واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تحليلگران: كناره گيري مشرف سياست مبارزه با تروريسم پاكستان را تغيير نمي دهد
تهران/واحد مركزي خبر/سياسي 87/5/28
خبرگزاري فرانسه از اسلام اباد نوشت:
تحليلگران معتقدند به رغم نگرانيهاي كشورهاي غربي، كناره گيري پرويز مشرف از سمت رياست جمهوري پاكستان تغييري در نقش پاكستان در فرايند"جنگ با تروريسم" امريكا نخواهد داشت.
با اين حال مسئله مشاركت و تعهد پاكستان به مبارزه با تروريسم در هاله اي از ابهام قرار دارد. كشورهاي هند، افغانستان و حتي امريكا دستگاههاي اطلاعاتي پاكستان را به حمايت از القاعده و طالبان متهم مي كنند.
شفقت محمود، از تحليلگران سياسي پاكستان در گفتگو با اين خبرگزاري گفت "كناره گيري مشرف هيچ تاثيري در تعهد پاكستان به مبارزه با تروريسم نخواهد داشت."
وي در ادامه افزود "از اين به بعد، يك رويكرد نظامي و سياسي با تمركز و جديتي بيشتر از قبل وارد عرصه خواهد شد زيرا كه حضور مشرف به مثابه عامل اختلاف از ميان برداشته شده است."
عايشه صديقه از تحليلگران و متخصصان مسائل دفاعي گفت "غرب از وضع موجود ناراحت است. هيچ يك از افرادي كه در جناح هاي سياسي پاكستان حضور دارند و به عنوان جايگزيني براي مشرف مطرح هستند، ادامه دهنده سياستهاي دنبال شده مشرف نخواهند بود."
اين تحليلگر مسائل دفاعي افزود "انها به اين نكته رسيده اند كه رياست جمهوري اين كشور تنها موقعي از پايداري برخوردار است كه نظاميان در راس قدرت باشند و يا اينكه دولتي قوي همانند دولت ذوالفقار علي بوتو، در دهه هفتاد، زمام امور را در دست داشته باشد."
تنوير احمد خان، رييس موسسه مطالعات راهبردي اسلام اباد معتقد است دولت جرج بوش، رييس جمهور امريكا، در شرايطي كه مشرف با تهديدهاي مربوط به استيضاح جناح هاي مخالف خود روبرو بود، از ارائه كمكهاي كافي به وي خودداري كرد. احمدخان كه پيش از اين سمت وزارت امور خارجه اين كشور را نيز بر عهده داشت، گفت "مشرف زماني اولين گزينه غرب بود ولي حالا غرب به اين نتيجه رسيده است كه مشرف بايد برود."
عده ديگري از تحليلگران معتقدند با رفتن مشرف و در شرايطي كه دولت امريكا ماههاي اخر خود را سپري مي كند، نياز و وابستگي امريكا به نظاميان پاكستان بيشتر خواهد شد.
فرزانه شيخ از متخصصان پاكستاني انديشكده چاتهام هاوس لندن گفت "با اينكه در حال حاضر اطمينان و اعتماد كافي وجود ندارد، ولي كمتر كسي معتقد است كه جنگ با تروريسم را كسي جز ارتش پاكستان مي تواند اداره كند."
وي در ادامه افزود با افزايش اتهامهاي مربوط به همكاري سازمانهاي اطلاعاتي پاكستان با شبه نظاميان اسلامگرا از جمله در بمبگذاري سفارت هند در كابل، پرسشهاي زيادي در اين زمينه باقي مانده است.
122/169/00003/01013/10101
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]