بيتوجهي به حرفه و شغل پزشكي و پرستاري توسط مسئولان كشور، فعالان اين بخش را آزرده خاطر كرده است تا آنجا كه يك استاد دانشگاه در سمنان كه داراي دانشنامه كارشناسي ارشد در رشته پرستاري است، در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان با تشريح مشكلات متعدد پرستاران، اين افراد را بدنه اصلي بيمارستانها خواند و اضافه كرد: مهمترين مشكل جامعه پرستاري در برهه كنوني اين است كه به حرفه آنها توجه چنداني نميشود.
محمد عباسي گفت: در يك تيم پزشكي، پرستار نقش اساسي دارد و مدت زمان مديدي بر بالين بيمار مراقبتهاي پزشكي را اعمال ميكند و به همين خاطر بايد به وي توجه بيشتري كرد.
وي با بيان اينكه پرستاران از نزديك شاهد بيمار و بيماري هستند، اما در بخش بهداشت و درمان كمتر ديده ميشوند، ادامه داد: در بسياري از بيمارستانها تعداد پرستاران با شمار تختهاي فعال تطابق ندارد در حالي كه بسياري از پرستاران دانشآموخته بيكار هستند و در بيمارستانها به كارگيري نميشوند.
اين استاد دانشگاه كمبود مراكز درماني را در بخش نيروي انساني بسيار شديد خواند و گفت: جامعه متأسفانه هماكنون به پرستاران فقط براي فعاليت در بخش درمان مينگرد؛ در حالي كه پرستار ميتواند در بخشهاي مختلفي از جمله آموزش، پژوهش و مشاوره نيز فعاليت داشته باشد.
عباسي با بررسي امور رفاهي پرستاران افزود: اين افراد با توجه به اينكه مدتهاي زيادي در بيمارستانها در حال فعاليت هستند، بايد از رفاه رواني و جسمي مناسبي برخوردار باشند و در محل كارشان رفاه نسبي داشته باشند، اما متأسفانه در اين قسمت كار چنداني نشده است.
وي اظهار داشت: انتظار جامعه پرستاري از دولت نهم و وزارت بهداشت و درمان اين است كه به حرفه پرستاري اهميت بدهند، چرا كه نظام سلامت كشور مرهون فعاليتهاي خالصانه اين افراد است.
اين استاد دانشگاه گفت: در بخشهايي كه پرستاران با انگيزه و باسواد كار ميكنند، كيفيت كار بسيار بالاست، اما پرستاراني كه دو تا سه نوبت در بيمارستانها فعاليت دارند از نظر بدني نميتوانند كارايي چنداني داشته باشند.
عباسي با بيان اينكه وزارت بهداشت ميتواند پرستاران جديد استخدام كند و امكانات رفاهي بيمارستانها را افزايش دهد، ادامه داد: دولت بايد ساعتهاي كاري پرستاران را متعادل كنند و حقوق مزاياي آنها را افزايش دهند.
*تعرفههاي درماني بخش دولتي غيرواقعي است
مسئولان بخش بهداشت و درمان و بسياري از روساي بيمارستانها معتقدند: تعرفههايي كه هماكنون در اين بخش براي بيمارستانها و پزشكان فعال در مراكز دولتي اعمال ميشود، غيرواقعي است و بايد اصلاح شود.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان با بيان اينكه تعرفههاي پزشكي و ارائه خدمات درماني در كشور غيرواقعي است و از همه مهمتر اختلاف زيادي بين بخش خصوصي و دولتي وجود دارد، يادآور شد: كتاب تعرفهگذاري خدمات درماني در ايران از 25 سال گذشته تدوين و منتشر شده و در سالهاي گذشته هيچ بازنگري در آن نشده است.
وي افزود: هماكنون براي هر جراحي كه پزشكان انجام ميدهند، 12 واحد جراحي در بيمارستانها محاسبه ميشود و هر واحد تقريبا 38 هزار ريال است كه اين مسئله به هيچوجه پزشكان را در مقايسه با كاري كه براي بيماران و بيمارستانها انجام ميدهند، راضي نميكند.
