واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يك تحليلگر آمريكايي:شكست راه حل آمريكايي/ تركيه مي تواند به حل موضوع هسته اي ايران كمك كند
يك تحليلگر ارشد مسائل خاورميانه در آمريكا بر اين باور است كه مقام هاي آنكارا امروز بيش از آمريكا و اروپا توانايي حل موضوع هسته اي ايران را دارند.
به گزارش خبرگزاري مهر، "آلون بن ماير" استاد روابط بين الملل در مركز امور جهاني در دانشگاه نيويورك و كارشناس مسائل خاورميانه در اين دانشگاه در مقاله اي كه از او بر روي تارنماي اينترنتي "تركيش ديلي نيوز" به چاپ رسيده مي نويسد: دراين برهه زماني دولت تركيه در مقايسه با آمريكا و اروپا براي حل موضوع هسته اي ايران و بن بست بوجود آمده در آن، مستعد تر و مجهز تر است.
بن ماير با اشاره به مخالفت مقام هاي اسرائيل با دعوت محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران به استانبول مي نويسد: اين نكته با توجه به مواضع رئيس جمهوري اسلامي ايران در قبال اسرائيل كاملاً قابل درك است، اما مقام هاي تركيه مي توانند از اين سفر راه آوردي را بدست آورند كه اين مسئله مي تواند به نفع تمامي منطقه تمام شود.
اين كارشناس آمريكايي با اشاره به نقش بزرگ ايران در خاورميانه و همچنين روابط رو به رشد تهران- آنكارا در حوزه هاي دو جانبه و همچنين افزايش روابط تجاري دو طرف و صادرات گاز از سوي ايران به تركيه، در ادامه مطلب خود آورده است: با وجود توسعه اين روابط مقام هاي تركيه تاكيد دارند كه اين رشد دليلي بر رفع نگراني هاي آنكارا از موضوع هسته اي ايران نيست و رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه علاقمندي خود را براي ميانجيگري در اين رابطه اعلام كرده است.
اين نويسنده در مقاله خود مي نويسد: اساساً هفت سال تلاش دولت جرج بوش عليه ايران به سبب فعاليت هاي هسته اي آن شكست خورده و اين سؤال مطرح مي شود كه چرا راه ديگر امتحان نشود؟ اين راه ممكن است تركيه باشد، كشوري كه به عنوان يك همسايه با ايران منافع مشترك و با تفاهم فرهنگي بالا دارد.
وي در بخش ديگري ازاين مقاله آورده است: ديدار احمدي نژاد با اردوغان مي تواند فرصت مناسبي را فراهم آورد تا مقام هاي ترك از مواضع واقعي ايران در خصوص موضوع هسته اي درك بهتري داشته باشند و با دعوت وي به تركيه، دولت اين كشور در موضع بسيار قوي تري براي معامله در زمينه هسته اي خواهد بود.
وي در ادامه همچنين با اشاره به ميانجيگيري تركيه در زمينه مناقشه جولان بين اسرائيل و سوريه و همچنين نقشي كه اين كشور مي تواند در ديگر منلاقشات نيز داشته باشد ادعا مي كند : با توجه به اينكه ايراني هاي ملتي پر افتخار هستند زماني كه با آنها به صورت تحقير آميز برخورد شود آنها تهاجمي عمل مي كنند و ترجيح مي دهند در رابطه با مسائل حساس به صورت سري برخورد كنند. لذا تركيه مي تواند اين ديدار را در راستاي تغيير پويايي گفتگوهاي 1+5 با ايران سودمند سازد.
جمعه 25 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]