واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نجار: توليد هواپيماي 200 نفره با همكاري روسيه
وي ادامه داد: در حوزهي هوايي و پدافند هوايي نيز طراحي و ساخت توپ ضدهوايي 35 ميليمتري، سامانههاي رديابي و كنترل آتش بدون فشار و همچنين راهاندازي خط توليد سامانهي ردگيري الكترواپيتيكي پدافند هوايي، زميني و دريايي و همچنين طراحي و ساخت بومي توپ ضدهوايي كمارتفاع از جمله فعاليتهاي وزارت دفاع بوده است.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از ساخت شناور رادارگريز و زيردريايي هوشمند در داخل كشور خبر داد و افزود: متخصصان نوآور ما در وزارت دفاع موفق شدند شناور رادارگريز و زيردريايي هوشمند بدون سرنشين را در كشور طراحي و توليد كنند كه بدين ترتيب توانمنديهاي ما در اين بخش به طور چشمگيري افزايش خواهد يافت.
به گزارش ايسنا، سردار سرتيپ مصطفي محمدنجار صبح سهشنبه در نشست خبري كه در آستانهي فرارسيدن هفتهي دولت برگزار شد، به بخشي از اقدامات وزارت دفاع در سه سال گذشته اشاره كرد و گفت: فعاليتهاي وزارت دفاع در چارچوب استراتژي دفاعي جمهوري اسلامي ايران سازماندهي شده و محور اصلي اين استراتژي، امنيتسازي از طريق ايجاد صلح، ثبات و آرامش و مقابله با تهديدات است؛ بنابراين هدفگذاريها و برنامهريزيهاي دفاعي ما بر اساس دو رويكرد سخت و نرم سازماندهي شده است.
وي با بيان اينكه بخشي از ابزارهاي وزارت دفاع ماهيت سخت دارند كه با توليد و تامين آن بازدارندگي سختافزاري شكل ميگيرد، تصريح كرد: سياست ما در اين حوزه نيل به خودكفايي تسليحاتي است و از آنجا كه معتقديم دستيابي به خودكفايي مستلزم خلاقيت و نوآوري در عرصهي علم و فنآوري است و اين امر در گرو دستيابي به دانش، انتقال تكنولوژي و خلق تكنولوژي جديد است، بنابراين يكي از محورهاي اساسي و اصلي خود را بر توسعه و تقويت تحقيقات دفاعي در حوزهي صنايع مدرن قرار دادهايم.
وزير دفاع ادامه داد: بخش ديگري از فعاليتهاي وزارت دفاع داراي ماهيت نرم است كه توليد و تامين آن موجب شكلگيري بازدارندگي نرمافزاري است، تحرك ديپلماسي دفاعي رسانهاي و تعامل موثر با قواي سهگانه در داخل كشور به عنوان ضرورت پشتيباني از نيروهاي مسلح مورد توجه قرار دارد و هر دو بخش بازدارندگي داراي نقش هم مكمل و هم تكميلي هستند.
نجار تصريح كرد: امروز ميتوانيم با افتخار بگوييم كه قادر به تامين بخش قابل توجهي از نيازهاي راهبردي نيروهاي مسلح از طريق منابع داخلي هستيم.
وي همچنين با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري، چشمانداز 20 ساله، برنامهي چهارم توسعه، محورهاي چهارگانهي دولت و همچنين سياستهاي ابلاغي ستاد كل نيروهاي مسلح و محورهاي هشت گانهي دولت نهم در عرصهي دفاعي اظهار كرد: ما در پي آن بودهايم كه توانمندي دفاعي در حوزهي صنايع دفاع را با هدف رسيدن به بازدارندگي موثر تقويت كنيم، همچنين با تمركز در كيفيت و خلاقيت، ظرفيت توليد صنايع دفاعي را مضاعف سازيم و تراز روحيه، انگيزش و آمادگي دفاعي نيروهاي مسلح را نيز بالا ببريم كه براي موفقيت در اين مسير نيازمند ابزارهاي مديريتي جامع هستيم و بر همين اساس اين ابزار طراحي و به عنوان الگوي مديريت جديد انتخاب شد.
وي افزود: اين طرح ما را در تحقق اهدافمان به منظور پشتيباني موثر از نيروهاي مسلح ياري كرد و توانست فعاليت وزارت دفاع را با نياز آنها منطبق سازد.
