واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: عصاره سه گیاه رازیانه ، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال( برگشت محتویات معده به مری) موثر است
نتایج یک مطالعه حاکی از موفقیت ۳/۸۳ درصدی عصاره سه گیاه رازیانه، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال – برگشت محتویات معده به مری- دارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دکتر رامین قدیمی، فوق تخصص گوارشی و کبد بیمارستان امیر اعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالعهای را با هدف ارزیابی بالینی مخلوط عصاره سه گیاه رازیانه، بابونه و نعنا در درمان رفلاکس گاستروازوفاژال – برگشت محتویات معده به مری- بر روی ۶۴ بیمار با علایم التهاب مری، در بخش اندوسکوپی بیمارستان امیراعلم انجام داده است.
بر اساس پژوهشهای این فوق تخصص گوارش و کبد، رفلاکس گاستروازوفاژال(جی. ای. آر. دی) یکی از بیماریهای شایع در سراسر جهان است و جراحت مخاط مری و التهاب متعاقب آن که به دنبال بازگشت بیش از اندازه اسید معده به مری اتفاق میافتد، یکی از علایم این بیماری است. از دیگر علایم این بیماری میتوان به سوزش سردل، نوعی برگشت محتویات مری به داخل دهان، اختلال در بلع و گاهی اوقات درد غیرمعمول قفسه صدری اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، وی با توجه به اهمیتی که برای بعضی از گیاهان در بهبود بیماری زایی و علایم این بیماری مطرح شده، طی مطالعهای که در بخش آندوسکوپی بیمارستان امیراعلم انجام داده، ۳۳ بیمار را با علایم التهاب مری در گروه دریافت کننده داروی گیاهی مورد بررسی قرار داده که از این میان، تعداد ۹ بیمار همزمان داروی شیمیایی دریافت کردند و این گروهها با گروه سوم شامل ۳۱ بیمار با علایم التهاب مری و دریافت کننده داروهای شیمیایی مقایسه شدند. تمام گروهها از نظر عوامل زمینهای مانند جنس، سن، حالتهای روانی و روان تنی یکسانسازی شدند و تمامی افراد مورد مطالعه مورد ارزیابی آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند.
نتایج مطالعه این فوق تخصص گوارش نشان میدهد گروه دریافت کننده داروی گیاهی ۳/۸۳ درصد، گروه دریافت کننده همزمان داروی گیاهی و شیمیایی ۸/۷۷ درصد و گروه دریافت کننده داروهای شیمیایی متداول ۸/۹۶ درصد به درمان پاسخ مثبت دادند.
وی نتیجهگیری میکند: با توجه به اینکه تمام گروهها از نظر اثر درمانی داروهای دریافتی یکسان بودند و با توجه به میزان تاثیر مشابه این گیاهان با داورهای شیمیایی پیشنهاد می کند که مطالعه با حجم نمونه بیشتر و بررسی دقیقتر درهر گروه از بیماران دریافت کننده دارو صورت گیرد.
گفتنی است، در این تحقیق، ۶/۵۱ درصد بیماران، مرد و ۴/۴۸ درصد زن بودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]