فروزش افزود: از مجموع اين رقم فقط 40 درصد حق پزشك ميشود كه حدود 140 هزار ريال است و بيمارستانها نيز آن را پس از شش ماه به حساب پزشكان واريز ميكنند و جامعه پزشكي ايران با اين نوع برخورد مشكل دارد.
وي با بيان اينكه تعرفههاي دولتي به هيچ وجه منطقي نيست و ايجاد بسياري از مشكلات را به دنبال دارد، افزود: پولهايي كه در برخي موارد پزشكان از بيماران ميگيرند به علت اصلاح نشدن قوانين است و مردم را نيز ناراضي ميكند.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان اضافه كرد: اگر تعرفه پايين بيمارستانهاي دولتي اصلاح شود، اداره بيمارستان آسانتر و بهتر خواهد بود و در حقيقت هنگامي كه بودجه كافي در اختيار باشد و بيمارستانها درآمدزا شوند، پزشكان و كاركنان بيمارستان رضايتمندي بيشتري خواهند داشت.
فروزش با بيان اينكه بيمههاي طرف قرارداد با بيمارستانها نيز بسياري از حقوق پزشكان را به ناحق به عنوان حق بيمه كسر ميكنند، گفت: كسورات بيمه يكي از معضلهاي اساسي بيمارستانهاست و بيمهها به ناحق و غيركارشناسانه حق بيمارستانها و پزشكان را تضييع ميكنند و به مشكلات بيماران و پزشكان ميافزايند.
*بيمارستان 160 تختخوابي دامغان، اما و اگرها . . .
يكي ديگر از مشكلاتي كه از سالهاي گذشته در استان سمنان وجود داشته و نظر بسياري از مسئولان ملي و كشوري را جلب كرده است، نداشتن بيمارستاني جامع در شهرستان دامغان به عنوان شهر مستقر در كريدور شرق به غرب كشور است.
دولت نهم در سفر استاني خود ساخت بيمارستان 160 تختخوابي دامغان را تصويب كرد و موجب خوشحالي مردم اين منطقه و ايجاد بارقههاي اميد در مردم شد، اما اين طرح به علل مختلف دستخوش تحولاتي شده است كه بايد به عنوان يكي از مشكلات اساسي بخش بهداشت و درمان استان سمنان به آن پرداخت.
امام جمعه و رئيس شوراي اسلامي شهر دامغان در همين ارتباط در نامهاي مشترك به رئيس جمهوري تاكيد كردند: مردم شهرستان دامغان از حذف بخشهايي از بيمارستان جديد اين شهرستان ناراضي هستند و بايد جلوي اين اقدام گرفته شود.
سيدمحمود ترابي و رضا زارعزاده در اين نامه آوردهاند: شهرستان دامغان با داشتن 90 هزار نفر جمعيت و قرار گرفتن در مسير چهار راه اصلي شمال، جنوب، شرق و غرب كشور كه سالانه بيش از 15 ميليون مسافر از راههاي مواصلاتي اين شهرستان عبور ميكنند، به يك بيمارستان كامل نياز دارد.
در اين نامه آمده است: اين امر ايجاب ميكند تا مسئولان به كمبودهاي بخش بهداشت و درمان شهرستان دامغان كه بر همگان روشن است، نگاه و عنايتي ويژه داشته باشند.
در بخشي از اين نامه ميخوانيم: مردم دامغان با سفر رهبري و هيئت دولت، خط پاياني بر محروميتهاي بخش بهداشت و درمان خود كشيدند و همواره خرسند از بيمارستاني بودند كه آنها را به شرايط دو شهر مجاور نه همانند بلكه نزديك ميكرد.
در ادامه اين نامه آمده است: حال بعد از گذشت بيش از يك سال از شروع ساخت بيمارستان 160 تختخوابي دامغان، زمزمهها و مدارك حكايت از حذف بخشهايي از ساختمان اين بيمارستان دارد كه با توجه به برنامههاي آينده دانشگاه علوم پزشكي سمنان مبني بر آموزشي كردن بيمارستان دامغان و ضرورتهاي ديگر جزء جداناپذير اين مجموعه محسوب ميشود.