وزير دفاع همچنين خاطرنشان كرد: در اين طرح كليهي برنامههاي وزارت دفاع در شش حوزه تنظيم شده است، از سوي ديگر به منظور جلب مشاركت و بهكارگيري خرد جمعي در اجراي شاخصهاي تعيين شده در اين طرح، هفت كميته با عنوانهاي كميتههاي دفاعي، رفاهي، عمراني، ديپلماسي دفاعي، حقوقي و توانمندسازي و نظارت تشكيل شده است و يك كميته نيز براي هماهنگي بين اين هفت كميته پيشبيني شده كه عملا نقش كانون فكر را ايفا ميكند و امور راهبردي برنامههاي پيشبيني شده را در اين طرح به عهده گرفته است. اين ساختار مجازي نقش ستاد وزارت در تسهيلسازي و پايش اهداف را نشان ميدهد و بر اساس تلاش صادقانه و خلاقيت نيروهاي متعهد وزارت دفاع و اجرايي كردن اين طرح توانستهايم گامهاي مهمي را برداريم و اقدامات موثري را به انجام برسانيم.
وي همچنين با بيان اينكه در دكترين پشتيباني دفاعي، چهار بخش خلق فنآوريهاي جديد، كيفيت، بهرهوري و رضايت نيروهاي مسلح را مدنظر قرار دادهايم، به بحث بوميسازي محصولات و مواد اوليه، طراحي، ساخت و توليد انبوه اقلام مهم نظامي اشاره كرد و افزود: در بخش پدافند هوايي، موشك دوشپرتاب، سامانههاي كنترل آتش و كشف رادار، موشكهاي ارتفاع متوسط، افزايش ظرفيت گلولههاي ضدهوايي و سامانههاي ضدكروز و همچنين در بخش موشكي انواع راكت با بردهاي مختلف، موشكهاي دوربرد زمين به زمين، موشك هدايت شوندهي ليزري، موشك حمل ماهواره و انواع ضد زره را توليد ميكنيم.
نجار اضافه كرد: در بخش دريايي، طراحي و ساخت سونار كفخواب، لندينگ، كرافت، انواع شناورهاي سطحي و زيرسطحي، ناوچههاي موشكانداز، ناوشكن و سامانهي كروز دريايي، و در بخش زميني نيز طراحي و ساخت خودروهاي تاكتيكي يك چهارم و سه چهارم تن، بمب هدايتشونده، انواع مهمات از جمله ضدهوايي، توپخانهاي و دريايي با كاليبرهاي مختلف، طراحي و توليد مهمات هوشمند، كلاه و جليقههاي ضدگلوله، انواع مسلسل و سلاحهاي انفرادي، تك تيرانداز، توپخانهاي و زرهي و همچنين نارنجكانداز اتوماتيك را شاهد بودهايم.
وي به اقدامات وزارت دفاع در بخشهاي هوايي و رادار و جنگال نيز اشاره كرد و افزود: در بخش هوايي، طراحي و ساخت انواع پهتاد، توليد صنعتي توپهاي هوايي، طراحي بالگرد ملي، توليد هواپيماهاي ايران 140 دريايي و تاكتيكي، توليد هواپيماهاي جنگنده و ساخت ملخ كامپوزيت براي بالگرد و در بخش رادار و جنگال، طراحي رادار بدون انتشار، ردياب الكترواپتيكي، رادار كشف كروز، رادار موج ميليمتري، طراحي و توليد انبوه بيسيمهاي مختلف، طراحي شبكه ارتباط دادهاي يا ديتالينگ، طراحي تجهيزات تاكتيكي فيبر نوري صحرايي و طراحي و توليد رادار VHF از فعاليتهاي وزارت دفاع محسوب ميشود.
وزير دفاع در ادامه نشست مطبوعاتي خود با بيان اينكه صددرصد رشد در پروژههاي خاتمهيافتهي توسعهاي و سرمايهگذاري و همچنين 74 درصد رشد در پروژههاي خاتمهيافتهي تحقيقاتي را شاهد بودهايم، به تعالي سازماني و استانداردسازي در وزارت دفاع اشاره كرد و گفت: طراحي و پيادهسازي نظام مديريتي پيمان به منظور پايش متوازن عملكرد و اندازهگيري ميزان تحقق اهداف و راهبردهاي وزارت دفاع و همچنين مطالعات معماري كلان و مهندسي مجدد براي داشتن يك نظام چالاك، استقرار نظام خودارزيابي و پايش تعالي سازماني و توسعهي استاندارد و ارزيابي محصولات دفاعي از جمله كارهاي وزارت دفاع در بخش تعالي سازماني و استانداردسازي است.
