واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: اقتصاد > صنعت - سومین کشتی جمهوری اسلامی ایران ظرف 2 سال و نیم اخیر توسط دزدان دریایی ربوده شد.
محمد هیراد حاتمی:
اصلا باور نکردیم وقتی برای نخستین بار خبری در رسانه ها ی سراسر جهان انتشار پیدا کرد که کشتی ایرانی به چنگ دزدان دریایی افتاده است. شاید تا پیش از آن تصوری که از دزدان دریایی داشتیم بیشتر شخصیت های منفی با یک چشم بند بر روی یکی از چشم هایشان بود که با قهرمان قصه ها به جدال می پرداختند. دزدان دریایی سنگ اندازی می کردند در مسیر یک اتفاق و در مثابل قهرمان قصه تقلا می کرد تا از چنگ آنان بیرون آید. تصوری که از دزدان دریایی وجود داشت از تاریخ 31 مرداد 1387 به و با انتشار خبری مبنی بر ربوده شدن کشتی ایرانی توسط دزدان دریایی شکل دیگری در ذهن مان پیدا کرد. تیتر خبر کوتاه بود اما از حادثه ای خبر می داد که بیشتر به داستان های دوران گذشته باز می گشت. این بار « لوکیشن » داستان در حوالی کشوری به نام سومالی بود.
نخستین کشتی ایرانی در روزی که دو کشتی دیگر هم مورد تهاجم قرار گرفت در حوالی این کشور در دام دزدان دریایی گرفتار شد تا اولین کشتی ایرانی در این محدوده به سرقت رفته باشد. کشتی ایران دیانت با 29خدمه ایرانی وغیرایرانی پس از رایزنی های فروان و با تلاش شبانه روزی مسولان کشتیرانی جمهوری اسلامی در نهایت از چنگ دزدان دریایی بیرون کشیده شد اما این آغاز یک داستانی بود که فقط شاید تماشای آن در فیلم ها و خواندن آن در کتاب ها جذاب باشد. خلیج عدن دهانه ورودی دریای سرخ است که منطقه استراتژیک دریایی به حساب می آید و بر این اساس داستان دزدی دریایی بار دیگر با فعالیت دزدان دریایی در این منطقه کلید خورد.
سکانس دوم؛ خلیج عدن، کشتی دی لایت
هنوز سه ماه از ربوده شدن کشتی ایران دیانت نگذشته بود که در 28 امین روز آبان سال 87 دومین کشتی ایرانی با نام دی لایت که تحت اجاره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بود در خلیج عدن به چنگ دزدان دریایی افتاد. دزدان دریایی سومالی در حمله خود به کشتیهای عبوری از خلیج عدن، یک کشتی تجاری تحت اجاره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که با پرچم هنگکنگ در حال تردد بود را با بار گندم ربودند تا دوگانه دزدی کشتی های ایرانی توسط دزدان دریایی سومالی تکمیل شود.
کشتی هنگکنگی دی لایت که محموله گندم به مقدار 36هزار تن را حمل می کرد از آلمان به ایران در حال حرکت بود و در نهایت هم توسط دزدان سومالیایی در خلیج عدن ربوده شد. این کشتی تحت اجاره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در حالی به چنگ دزدان دریایی افتاد که سه کشتی ایرانی در حال عبور از آن منطقه بودند که دو کشتی دیگر توانستهاند از چنگال ربایندگان فرار کنند. این کشتی 25 سرنشین داشته است که 7نفر آنها ایرانی و بقیه از کشورهای پاکستان، غنا، فیلیپین و هند بودند.
سومین کشتی دزدی شده ایرانی
یک فروند کشتی تحت مدیریت کشتیرانی ایران و هند در 23 امین روز بهمن سال 89 و پس از دوسال از ناکامی های دزدان دریایی در ربودن کشتی های ایرانی توسط آنان ربوده شد.
یک فروند کشتی فله بر تحت مدیریت کشتیرانی ایران و هند حدود ساعت پنج بعد از ظهر روز شنبه 23 بهمن ماه در حالی که در مسیر پر تردد خلیج فارس به طرف چین در حرکت بود در شمال اقیانوس هند توسط مهاجمین مسلح و مجهز به قایق های تندرو متوقف و ربوده شد.
کمیته اضطراری کشتیرانی ایران و هند با بیان اینکه این کشتی با ظرفیت 52 هزار تن با محموله سنگ آهن از بندرعباس به مقصد چین در حرکت بوده است اعلام کرد: « طبق گزارشات دریافتی ،دزدان دریایی مسیر این کشتی را تغییر داده و کشتی مذکور هم اینک در حال حرکت به سمت خلیج عدن است. »
گفتنی است طبق آخرین پیگیری ها حال 22 خدمه افسر و ملوان کشتی مذکور شامل 13 نفر ایرانی و 9 نفر هندی صحیح و سالم گزارش شده است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]