امام جمعه و رئيس شوراي اسلامي شهر دامغان در اين نامه آوردهاند: تاكنون بنا بر مدارك موجود براي احداث اين بخش از بيمارستان، ميليونها تومان هزينه شده است و اميدواريم دستور رسيدگي سريع به اين پرونده را صادر كنيد تا مشكل ديرينه شهرستان دامغان رفع شود.
در اين نامه مفصل به نكاتي اشاره شده كه وجود بيمارستاني كامل در دامغان را ضروري و تاكيد ميكند: چون طرح ساخت بيمارستان از طرحهاي مصوب سفر رهبري بوده و در سفر هيئت دولت به استان سمنان مورد تأكيد واقع شده است، حذف يا تغيير و كاستي در آن ناصواب است و نارضايتي عمومي را فراهم ميسازد.
در اين نامه ميخوانيم: كام مردم دامغان با لطف رهبر معظم انقلاب به واسطه رفع يكي از مشكلات اساسي و ديرينهشان شيرين گشته و نبايد اجازه دهيم توسط كساني به بهانههايي كه هرگز در ساير نقاط كشورمان پذيرفتني نيست، اين حلاوت تلخ و ناگوار شود.
فرماندار دامغان نيز در گفتگو با خبرنگار فارس، با بيان اين كه اختصاص اعتبارات سفر رياست جمهوري به اين شهرستان در حال پيگيري است، ادامه داد: بيمارستان 160 تختخوابي دامغان با 20 هزار و 500 مترمربع مساحت و اختصاص اعتبار 150 ميليارد ريالي در اين شهرستان در دست ساخت است.
محمدرضا البرزي گفت: ساخت و سازها در بيمارستان 160 تختخوابي دامغان طبق نقشههاي قبلي ادامه خواهد يافت و كاهش زيربناي اين بيمارستان منتفي است.
وي افزود: بيمارستان 160 تختخوابي دامغان يكي از مهمترين طرحهاي مصوب سفر رهبري محسوب ميشود كه احداث آن همزمان با سفر رياست جمهوري در سال گذشته آغاز شده است.
وي با بيان اينكه براي اجراي اين طرح تاكنون، 175 ميليارد ريال از محل هداياي رهبري هزينه شده است، مجموع اعتبارات اختصاص يافته به ساخت بيمارستان دامغان را 200 ميليارد ريال اعلام كرد.
فرماندار دامغان گفت: بيمارستان 160 تختخوابي دامغان با پيشرفت قابل توجهي در حال ساخت بوده و فعاليتهاي آن از برنامه جدول زماني تهيه شده جلوتر است.
البرزي افزود: با توجه به پيگيريهاي فرمانداري دامغان، استانداري سمنان و نماينده شهرستان دامغان در مجلس كاهش زيربناي اين بيمارستان منتفي شده است و هيچ نگراني براي مردم شهرستان دامغان وجود ندارد.
وي همچنين با اشاره به ارتقاي بيمارستان درماني دامغان به بيمارستان آموزشي و تخصصي و نيز دانشكده بهداشت به دانشكده علوم پزشكي دامغان، به مردم دامغان اطمينان داد، اين برنامهها در دستور كار مسئولان دامغان قرار دارد و با جديت پيگيري ميشود.
البرزي تصريح كرد: متولي ساخت بيمارستان 160 تختخوابي دامغان، سازمان مسكن و شهرسازي و ناظر آن، معاونت نظارت راهبردي رياست جمهوري است.
فرماندار دامغان گفت: شايعههاي اخير مبني بر حذف طبقه چهارم بيمارستان نوبنياد دامغان هيچ وقفهاي در ساخت و ساز اين بيمارستان ايجاد نكرده است و مسئولان به طور جدي در حال فعاليت هستند.
البرزي خاطرنشان كرد: پيشبيني ميشود اين بيمارستان تا پايان سال آينده به بهرهبرداري برسد.
