واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تكرار؛ نبوي: جريان دوم خرداد بر روي خاتمي به اجماع نميرسند
خبرگزاري فارس: عضو ارشد جامعه مهندسين گفت: بعيد است جريان دوم خرداد در انتخابات رياست جمهوري آينده روي رئيس جمهور سابق اجماع نظر داشته باشند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، سيد مرتضي نبوي عضو ارشد جامعه اسلامي مهندسين كه در آئين گشايش دفتر مركزي شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب مناطق 30 گانه تهران در خصوص وضعيت گذشته و حال اصولگرايان سخن ميگفت اظهار داشت: از سال 67 تا 76 جريانات سياسي كشور به 2 بخش چپ با محوريت روحانيون مبارز و راست با محوريت روحانيت مبارز تقسيم شده بود.
وي افزود: در آستانه انتخابات دوم خرداد 76 تقسيمبندي جريانات سياسي دستخوش تحول شد و اين جريانات به 2 طيف اصلاحطلب و اصولگرا تقسيم گرديد و متعاقب اين تغيير نگرش گروهها نيز با تعريف جديدي شناخته شدند.
مدير مسئول روزنامه رسالت اضافه كرد: جريان چپ كه تا پيش از دوم خرداد از نظر سياسي مدعي مبارزه با امپرياليسم به سركردگي امريكا و از نظر اقتصادي معتقد به تمركز فعاليتها در دولت بود مواضع خود را 180 درجه تغيير داد و افراطيون دوم خرداد، كشور و نظام را با چالشهايي مواجه كردند.
نبوي افزود: در چنين شرايطي شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي نيز با حضور چهرههاي پايبند به خط امام و رهبري شكل گرفته و وارد عرصه سياست شدهاند و در نخستين گام در ميان ناباوري نظريهپردازان طيفهاي مختلف، اصولگرايان مديريت شوراي شهر را برعهده گرفتند.
وي ادامه داد: دوم خرداديها كه در آستانه انتخابات شوراي دوم تصور ميكردند رقيب آنها مضمحل شده و براي جرياني كه به اعتقاد آنها مرتجع و انحصارطلب بود مجلس ترحيم برگزار كردند با خيال آسوده رقابت درون طيفي را آغاز و اقدام به وزنكشي كردند و فهرستهاي مختلفي ارائه دادند.
عضو ارشد جامعه اسلامي مهندسين تصريح كرد: «در شرايطي كه اصلاحطلبان دچار تشتت شده بودند اصولگرايان موفق شدند كرسيهاي شوراي شهر دوم را به خود اختصاص دهند و دومين ثمره فعاليت شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب در انتخابات مجلس هفتم به بار نشست و مجلسي با اكثريت اصولگرايان تشكيل شد».
نبوي گفت: در انتخابات رياست جمهوري نهم اضلاع مختلفي در اردگاه اصولگرايان پديدار شد و شوراي هماهنگي نتوانست صحنه انتخابات را به خوبي مديريت كند اما با عنايت خداوند متعال و اعتماد مردم به نيروهاي اصولگرا در اين گرد و غبار دكتر احمدي نژاد به عنوان رئيس جمهور منتخب ملت سكاندار مسئوليت اجرايي كشور شد و شگفتي ديگري رخ داد.
وي افزود: در انتخابات سومين دوره شوراها بار ديگر بين نيروهاي اصولگرا تفرقه بوجود آمد و با وجود تلاشهاي بزرگان اين جبهه براي انسجام وحدت نيروهاي انقلابي وزنكشي درون طيفي صورت گرفت و ليستهاي مختلفي ارائه شد اما با عنايت خداوند و محبت مردم بار ديگر اكثريت شورا در اختيار اصولگرايان قرار گرفت.
مدير مسئول روزنامه رسالت ادامه داد: مجموعه تجربيات اصولگرايان در انتخاباتهاي اخير سبب شد براي انتخابات مجلس هشتم فرمولي طراحي شود كه از تشتت و ارائه فهرستهاي متعدد از سوي اين جبهه جلوگيري شود و به دعوت رئيس جمهور 15 نفر متولي اتخاذ راهكاري براي اين كار شدند كه در نهايت گروهي تحت عنوان 6+5 شكل گرفت.