وزير دفاع همچنين به بيان آمارهاي مربوط به خدماترساني به نيروهاي مسلح و كاركنان وزارت دفاع پرداخت و اظهار كرد: در سه سال اخير 400 درصد رشد در تامين كالاهاي اساسي مصرفي كاركنان نيروهاي مسلح، 300 درصد رشد در پرداخت وام مسكن، 100 درصد رشد در اعطاي وام ازدواج، 200 درصد افزايش در خانهدار شدن كاركنان وزارت دفاع، 350 درصد رشد در قراردادهاي بيمه، 60 درصد رشد در خدمات رفاهي به بازنشستگان و 900 درصد رشد در اختصاص بودجه به صندوق ذخيره بسيجيان را شاهد بودهايم.
وي افزود: براي اولين بار در كشور طرح ساماندهي خدماترساني در قالب «حكمتكارت» انجام و بيمهي درماني تمام سربازان و عائلهي تحت تكفل آنها برقرار شده است. همچنين بيمه براي خنثيكنندگان ميادين مين برقرار شده و دفترچه بيمه نيز تنها در مدت يك ساعت صادر ميشود. همچنين طرح حمايت و امداد، توسعه و تكميل خدمات بيمه درماني براي مواردي نظير بيماريهاي صعبالعلاج، تامين داروهاي خاص نيز از ديگر فعاليتهاي وزارت دفاع در اين بخش است.
نجار با اعلام ايجاد ساز و كار مناسب براي انتقال 11 پادگان و پايگاه نظامي از شهرها اظهار كرد: همچنين در اين مدت شاهد 503 درصد رشد در پاكسازي اراضي آلوده به مين، حل و فصل 14 پرونده در قراردادها و دعاوي بينالمللي و مطالعه و اجراي پروژههاي مهم پدافند غيرعامل بودهايم.
وي ادامه داد: در حوزهي هوايي و پدافند هوايي نيز طراحي و ساخت توپ ضدهوايي 35 ميليمتري، سامانههاي رديابي و كنترل آتش بدون فشار و همچنين راهاندازي خط توليد سامانهي ردگيري الكترواپيتيكي پدافند هوايي، زميني و دريايي و همچنين طراحي و ساخت بومي توپ ضدهوايي كمارتفاع از جمله فعاليتهاي وزارت دفاع بوده است.
وزير دفاع به فعاليتهاي اين وزارتخانه در حوزهي زميني نيز اشاره كرد و گفت: از جمله كارهاي انجام شده در اين بخش ميتوان به طراحي و ساخت خودروي تاكتيكي سه چهارم تن سفير، طراحي و ساخت موتور چهار سليلندر ليزري، طراحي و ساخت سلاح زاويهزن با قابليت شليك از پشت موانع و طراحي و ساخت گلولهي ضدزره غدير با قابليت نفوذ در زرههاي واكنشي اشاره كرد. در حوزهي دريايي نيز شناور موشكانداز و اژدرافكن كلاس ذوالفقار با قابليت شليك اژدر و موشك طراحي و ساخته شده است.
نجار خاطرنشان كرد: اجراي فاز اول سيستم عامل ويژهي نيروهاي مسلح، توليد نسخهي آزمايشي GIS عمومي، اجراي پروژهي حكمت كارت مصرف، استقرار سامانهي جامع فروشگاهي در 45 فروشگاه اصلي اتكا، اجراي فاز اول طرح فيبر نوري، طراحي سامانهي اطلاعات فرماندهي در سطح گردان و لشگر، طراحي باشگاه مكانيزهي لشگر، اجراي پروژهي سدار و سيستم امنيتي دفاعي رايانهاي و اجراي سيستم حفاظت اطلاعات رايانهاي از جمله فعاليتهاي صورتگرفته در حوزهي فنآوري اطلاعات و ارتباطات محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار ايسنا، وزير دفاع در ادامه سخنانش به حوزهي ديپلماسي دفاعي اشاره كرد و با بيان اين كه يكي از محورهاي فعلي و اصلي ما در وزارت دفاع، تقويت و توسعهي ديپلماسي دفاعي و حضور فعال و موثر در حوزهي روابط بينالملل است، خاطرنشان كرد: اين برنامه را ميتوان با عنوان گامي موثر در جهت توليد قدرت ملي و كمك به سياست خارجي كشور دانست كه با اولويتبندي و افزايش حداكثري مناسبات دفاعي در كشورهاي اسلامي، همسايه، دوست و همچنين كشورهاي داراي تكنولوژي پيشرفتهي دفاعي پيشبيني شده است كه نتيجهي اين سياست در سه سال گذشته به توسعهي روابط و تعاملات دفاعي ايران و كشورهاي مورد نظر، منجر شد.