*توجه دولت نهم به مسئله درمان عمقي است
متوليان امر بهداشت و درمان در استان سمنان، توجه دولت نهم را در برخورد با مسئله درمان عمقي و قابل تحسين ميدانند و ميگويند: اين اهتمام بيش از اينكه شعاري يا سطحي باشد، زيربنايي و ساختاري است و بايد استمرار يابد.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان در همين خاطر گفت: دولت به بخش بهداشت و درمان به خصوص دغدغههايي كه مردم كشورمان و اقشار كمدرآمد و ضعيف دارند به خوبي پرداخته و رفع اين مشكلات را مدنظر قرار داده است.
فروزش با بيان اينكه پيش از اين براي تأمين هزينههاي بهداشتي و درماني در كشور مشكلات زيادي وجود داشت، اما دولت نهم درصدد رفع آنهاست، افزود: هرچند دولتهاي ديگر نيز براي رفع اين مشكلات برنامهريزي داشتند، اما دولت نهم توانست اين مسائل را ساماندهي و تا حدود زيادي رفع كند.
وي با بيان اينكه توسعه بيمه سوانح يكي از دغدغههاي اصلي مردم كشورمان بود كه در دولت احمدينژاد ساماندهي شد و شكل خاصي به خود گرفت، اضافه كرد: با دستور هيئت دولت اين بيمه به طور كامل اجرايي و به اختلافات موجود پايان داده شد و مردم ديگر نگراني در اين بخش ندارند.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان ادامه داد: هزينههاي درمان بيماران نيازمند از جمله هزينههاي فرانشيز و بيماران روي تخت در دولت نهم ساماندهي شد به طوريكه هماينك هر بيماري كه به بيمارستانها مراجعه ميكند، زيرپوشش يكي از بيمههاي حمايتي قرار ميگيرد.
فروزش گفت: دولت نهم تمام خلأهايي كه پيش از اين در بخش بهداشت و درمان وجود داشت، پر كرد و هماكنون شايد فقط كمتر از سه درصد افراد مراجعهكننده به بيمارستانها براي تأمين هزينههاي درماني خود شكل داشته باشند.
وي ساماندهي اورژانسهاي پيش بيمارستاني را يكي ديگر از مسائلي عنوان كرد كه در دولت نهم به خوبي به آن توجه شد.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان گفت: پايگاههاي اورژانس بين جادهاي در دو سال اخير از نظر كمي و كيفي تقويت شدند و كاركنان آنها آموزشهاي لازم و اساسي حرفه درمان را فرا گرفتند و كار بسياري در اين زمينه انجام گرفت.
فروزش ساماندهي نيروي انساني را يكي از اقدامات بسيار مناسب دولت نهم در عمر فعاليتي خود دانست و افزود: در سالهاي گذشته، پزشكان به هر علتي به مناطق محروم نميرفتند، اما با راهكارهايي كه در سالهاي اخير اتخاذ شد پزشكان رشتههاي پايه و حساس به بيشتر شهرهاي محروم اعزام شدند.
وي با بيان اينكه بودجه مناسبي در دو سال اخير براي تجهيز بيمارستانها در اختيار دانشگاههاي علوم پزشكي كشور قرار گرفته است، اضافه كرد: بسياري از طرحهاي گرمايشي و سرمايشي بيمارستانها در اين مدت با اهتمام ويژه دولت تكميل شد.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان با اشاره به اجراي طرحهاي ساماندهي تجهيزات بيمارستاني گفت: در طول چند سالي كه در عرصه مديريت بيمارستانها هستم، خريد تجهيزات به اندازه دو سال اخير نبود و دولت نهم فعاليتهاي كمسابقهاي را در عرصه بهداشت و درمان انجام داد.
فروزش با اذعان به اينكه امسال نيز اين اتفاق در حال وقوع بوده و بودجه مناسبي در اختيار بيمارستانها قرار گرفته است، افزود: امسال بيش از 2 ميليارد ريال فقط براي خريد تجهيزات سرمايشي به بيمارستان اميرالمومنين سمنان اختصاص يافته است.