نبوي اظهار داشت: ايجاد جبهه متحد اصولگرايان (گروه 6+5) سبب شد كشمكشها و اختلافات زير سقف جبهه متحد مديريت شود و با وجود فراز و نشيبها نيروهاي اصولگرا در تهران فهرست واحدي ارائه دادند كه اين نشانگر بلوغ سياسي جريان اصولگرايي بود.
وي افزود: ابتكار عمل اصولگرايان براي دستيابي به سازوكاري در جهت وحدت به منظور حضور يكپارچه در انتخابات مجلس هشتم از سوي نيروهاي ارزشي بسيار مورد تعريف و تمجيد قرار گرفت اما اين اتحاد تا تشكيل مجلس جديد داوم آورد و گويي درون خانه ملتي كه اكثريت كرسيهاي آن به اصولگرايان اختصاص يافته بود ضرورتي نداشت بر اساس فرمول وحدت آفرين 6+5 عمل شود.
وي افزود: اصولگرايان مجلس هشتم به جز انتخاب رئيس مجلس، براي انتخاب ديگر اعضاي هيئت رئيسه و سران فراكسيون اصولگرايان (اكثريت) از فرمول 6+5 استفاده و مسائل را با اين روش مديريت نكردند كه اختلافات به صحن علني پارلمان كشيده نشود و بر همين اساس رقابت را به صحنه عمومي كشيدند.
عضو ارشد جامعه اسلامي مهندسين با اشاره به آغاز فعاليتهاي انتخاباتي اصولگرايان براي رياست جمهوري دهم اظهار داشت: جريان دوم خرداد معتقد است اصولگرايان انتخابات آتي به وحدت نميرسند و گروههاي اين جبهه كانديداهاي متعددي خواهند داشت. گرچه از تحليلها برميآيد آنها دچار تشتت هستند و به كانديداي مشترك نميرسند.
نبوي افزود: در جريان اصلاحطلب موقعيت سيد محمد خاتمي نسبت به ساير چهرههاي اين جبهه بهتر است اما بعيد است آنها روي رئيس جمهور سابق اجماع نظر داشته باشند و به نظر ميآيد كانديداهاي مختلفي معرفي كنند.
وي ادامه داد: اگر اصلاحطلبان نتوانند كانديداي واحد ارائه دهند انگيزه اصولگرايان براي دستيابي به وحدت و معرفي نامزد مشترك در انتخابات آتي كاهش مييابد ولي اصولگرايان براي مهار اين مسئله بايد از هم اكنون تدبيري بينديشند و سازوكاري به منظور وحدت و انسجام درنظر گيرند.
مديرمسئول روزنامه رسالت با نقد اظهارات سخنگوي جبهه پيروان خط امام و رهبري كه فرمول 6+5 را براي انتخابات رياست جمهوري دهم را ناكار آمد توصيف كرده اظهار داشت: كساني كه معتقدند فرمول 6+5 ديگر جوابگو نيست بايد فرمول جديدي ارائه بدهند اما بنظر ميرسد هنوز ميتوان از راهكار 6+5 استفاده كرد تا اصولگرايان به نتيجه برسند.
نبوي با اشاره به اختلاف گروههاي اصولگرا بر سر انتخاب سه وزير پيشنهادي رئيس جمهور كه اخيرا از مجلس راي اعتماد گرفتهاند گفت: در جلسه راي اعتماد به وزراي كشور، راه و اقتصاد نمايش خوبي از اصولگرايي در معرض عموم قرار نگرفت و مطالبي كه مطرح شد كار را به جايي رساند كه يك سايت متعلق به نيروهاي اصولگرا تعطيل شد و اين نهضت به طور جدي ادامه دارد كه اين اختلافات نگران كننده است و بايد براي آن تدبيري انديشيد.
عضو ارشد جامعه اسلامي مهندسين اظهار داشت: امروز دوستان اصولگرا از فرمولهاي وحدت آفرين غفلت كردند و در انظار عمومي به رقابت با يكديگر پرداختند و گرچه دامنه اصولگرايي گسترده است اما اگر براي آن سه ضلع درنظر گرفته شود بايد ميان آنها اتحاد صورت گيرد تا شاهد آن نباشيم كه با تمام قوا و به راحتي با يكديگر ميجنگند.
