واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به بهانه سالروز ورودآزادگان/ يادي ازسيدآزادگان،سيد"علي اكبر ابوترابي فرد"
آزادگان شمع محفل ايثارگرانند، آزادمرداني كه با صبر، استقامت، شجاعت و ايماني به وسعت روح بزرگشان درس بزرگ مقاومت و ايثار را به تاريخ بشريت دادند.
در اين بين بزرگواري از تبار مجاهدان راه حق و سيد آزادگان "علي اكبر ابوترابي فرد" با مجاهدتهاي دليرانه خود خدمات بسيار ارزنده به اسلام و انقلاب اسلامي ايران كرده است كه در تاريخ كشورمان ماندگار خواهد بود.
مجاهد نستوه، آزاده دلاور "حجت الاسلام سيد علي اكبر ابوترابي فرد" در سال 1318 هجري شمسي پا به عرصه گيتي گذاشت، پدر بزرگوارش آيت الله سيد عباس ابوترابي، فرزند آيت الله سيدابوتراب و مادرش دختر آيت الله سيدمحمدباقر علوي قزويني است.
حجت الاسلام ابوترابي تحصيلات ابتدايي راتا پايان دوره دبيرستان با موفقيت سپري كرد و در سال 1336، موفق به اخذ ديپلم رياضي شد.
پس ازاخذ ديپلم باتوصيه پدر بزرگوارش به تحصيل دروس ديني علاقه مند شد و در سال 1337 به مشهد مقدس عزيمت و در مدرسه نواب اقامت گزيد.
با آغاز نهضت امام خميني (ره ) در سال 42، همراه با حاج آقا مصطفي وارد جريانات سياسي شد و در تظاهرات مردم قم در 15 خرداد سال 42 ، حضوري فعال داشت.
در هجوم عوامل رژيم ستمشاهي به مدرسه فيضيه ، مورد ضرب و شتم مامورين شاه قرار گرفت.
در پي تبعيد حضرت امام (ره ) به نجف اشرف به آنجا رفته و مشغول تحصيل شد و در محضر امام راحل (ره ) از درس خارج فقه و اصول معظم له بهره مند شد.
پس از حدود شش سال تحصيل درنجف، هنگامي كه اعلاميه هاي امام خميني (ره ) را در كيف خود جاسازي كرده بود تا به ايران بياورد در مرز خسروي بازداشت شد و ساواك او را ابتدا به زندان قصر شيرين و سپس به زندان كرمانشاه و زندان كميته مشترك و پس از آن به زندان اوين منتقل كرد و او را مورد شكنجه و بازجويي قرار داد.
پس از آزادي از زندان، فصل جديدي در فعاليت هاي سياسي ايشان آغاز شد و همراه باشهيد مجاهد سيد"علي اندرزگو" علاوه برمبارزات سياسي، به سازماندهي جهادمسلحانه همت گماشتند ودراين دوره بارهامورد تعقيب ساواك قرار گرفتند.
مرحوم ابوترابي فرد، با افرادي چون شهيد رجايي ارتباط نزديك و همكاري تنگاتنگي داشت و درجلسات ماهانه شهيد آيت الله بهشتي شركت مي كرد واز نزديك با آن شهيد عزيز در زمينه جذب نيروهاي فعال و تحصيل كرده همكاري داشت.
وي همچنين با ساير مبارزان و علماي مجاهد دوران ستمشاهي، از جمله رهبر معظم انقلاب، حضرت آيت الله خامنه اي همكاري و ارتباط داشت.
همزمان با آغاز جنگ تحميلي، با لباس رزم به سوي جبهه رفت و دركنار شهيد دكتر مصطفي چمران و در ستاد جنگ هاي نامنظم به سازماندهي نيروهاي مردمي پرداخت و شخصا به ماموريت هاي شناسايي رزمي و دشوار مي رفت.
آزادي منطقه پرحادثه و خطرناك "دب حردان" به فرماندهي وي و در راس يك گروه متشكل از 100 رزمنده فداكار، يكي از اقدامات اوست.