وي با اشاره به ايجاد تحولي عظيم در به كارگيري نيروي انساني مورد نياز بخش بهداشت و درمان در سالهاي اخير تصريح كرد: بازنشستگي پيش از موعد و به كارگيري نيروها به شكلهاي غيراستخدامي كمك زيادي به بيمارستانها كرد.
رئيس بيمارستان اميرالمومنين سمنان رشد پژوهش و آموزش را نيز در بيمارستانها در اين مدت بسيار مطلوب خواند و اظهار داشت: حقوق و مزاياي كاركنان بيمارستانها نيز در دولت نهم رشد قابل توجهي داشت و تا 50 درصد افزايش يافت.
يك پزشك نيز كه در بخش اطفال كار ميكند، به خبرنگار فارس در سمنان ميگويد: با توجه به حساسيتهاي كار حرفهاي پزشكان و پرستاران بايد بهاي بيشتري براي تلاشهاي اين افراد قائل شد.
عقيلالله كيخسروي، پاسخگويي مسئولان وزارت بهداشت و درمان و دولت نهم را به جامعه درماني و مردم كشور مطلوب ارزيابي كرد و گفت: نوعي نگرش در مسئولان وجود دارد كه ارتقاي سطح خدماترساني را ميطلبد و اين ديدگاه بايد تقويت شود.
وي با بيان اينكه امور رفاهي پزشكان و پرستاران در سالهاي اخير تغيير خاصي نداشته است، ادامه داد: حقوق و دستمزد اين افراد در حد متوسط است و آنها تا حدود زيادي از وضع خود رضايت دارند.
اين پزشك تجهيز بيمارستانها به خصوص از نظر امكانات رفاهي و خدماتي را مطلوب ارزيابي كرد و اظهار داشت: ايجاد امكانات رفاهي براي بيماران در اين سالها بسيار رشد داشته است.
كيخسروي عملكرد دولت نهم را در بخش بهداشت و درمان قابل تقدير دانست و گفت: مشكلاتي نيز در اين عرصه وجود دارد كه بايد با همكاري همه دستگاههاي اجرايي و مديران دولتي رفع شود.
يك استاد دانشگاه بخش بهداشت و درمان نيز درباره پيشرفتهاي دولت نهم در اين بخش در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان گفت: پيشكسوتان بخش بهداشت و درمان تا به حال براي رفع مشكلات اين بخش تلاشهاي زيادي كردهاند و نظام نوپاي پرستاري را در چند سال اخير جان بخشيدهاند.
عباسي با بيان اينكه در چند سال گذشته افزايش قابل قبولي در حقوق و مزاياي كاركنان بيمارستانها صورت گرفته است، افزود: وضع درآمدي پزشكان و پرستاران نسبت به چند سال گذشته خيلي بهتر شده و بيمارستانهاي دولتي فعاليتهاي قابل توجهي در اين بخش انجام داده اند.
وي با بيان اينكه عمده مشكل كاركنان بيمارستانها به خصوص پرستاران در بيمارستانهاي خصوصي است كه آنها را با حقوق و مزاياي اندك به كارگيري ميكنند، ادامه داد: در شهرستانهاي كوچك، پرستاران با حقوق خيلي كم در حال فعاليت و بيشتر آنها قراردادي هستند و هيچ امنيتي شغلي ندارند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه حقوقي كه پرستاران ميگيرند در مقايسه با كاري كه انجام ميدهند بسيار ناچيز است، گفت: ساعتهاي كاري زياد و سختي كار به مشكلات پرستاران ميافزايد.
يك سرپرستار نيز در بيمارستان اميرالمومنين سمنان در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان، پاسخگويي مسئولان را در مواجهه با جامعه درماني كشور مطلوب ارزيابي كرد و گفت: بسياري از مديران به طور داوطلبانه حاضر به رفع مشكلات اين قشر هستند، اما برخي محدوديتهاي قانوني و مالي و موازي كاريها ممكن است مانع جدي بر رفع سريع مشكلات باشد.