نبوي به سران اصولگرايان توصيه كرد اختلاف نظرات را جدي بگيرند و متذكر شد اگر اختلافات مديريت نشود نميتوان انتظار داشت مردم در انتخابات آينده قضاوت خوبي در باره نيروهاي انقلابي داشته باشند و با آنها همان گونه رفتار نكنند كه با جريان دوم خرداد كردند.
اين فعال سياسي اصولگرا كه رسيدن به وحدت را سخت و دشوار توصيف كرد، در عين حال گفت: اختلاف سلايق و تفاوت ديدگاه امري طبيعي است اما ميتوان با كامل كردن فرمول 6+5 نيروهاي انقلابي را زير يك چتر گرد هم آورد تا در محفلي بصورت غير علني گرد هم آيند و هم انديشي كنند و در فضاي دوستانه به وحدت و انسجام دست يابند.
وي افزود: حداقل حكم هم نشيني و هم انديشي نيروهاي اصولگرا اين است كه اگر ميخواهند در انتخابات آتي با كانديداهاي مختلفي وارد عرصه شود مرزها و ضوابط را رعايت كنند و از تخريب يكديگر بپرهيزند و صحنه افكار عمومي را مديريت نمايند.
نبوي بر همين اساس از شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي تهران كه سوابق ارزندهاي در جهت انسجام و همگرايي نيروهاي اصولگرا در تحولات سياسي بويژه در انتخابات اخير داشتهاند، خواست كه بار ديگر به عنوان جرياني متعلق به اردوگاه اصولگرايان كه از پايگاه مردمي برخوردار بوده و به هيچ گروهي از جبهه اصولگرايي وابستگي ندارند همه تلاش خود را معطوف به اتحاد و انسجام اصولگرايان در انتخابات رياست دهم كنند.
مديرمسئول روزنامه رسالت در بخش ديگري از سخنان خود به موقعيت جمهوري اسلامي ايران در عرصه بينالمللي پرداخت و گفت: ايران در صحنه بينالمللي موقعيت ممتازي دارد و با وجود آنكه برخي سخنان و رفتارها مورد پذيرش همه نيست ولي ديپلماسي دولت نهم بسيار فعال بوده است.
نبوي افزود: رئيس جمهور و مجموعه همراهان او مواضع قاطع و خوبي در عرصه بينالمللي داشتند و به خوبي از كشور و نظام دفاع كردند و بار ديگر مواضع امام و انقلاب احياء گرديد و از سوي تودههاي مردم مورد حمايت قرار گرفت.
وي ادامه داد: دستاورد سياست خارجي دولت نهم كاملا مثبت و قابل دفاع است و از ديپلماسي انفعالي در دولت گذشته به ديپلماسي فعال رسيدهايم و در سايه ايستادگي و مقاومت و پيشرفت نائل شدهايم و امروز دنيا ما را به عنوان كشوري برخوردار از فناوري هستهاي ميشناسد.
نبوي همچنين موقعيت كشورمان در صحنه منطقه را تعيين كننده دانست و گفت: امروز توجه كشورها به ايران اسلامي جلب شده و امريكا در اين شرايط علاقمند به بازگشايي دفتر حافظ منافع خود در كشورمان است، پوتين در زمان دولت نهم به تهران آمد، بوتفليقه در همين زمان مايل به تعامل با ايران شد و فرانسويها اشتياق فراواني براي مذاكره با ايران دارند و ما از اقتدار واقعي در صحنه سياست جهاني برخورداريم.
وي در پايان به معضلات اقتصادي كشور نيز اشاره كرد و گفت: دولت نهم تلاش ميكند انقلاب و تحولي در عرصه اقتصادي ايجاد و با چالشها مقابله كند و بايد اين حركت تحولي كه اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي مقدمه موفقيت آن است مبتني بر كارشناسي و آيندهنگري باشد.
انتهاي پيام/
جمعه 25 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]