واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: سيد محمد موسوي در نشست خبري به مناسبت ايام دهه فجر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده از انرژي خورشيدي در جامعه عشايري رشد پيدا كرده و در سال جاري 741 كالكتور (جمع كننده انرژي خورشيدي) بين روستاييان توزيع شده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 3 برابر رشد داشته است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان، مشكل بوتهكني از جانب روستاييان به ويژه با اجراي هدفمندي يارانهها را از مشكلات مهم عنوان كرد و گفت: استفاده از انرژي خورشيدي علاوه بر صرفه اقتصادي كه دارد در رفع اين مشكل كمك مؤثري خواهد كرد.
موسوي همچنين از احداث اولين واحد توليد اسپونت قارچ با ظرفيت 100 هزار ليتر در سال آينده خبر داد و گفت: با افتتاح اين واحد كل وابستگي توليد قارچ كشور به خارج منتفي ميشود.
وي همچنين از آغاز عمليات اجراي كشت بافت توليد پايه مادري گياهان زينتي كه معمولا از كشور هلند وارد ميشد با ظرفيت 3 ميليون اصله پايه مادري خبر داد و گفت: با راهاندازي اين واحد توليد نياز كشور به پايههاي مادري گياهان زينتي برطرف شده و در اين مورد به خودكفايي خواهيم رسيد.
موسوي افزود: در اجراي قانون هدفمندي يارانهها 22 ميليون و 734 هزار ليتر نفت گاز حمايتي در دي ماه بين كشاورزان توزيع شد و علاوه بر آن 71 ميليون ليتر نيز براي توزيع در اسفند ماه تدارك ديده شده است.
وي همچنين از در شرف اجرا بودن وام تأمين سوخت كشاورزان كه بين500 هزار تومان تا 5 ميليون تومان است خبر داد و گفت: حدود 10 درصد كشاورزان بين آنها گازوئيل ارزان توزيع شده وام تأمين سوخت را نيز دريافت كردهاند.
موسوي همچنين از توزيع 87 هزار تن گندم و جوي ارزان بين مرغداران خبر داد و گفت: 30 هزار تن ديگر هم بين كشاورزان برنامهريزي شده كه به زودي توزيع خواهد شد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران همچنين از بهينهسازي مصرف سوخت 122 واحد مرغداري، 15 گلخانه و 45 واحد تسهيلاتي خبر داد و گفت: با انجام اين عمليات ميزان مصرف انرژي در اين واحدهاي توليدي كاهش مناسبي يافته است.
موسوي با تأكيد بر اجراي برنامههاي كشاورزي همسو با اهداف برنامه پنجم توسعه خاطر نشان كرد: اين سازمان برنامهريزي كرده تا آخر برنامه پنجم توسعه 30 درصد توليدات كشاورزي افزايش پيدا كند. همچنين اراضي مجهز به آبياري تحت فشار به 100 هزار هكتار رسيده و تجهيز و نوسازي نيز به 35 هزار و 200 هكتار و همچنين ظرفيت صنايع تبديلي به 3.5 ميليون تن، ظرفيت سردخانه 487 هزار تن رسيده و تعداد 50 مركز عرضه محصولات كشاورزي هم راهاندازي شود.
وي همچنين افزود: قرار است تا 2 سال اول اجراي برنامه پنجم توسعه در جهت رسيدن به خودكفايي در اسپونت قارچ توليد پايه مادري گلها اندامهاي رويشي، انواع نهال باغباني انجام شده و شناسنامهدار كردن 14 هزار واحد كشاورزي و فعال سازي 4 هزار واحد فعال و نيمه فعال و نيز توسعه مبارزه تلفيقي با آفات به ميزان 25 درصد سطح كل كشت استان برسد.
موسوي همچنين گفت: طبق برنامهريزي قرار است ميزان بيمه كشاورزي تا 50 درصد كل زمينهاي استان اجرايي شود كه شامل باغات ديم نيز خواهد بود.
وي همچنين از رشد 2 برابري صادرات محصول تا آخر برنامه پنجم و ارتقاء ضريب نفوذ مكانيزاسيون از 1.1 به 1.5 اسب بخار خبر داد.