سيفالله اعلايي كه داراي دانشنامه كارشناسي ارشد است، ميگويد: پرداختن به امور رفاهي در سالهاي اخير با افت و خيزهايي همراه و در برخي ابعاد بينظير بوده است.
وي فعاليتهاي انجام شده در بخشهاي فرهنگي و ورزشي را بسيار مطلوب دانست و گفت: حقوق و دستمزد كاركنان بيمارستانها در مقايسه با بسياري از وزارتخانههاي هم رديف خوب است، اما بايد سختي كار و تراكم بيماران نيز در پرداختيها لحاظ شود.
اين سرپرستار ادامه داد: فعاليت كادر درماني بيمارستانها بسيار زياد است، اما سابقه كاري آنها در تغيير ساعت كاريشان اعمال نميشود كه بايد اصلاح شود.
اعلايي از دولت نهم خواست تا اصلاح ساعت كار پرستاران را به طور جدي دنبال كند و با تصويب قوانين جديد از بار مشكلات آنها بكاهد.
استاندار سمنان نيز در همين ارتباط در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان پيشرفتهاي به دست آمده در دولت نهم را عالي توصيف كرد و اظهار داشت: با مذاكراتي كه با مسئولان وزارت بهداشت انجام شده است، بيمارستانهاي استان سمنان امسال به 15 دستگاه دياليز مجهز ميشوند.
علي عبداللهي افزود: براساس رايزنيهاي انجام شده اين دستگاهها تا پايان امسال خريداري و در اختيار بيمارستانهاي استان سمنان قرار ميگيرد.
وي تصريح كرد: مديران دانشگاههاي علوم پزشكي سمنان و شاهرود بايد براي دريافت اين دستگاهها و نصب آن در بيمارستانها هماهنگيهاي لازم را انجام دهند.
استاندار سمنان همچنين از تجهيز شش پايگاه امداد جادهاي استان سمنان به آمبولانس خبر داد و اظهار داشت: تجهيز پايگاه مركزي استان سمنان از محل اعتبارات استاني و تجهيز پنج پايگاه ديگر به كانكس توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي انجام ميشود.
عبداللهي با اشاره به احداث و تجهيز ستاد مركزي مديريت حوادث و اورژانس استان سمنان گفت: پيگيريها براي اجراي اين طرح نيز در حال انجام است.
وي ادامه داد: در نشستي با وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كه براي پيگيري مصوبات سفر هيئت دولت به سمنان انجام گرفت، با تجهيز مركز درماني 12 تختخوابي شبانه روزي شهر ميامي موافقت شد.
استاندار سمنان با اشاره به اتمام مطالعات احداث بيمارستان 96 تختخوابي گرمسار، درباره پيگيري مصوبه مربوط به اخذ موافقت اصولي دانشكده پيراپزشكي اين شهرستان گفت: ايجاد اين دانشكده پس از تاييد شوراي گسترش آموزش عالي و تامين ساختمان آن توسط خيران به مرحله اجرا درميآيد.
وي گفت: بررسي مصوبه ديگر هيئت دولت مبني بر صدور مجوز مركز تحقيقات توسعه اجتماعي و ارتقاي سلامت در شاهرود نيز در دست اقدام است.
استاندار سمنان با اشاره به اينكه تقريبا تمام جمعيت كشور زيرپوشش بيمه هستند، ايجاد بانك اطلاعاتي بيمهشدگان را ضروري دانست و گفت: تشكيل بانك اطلاعاتي براي زيرپوشش بردن تمام افراد و جلوگيري از همپوشاني بيمههاي مختلف مهم است.
وي با اشاره به اينكه بيمه و درمان يكي از دغدغههاي اصلي اقشار مختلف به ويژه روستاييان است، بر ايجاد سازوكار مناسب براي تقويت دستگاههاي حمايتي تاكيد كرد.