مرحوم ابوترابي فرد سرانجام در روز 26 آذرماه سال 59 در جريان يكي از ماموريت هاي شناسايي تا ستاد جنگ هاي نامنظم آماده يك عمليات گسترده شوند، بر اثر اشتباه يكي از همراهان، در حالي كه هفت كيلومتر از نيروهاي خودي دور شده و تا 200 متري دشمن پيشروي كرده بود، هنگام بازگشت مورد شناسايي دشمن بعثي قرار گرفت و گرچه مي توانست خود را از دام دشمن برهاند، اما چون قصد داشت همراهان خود را نجات دهد ، دشمن با تانك و نفربر به تعقيب وي پرداختند و نهايتا به اسارت دشمن درآمد.
مرحوم ابوترابي فرد، پانزده ماه اول اسارت را در سلول هاي زندان هاي بغداد و تحت شديدترين شكنجه ها گذراند و در اراده پولادين اين دلير مرد خللي ايجاد نشد تا پس از سپري كردن سختي هاي فراوان و دوبار تا پاي چوبه دار رفتن با لطف و رحمت الهي و امدادهاي غيبي، به اردوگاه و جمع اسيران ايراني منتقل شد.
حجت الاسلام ابوترابي فرد پس ازحضور درجمع ساير اسيران، باهدايت حكيمانه خود و با تمسك به ائمه معصومين (ع) و با معنويت و سعه صدر و حلم و بردباري فوق العاده ، مكر و حيله دشمنان بعثي را بي تاثير كرد و شمع محفل اسيران شد.
وي ، در جهت تقويت روحيه مقاومت و ايمان اسرا از هيچ اقدام و ايثاري دريغ نورزيد، هدف و راه را به آنان نشان مي داد و چون ابري فياض، اميد و ايمان را بر آنان مي باريد.
اردوگاه هاي عنبر، موصل 1 ، 3 ، 4 و رماديه و تكريت 5، 17، 18 و نيز سلول هاي زندان هاي بغداد ، شاهد خوبي ها و مجاهدت هاي خستگي ناپذير آن عارف حكيم هستند.
اين عارف مجاهد ، پس از 10 سال اسارت سرانجام در سال 1369 ، همراه با خيل آزادگان سرافراز به ميهن اسلامي بازگشت و به جاي آنكه پس از 30 سال مبارزه و تلاش طاقت فرسا به استراحت بپردازد، راهي دشوارتر را در پيش گرفت و همراهي آزادگان و پي گيري مشكلات آنان را وظيفه خود مي دانست و در اين راه تمام تلاش و توان خود را صرف كرد .
وي در تاريخ 07/07/69 با حكم رهبر معظم انقلاب در جايگاه نماينده ولي فقيه درامور آزادگان قرار گرفت و تمام سعي خويش را به كار بست تاآزادگان، مايه عزت و تقويت نظام جمهوري اسلامي باشند.
در دوره هاي چهارم و پنجم مجلس شوراي اسلامي، با راي بالاي مردم قدرشناس تهران به عنوان نفر دوم و سوم به مجلس راه يافت و در خانه ملت ، با نطق هاي خود، مسوولان و كارگزاران نظام را به رعايت عدالت، توجه به توده مردم و حفظ ارزش هاي ديني نمود.
مرحوم ابوترابي فر، تقويت و دفاع از نظام اسلامي و ولايت فقيه را واجب مي دانست و نسبت به شخص مقام معظم رهبري ارادت و اعتقاد ويژه اي داشت و اطاعت از معظم له و تقويت رهبري را در هر مجلس و محفلي متذكر مي شد.
آن مجاهد خستگي ناپذير، سرانجام در تاريخ دوازدهم خرداد 79 در حالي كه همراه پدر بزرگوارشان ، عازم مشهد مقدس و زيارت حضرت ثامن الحجج (ع) بودند ، در جاده بين سبزوار و نيشابور ، بر اثر تصادف جان به جان آفرين تسليم كرد و ارواح آن عالمان وارسته از خاك به افلاك پركشيده وبه لقاء الله پيوستند.
پيكر مطهر سيد آزادگان و پدر بزرگوارشان در صحن آزادي و در جوار حرم مطهر هشتمين امام شيعيان حضرت علي ابن موسي الرضا(ع) به خاك سپرده شد.
ك/4 7389/ 3404/ 1645 شماره 170 ساعت 11:24 تمام
شنبه 26 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]