موسوي در زمينه افزايش راندمان مصرف آب در بخش كشاورزي از 2 استراتژي مهم خبر داد و گفت: قرار است با تصفيه فاضلابها و استفاده آن در بخش كشاورزي و همچنين گسترش آبياري باراني ميزان راندمان مصرف آب را افزايش دهيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي همچنين از آزادسازي 385 هكتار اراضي تصرف شده خبر داد و گفت: مهمترين مشكل در استان تهران تغيير كاربريهاي اراضي كشاورزي است و با اقداماتي كه انجام شده در اين زمينه توفيق خوبي دست يافتيم و ميزان آزادسازي اين اراضي تا 57 درصد رشد داشته است.
موسوي در بخش ديگري از صحبتهاي خود از ادامه سياست خريد تضميني در سال آينده و احتمال افزايش قيمت خبر داد و گفت: يارانه پرداختي به نهادههاي كشاورزان طبق قانون كاهش نخواهد يافت و اما با هدفمندي مصرف درصدد هستيم ميزان مصارف اضافي در اين بخش را كاهش دهيم.
موسوي در اين زمينه اضافه كرد: قرار است 10 درصد از يارانه كود به بخش مطالعه و ارزيابي خاك در نظر گرفته شود و درصدد هستيم ميزان مصرف كود بخش كشاورزي را متناسب با مطالعات و آزمون خاك انجام دهيم.
موسوي همچنين از انعقاد قرارداد با مؤسسه تحقيقات گياهپزشكي و مؤسسه استاندارد براي توليد محصول سالم خبر داد و گفت: در اين تفاهمنامهها مبارزه تلفيقي آفات و همچنين آموزش گلخانهداران و كشاورزان براي افزايش توان كارشناسي آنها پيگيري ميشود تا به توليد محصول سالم دست يابيم.
وي همچنين افزود: طبق برنامه قرار است تا پايان سال دوم برنامه پنجم توسعه تمام گلخانههاي استان تهران تحت پوشش اين برنامه قرار گيرد.
موسوي در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبني بر اينكه با اجراي هدفمندي يارانهها و تأكيد توليد نان با كيفيت برنامه شما براي توليد گندم با كيفيت چيست با توجه به اينكه لحاظ كردن ارزش غذايي و خاصيت نانوايي هر دو مشكل است، گفت: ارقام بسيار مناسبي در اين زمينه تدارك ديده شده و كارشناساني كه بحث بهنژادي را دنبال ميكنند ارقامي توليد كردهاند كه هم ارزش غذايي و هم خاصيت نانوايي در يك جا قابل جمع است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران همچنين با مقايسه ميزان توليدات با 3 دهه قبل خاطر نشان ساخت: توليدات زراعي 3 برابر ، باغي 2.7 برابر، دامي 3.2 برابر، احداث سدها 18 برابر، احداث كانالهاي زهكشي 383 برابر و احياي قنوات 19 برابر افزايش يافته. همچنين تجهيز و نوسازي 15 هزار و 200 هكتار زمين و اجراي آبياري تحت فشار در 120 هزار هكتار اجرايي شده كه قبل از انقلاب ميزان آن در اين استان صفر بود.
موسوي همچنين از افتتاح 92 طرح و پروژه ايام مبارك دهه فجر با اعتبار 500 ميليارد ريال خبر داد و گفت: با احداث اين طرحها براي 2 هزار و 400 نفر ايجاد اشتغال خواهد شد.
وي همچنين 50 درصد اين پروژهها را مربوط به آب و خاك، 10 درصد مربوط به توليدات گياهي، 15 درصد توليدات دامي، 10 درصد براي صنايع تبديلي، تكميلي ، فرآوري و بستهبندي و 8 درصد منابع طبيعي و آبخيزداري عنوان كرد.
وي با اشاره به طرحهايي كه قرار است در دهه فجر افتتاح شود، گفت: احداث كشتارگاه طيور در فيروزكوه با 4.8 ميليون قطعه در سال با اعتبار 51.4 ميليارد ريال سرمايهگذاري و احداث صنايع تبديلي فيروزكوه با 57 هزار تن و 75 ميليارد ريال سرمايه، گلخانه ورامين با 2 ميليون شاخه بريده و 40 ميليارد ريال سرمايه، گلخانه باغ ورامين ، سردخانه دماوند، مرغ گوشتي واوان خبر داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]