استاندار سمنان افزود: با تقويت بيمهها، امنيت اجتماعي بيشتر تقويت ميشود و بيمه يكي از مواردي است كه ميتواند سبب گسترش عدالت اجتماعي شود.
عبداللهي گفت: با برنامهريزيهاي انجام شده، مقرر شد كه حداقل دو درمانگاه در دو نقطه از شهر بعد از ساعت كار اداري و به طور شبانهروزي به مردم خدمات ارائه دهند.
وي در خصوص تعرفههاي پزشكي گفت: نرخ تعرفههاي پزشكي در استان سمنان نسبت به كل كشور در سطح پايينتري قرار دارد.
استاندار سمنان تكميل و بهرهبرداري از طرحهاي نيمه تمام موجود در كشور را يكي از مهمترين اهداف دولت نهم دانست و از بهرهبرداري بيمارستان امام حسين (ع) شهر آرادان خبر داد و افزود: تكميل طرحهاي عمراني نيمه تمام در استان سمنان با سرعت خوبي در حال پيگيري است.
وي اظهار داشت: اجراي طرحهاي موردنياز مردم در استان سمنان شروع شده و فعاليتهاي بسيار ارزشمند خيران در كمك به ساخت بيمارستانها و مدارس، توسعه و پيشرفت را در اين استان شتاب بخشيده است.
استاندار سمنان گفت: يكي از مصوبات هيئت دولت در سفر به استان سمنان، تامين تجهيزات بيمارستان آرادان بود كه به همت وزارت مسكن و شهرسازي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اجرايي و هم اكنون تجهيزات خوب و پيشرفتهاي در اين بيمارستان نصب شده است.
عبداللهي بهرهبرداري از بيمارستانهاي جديد را در پيشرفت و توسعه استان سمنان مهم ارزيابي كرد و گفت: بهداشت و درمان در كشور به عنوان يك اصل است و نياز به سرمايهگذاري بيشتر در اين بخش احساس ميشود.
وي افزود: امسال يك ميليارد دلار اعتبار از محل صندوق ذخيره ارزي براي تكميل و تجهيز بيمارستانهاي كشور اختصاص يافته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني سمنان نيز در گفتگو با خبرنگار فارس در تشريح فعاليتهاي موثر دولت نهم در بخش بهداشت و درمان ميگويد: شهرستان دامغان به آزمايشگاه اختصاصي سنجش ميزان آلودگي پسته به سموم كشاورزي مجهز خواهد شد.
مجيد جديدي افزود: برنامه جامع بهداشت كشاورزي استان سمنان در دست بررسي و نهايي شدن است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني سمنان همچنين از راهاندازي آزمايشگاه سمشناسي دانشگاه علوم پزشكي سمنان در آيندهاي نزديك خبر داد و اظهار داشت: بستري رايگان و فعاليت رابطان بهداشتي براي تشويق مادران اتباع افغان به زايمان در بيمارستان تاكنون مفيد نبوده است.
جديدي الزام مراجع قضايي را در اين خصوص خواستار شد و گفت: براساس مصوبه كارگروه بهداشت، درمان و تامين اجتماعي استان سمنان از اين پس كارت نوزادان اتباع افغان به مادراني داده ميشود كه در بيمارستان وضع حمل كرده باشند.
وي گفت: مقرر شده تا طرح اختصاص 260 ميليون ريال اعتبار براي تجهيز مركز دندانپزشكي معلولان ذهني بيمارستان اميرالمومنين سمنان براي تصويب نهايي در دستور كار شوراي برنامهريزي و توسعه استان قرار گيرد.
جديدي ادامه داد: آزمايشگاه كنترل كيفيت دانشگاه علوم پزشكي سمنان نيز به سطح دوي كشوري ارتقا يافته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني سمنان افزود: سطح كيفي فعاليتهاي آزمايشگاه كنترل كيفيت مواد غذايي، دارويي و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي سمنان با تاييد وزارت بهداشت افزايش يافته و از اين پس، اجراي دقيق طرح غنيسازي آرد با آهن و اسيد فوليك و نيز برنامه PMS در استان سمنان امكانپذير ميشود.
