واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: عملكرد رايزنان فرهنگي در انتقال پيام قرآني انقلاب/4مهدي مصطفوي در گفتوگو با ايكنا:رايزنان فرهنگي پيامرسانان اصلي اسلام و نظام هستند
گروه سياسي: رايزنان فرهنگي در واقع پيامرسانان اصلي اسلام و نظام هستند و همگي بايد مصمتر و محكمتر از گذشته و با استفاده از تكنيكهاي برتر و روشهاي عالمانه، از تمامي توان فرهنگي كشور در يك فضاي همكاري و مشاركت استفاده كنيم تا اهدف خود را محقق كنيم.
مهدي مصطفوي، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به ارائه توضيحاتي درباره نقش رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور در انتقال پيام انقلاب و چگونگي نظارت اين سازمان بر عملكرد آنها پرداخت.
وي تصريح كرد: رايزنان فرهنگي در واقع پيامرسانان اصلي اسلام و نظام هستند و نقش بسيار مهمي در انعكاس مفاهيم انقلاب اسلامي در كشورهاي هدف دارند.
مصطفوي افزود: در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اعتقاد داريم كه بايد يك شناخت صحيح و درستي از اسلام ناب محمدي داشته باشيم و رايزنان فرهنگي لازم است از تمامي توان فرهنگي جمهوري اسلامي استفاده كنند تا شناخت خوبي از ارزشها و منطق انقلاب به مخاطبان ارائه دهند.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با بيان اينكه نظام ما برخوردار از يك الگوي برتر تحت عنوان مردمسالاري ديني است، ابراز كرد: ما مردمسالاري ديني را از طريق رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي به ساير كشورها معرفي ميكنيم لذا بار سنگيني به عهده آنهاست تا بتوانند اهداف مقدس تدوينشده نظام را دنبال كنند.
مشاور رئيسجمهور يادآور شد: يكي از وظايف رايزنان فرهنگي، رصد عالمانه و انعكاس فعاليتهاي فرهنگي كشورهايي كه در آنجا فعاليت ميكنند، به داخل كشور است تا از اين طرق تغذيه خوب فرهنگي براي دستگاههاي مختلف و شخصيتهاي فرهنگي كشور داشته باشيم و شناخت متقابلي بين ارگانها و شخصيتهاي فرهنگي داخلي و خارجي ايجاد كنيم.
وي در پاسخ به سؤالي درباره عملكرد رايزنيهاي فرهنگي جمهوري اسلامي و انتقادهايي كه در رابطه با افت فعاليتهاي آنها در سالهاي گذشته مطرح ميشود، ابراز كرد: معتقدم شرايط محيطي كار فرهنگي يك شرايط ثابتي نيست و به طور طبيعي شرايط بينالمللي متغير است و زمينههاي كار فرهنگي بينالمللي امروز نيز طبيعتا با گذشته كاملا متفاوت است.
مصطفوي توضيح داد: امروز گرايشها، علايق، فرصتها و تهديدهايي كه نظام با آنها در عرصه خارجي مواجه است، نسبت به گذشته تغيير كرده است و از طرفي در محيط فرهنگي داخل كشور نيز تغييراتي را شاهديم.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي يادآور شد: اكنون توان فرهنگي ايران بسيار متفاوت شده و ابزاري را كه در اختيار داريم نسبت به سالهاي قبل متفاوت است لذا در اين شرايط جديد لازم است يك بازنگري نسبت به عملكرد گذشته داشته باشيم.
مشاور رئيسجمهور افزود: فعاليتهايي كه نظام از ابتداي انقلاب براي صدور تفكر اسلامي و انقلابي آغاز كرده، ارزشمند بوده و تا حال حاضر ادامه پيدا كرده است و اگر امروز ما در كشورهاي مختلف گرايشهاي ارزشمندي را نسبت به اسلام، انقلاب و ارزشهاي الهي شاهديم، همه مديون تلاش دستاندركاران فرهنگي نظام است.
وي با ذكر اين نكته كه توقع از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به دليل دستاوردهاي عظيم فرهنگي كشور، بسيار بيشتر از گذشته است، اظهار كرد: ضمن تقدير از تمامي تلاشهاي گذشته، معتقدم امروز بايد مصممتر و محكمتر از گذشته و با استفاده از تكنيكهاي برتر و روشهاي عالمانه، از تمامي توان فرهنگي كشور در يك فضاي همكاري و مشاركت استفاده كنيم تا اهدف خود را محقق كنيم.
مصطفوي درباه تمهيدات سازمان فرهنگ و ارتباطات براي رايزنيهاي فرهنگي كشور و بسترهاي لازم جهت ايفاي نقش مثبت اين نمايندگيهاي فرهنگي گفت: رايزنان فرهنگي بايد به خوبي تغذيه شوند و از دستاوردهاي فرهنگي نظام در عرصههاي مختلف پژوهشي، آموزشي و هنري، فضاي مجازي و رسانه به درستي استفاده كنند و ما خود را موظف ميدانيم كه تمامي اين ابزارها را كه در نظام وجود دارد، در اختيار رايزنان فرهنگي قرار دهيم تا آنها متناسب با شرايط محيطي و مخاطبان خود، از آن استفاده كنند.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تأكيد كرد كه رايزنان فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور بايد يك مديريت خوب را جهت انجام فعاليتهاي مؤثر فرهنگي در خارج از كشور اعمال كنند.
مصطفوي در ادامه درباره انتقادهايي كه برخي از شخصيتها از جمله غلامعلي حداد عادل، نسبت به عملكرد رايزنان فرهنگي مطرح كردهاند و همچنين نحوه نظارت اين سازمان بر عملكرد رايزنان فرهنگي توضيح داد: آقاي حداد عادل خود چون عضو شوراي مركزي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هستند، از نزديك با نقاط قوت و ضعف سازمان آشنا است.
وي ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات امروز در جايگاه بالا و ارزشمندي قرار گرفته است. ما از كارشناسان و مديران توانمند، متدين و آشنا به فعاليتهاي فرهنگي در خارج از كشور برخوردار هستيم البته لازم است نقاط ضعف خود را هم عالمانه بررسي كنيم كه اين كار انجام شده و درصدد برطرف كردن آنها هستيم.
مشاور رئيسجمهور در پايان خاطرنشان كرد: نقاط ضعف در مجموعههاي مختلف عموما وجود دارد و مهم شناسايي دقيق اين ضعفها و تلاش براي برطرف كردن آنهاست به همين دليل نظارت جزو اصول اوليه كار يك تشكيلات است.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]