نجار در همين راستا با اشاره به انعقاد تفاهمنامههايي با كشورهاي مختلف، تصريح كرد: همچنين در كنوانسيونها و معاهدات بينالمللي نيز مشاركت فعال داشتهايم.
وي به ديدار با سفراي كشورهاي ديگر، روساي جمهور، شخصيتهاي دفاعي و سياسي و همچنين ديدار مستمر با وابستگان نظامي نيز اشاره كرد و افزود: وزارت دفاع همچنين تلاش كرده است در يك تعامل نزديك و صميمانه با رسانههاي ديداري و شنيداري در اطلاعرساني به مردم در مواقع لزوم اقدام كند.
وزير دفاع در ادامه با مقايسهي عملكرد اين وزارتخانه در سه سال اخير نسبت به مدت مشابه، اظهاركرد: در اين مدت 128 درصد در تامين نيازمنديهاي نيروهاي مسلح، 213 درصد در ارزش ارائهي خدمات به اين نيروها، 113 درصد در بخش توليدات غيرنظامي و 43 درصد در بخش صادرات محصولات نظامي رشد داشتهايم.
نجار دربارهي صادرات محصولات نظامي به كشورهاي ديگر، توضيح داد: بيش از 50 كشور اهداف صادراتي ما محسوب ميشوند و در اين بخش با وجود تهديدات و تحريمهاي موجود، رشد داشته و موفق بودهايم.
وي همچنين دربارهي كنترل و نظارت در بخش صنايع هوايي، اظهار كرد: در صنايع هوايي و در بخش غيرنظامي تعامل خوبي با هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران داريم. امروز آشيانهي فجر در كشور به عنوان بزرگترين آشيانهي منطقه محسوب ميشود كه اورهال هواپيماهاي مختلف در آن صورت ميگيرد. 10 فروند هواپيماي ايران 140 نيز توليد شده است كه در زمان پيشبيني شده به هواپيمايي كشور تحويل خواهد شد.
وزير دفاع از توليد هواپيماي 200 نفره با همكاري روسيه نيز خبر داد و افزود: در حال حاضر شش نوع بالگرد در كشور توليد ميشود و ساخت هواپيماي توپولف 214 را نيز شاهد هستيم.
نجار ادامه داد: يك موسسهي تحقيقاتي در وزارتخانه مشغول فعاليت در زمينهي استانداردسازي است كه در آن نخبگان نيروهاي مسلح گرد آمدهاند و كميتههاي مختلفي در ذيل آن مشغول به كار هستند. اين افراد نظرات خود را اعلام ميكنند و ويژگيهايي كه يك محصول استاندارد بايد داشته باشد، مشخص ميكنند.
وي همچنين در پاسخ به پرسشي دربارهي ساخت سلاح جديد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه در نشست خبري اخير سردار جعفري مطرح شده بود، اظهار كرد: اين سلاح يك موشك است و با ابتكار دانشمندان داخلي در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي توليد شده كه ميتواند شناورها و ناوهاي دشمن را در مواقع لزوم از فاصلهي 300 كيلومتر هدف قرار دهد كه جزئيات بيشتر دربارهي اين سلاح در موقع لزوم اعلام خواهد شد.
وزير دفاع در ادامه در ارزيابي از تهديدات صورتگرفته از سوي برخي كشورها، عنوان كرد: نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران مقتدرانه همه چيز را رصد ميكنند و شبانهروز هوشيار و بيدار هستند. امروز ما يك قدرت بالاي منطقهاي هستيم و اين ناشي از توان داخلي ماست.
نجار همچنين با اشاره به رزمايشهاي اخير انجام شده در كشور، آنها را نمايش آمادگي توان رزمي كشور توصيف كرد و گفت: اين رزمايشها حاكي از آمادگي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران است.
وي در عين حال تهديدات صورت گرفته نسبت به كشور را غيرجدي و يك عمليات رواني و جنگ رسانهاي دانست و گفت: گوش ملت ايران از اين ياوهگوييها پر است، ملت ايران هم با اين طرحها عقب نمينشيند.
وزير دفاع در پايان، تصريح كرد: دشمنان بايد بدانند با ملت ايران بايد منطق صحبت كنند. ما غافلگير نخواهيم شد و حتي اگر لازم باشد دشمن را غافلگير خواهيم كرد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]