وي ادامه داد: اين برنامه شامل تضمين كيفيت محصولات غذايي، آرايشي و بهداشتي در مرحله توليد و همچنين كنترل مجدد آن در فاصله زماني توليد تا عرضه به بازار است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني سمنان افزود: امسال 3 ميليارد ريال اعتبار به فعاليتهاي آزمايشگاهي دانشگاه علوم پزشكي سمنان اختصاص يافته است.
جديدي اضافه كرد: با اين اعتبار، تجهيزات پيشرفته و مناسبي براي آزمايشگاه كنترل كيفيت دانشگاه علوم پزشكي سمنان خريداري شده است.
وي با اشاره به اينكه 250 كارخانه توليد مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي در استان سمنان فعاليت دارند، گفت: وزارت بهداشت هزينه خريد 25 دستگاه «اتميك» را براي كارگذاري در سمنان تامين كرده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني شاهرود نيز در گفتگو با فارس اظهار داشت: شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در اجراي مصوبه دولت موافقت قطعي خود را با ارتقاي دانشكده علوم پزشكي شاهرود به دانشگاه اعلام كرده است.
محمد شريعتي اضافه كرد: به دنبال اين ارتقا كه مهمترين مصوبه بخش سلامت و آموزش عالي در سفر استاني هيئت دولت به استان سمنان است، با امضاي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و به طور جداگانه با پذيرش دانشجوي پزشكي، ايجاد دانشكده بهداشت و تبديل دانشكده به دانشگاه علوم پزشكي شاهرود قطعي شد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي - درماني شاهرود گفت: دستيابي به اين مهم در استان سمنان با همراهي مسئولان كشوري، استاني و شهرستاني و نيز پيگيريها و تلاش استاندار سمنان محقق شده است.
وي افزود: با اجراي اين مصوبه مهم هيئت دولت در استان سمنان، يكي از آرزوهاي ديرينه مردم شهيدپرور شاهرود برآورده شد و نقطه عطفي در بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشكي استان سمنان و شهرستان شاهرود پديد آمده كه اميد ميرود با ايجاد آن، بيش از پيش امكانات ايجاد سلامت براي مردم شهيدپرور استان فراهم شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي - درماني شاهرود همچنين گفت: بيمارستان خاتمالانبيا (ص) وابسته به دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود به پيشرفتهترين دستگاه «اكوكارديوگرافي ديجيتال» مجهز شده است.
شريعتي اظهار داشت: اين دستگاه از نظر كارآيي «فول آپشن» به عنوان مجهزترين دستگاه از نوع خود در بيمارستانهاي استان سمنان است.
وي گفت: بيماران اختلال دريچهاي قلب، عضله پردههاي دور قلب (پريكارد)، نارسايي عروق كرونر قلب و عوارض ناشي از آن و بيماران مادرزادي قلب و عروق محيطي ميتوانند از دستگاه «اكوكارديوگرافي ديجيتال» براي درمان خود بهره ببرند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني شاهرود تصريح كرد: اين دستگاه داراي برنامههاي كامل محاسبات قلبي و عروقي بوده و با داشتن سامانه نگهداري حافظه در صورت برق، توانايي ثبت و ذخيرهسازي اطلاعات را دارد.
دو بيمارستان در سمنان و دامغان در قالب مصوبات سفر رهبري به استان سمنان و يك بيمارستان 96 تختخوابي در گرمسار در قالب سفر رياست جمهوري در دست اقدام است.
به هر حال با توجه به لزوم پرداختن به بهداشت و درمان مردم انتظار ميرود برنامهريزيهاي انجام شده و طرحهاي در دست اقدام دولت نهم كه قصد دارد سلامت را در جامعه عمومي سازد، با جديت مسئولان امر پيگيري و اجرايي شود.
-----------------------------------------------------
گزارش از: مرتضي مزيناني صفابين و سپيده سير
خبرنگاران فارس در استان سمنان
-----------------------------------------------------
انتهاي پيام/م
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-