واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /محاسن وچالشهاي اشتغال بانوان/ بايدقانوني مبني بركمشدن ساعت كاري بانوان شاغل تصويب شود كارسخت زن بيرون وداخل منزل بيبرنامهريزي، خانواده را دچارچالش ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - بجنورد
سرويس: شهرستانها
كاركردن براي عدهاي از بانوان، دلپذيرترين لحظات و براي برخي ديگر سختترين دقايق است. به اعتقاد جامعهشناسان، يكي از دستاوردهاي اشتغال بانوان احساس استقلال طلبي و آزادي عمل براي آنان است. به رغم آنكه اشتغال بانوان محاسن زيادي دارد اما اين مساله اگر بدون توجه به ساختار بنيان خانواده انجام گيرد ميتواند موجب ضعف در نظم خانواده شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، زنان شاغل همزمان با كار در جامعه ميتوانند نقش مهم خود در خانواده را نيز ايفا كنند، از سويي تحقيقات اجتماعي بيانگر اين واقعيت است كه به علت مشكلات اقتصادي موجود در بسياري از خانوادهها فعاليت اقتصادي بانوان در كنار مردان يك نياز جدي است.
يك زن خانه دار در اين خصوص به ايسنا ميگويد: حضور زن در اجتماع امري نسبي است، يك زن ميتواند هم در اجتماع و هم در خانه نقش موثري را ايفا كند.
نسرين نيازي ميافزايد: فعاليت زن در اجتماع خوب است ولي زن نبايد از نقش اساسي خود در خانواده غافل شود زيرا قوام خانواده به حضور او در آن بستگي دارد.
وي تاكيد ميكند: يك خانم شاغل بايد بتواند ميان كار در بيرون از خانه و ايفاي نقش و مسووليت خود در درون خانواده توازن ايجاد كند.
يك خانم آموزگار نيز در اين خصوص گفت: موفقيت زن شاغل در ايفاي درست نقش خود در خانواده، بستگي به نوع كار او دارد زيرا زناني كه كارهاي سختتري در جامعه دارند ناگزير وقت كمتري را در خانواده صرف مي كنند ولي در عين حال من معتقدم زنان شاغل در تربيت فرزند موفقتر هستند.
فريده اسماعيلي در ادامه ميگويد: استقلال مالي يكي از مهمترين مسايلي است كه زن را به كار در بيرون از خانه سوق ميدهد كه البته اين ايده برخي مواقع موجب ميشود زن خود را بينياز از همسر بداند و خانواده را دچار چالش كند.
مريم محمديان كه به عنوان يك زن خانهدار نيز ميگويد: حضور زن در خانواده موجب استحكام آن ميشود اما اگر پس از مدتي، زن از حضور مداوم در خانه احساس ملال و يكنواختي كرد آيا باز هم چنين زني با روحيه خسته ميتواند استحكام خانواده را تضمين كند.
زهره وضيع، كارشناس امور بانوان اداره كل تبليغات اسلامي خراسان شمالي در اين خصوص به ايسنا گفت: اگر برخي اصول در مساله اشتغال به كار بانوان رعايت نشود، تبعات و آسيبهاي اجتماعي فراواني را براي اين قشر به همراه خواهد داشت.
وضيع افزود: اشتغال بانوان در جامعه نياز به مديريت درست در همه ابعاد دارد و در اين صورت، اين امر تبعات منفي براي فرد، خانواده و جامعه نخواهد داشت.
وي بيان كرد: عدم برنامهريزي و مديريت زماني درست و عدم رعايت موازين ديني و اسلامي در محيط كار، دو مساله اساسي است كه ميتواند زن شاغل را دچار مشكل كند.
وي با ذكر اين كه بايد ميان روحيات انسانها تفاوت قايل شد توضيح داد: ممكن است اشتغال خانمها در ساعاتي از روز در بيرون خانه، نبرد فكري، جسمي و روحي را براي آنها در پي داشته باشد كه اين وضع بر خانواده او هم تاثيرگذار خواهد بود.
وضيع بيان كرد: البته خانمها ميتوانند با برنامهريزي دقيق و درست بين حضور در محيط كار و خانه توازن منطقي و مثبت برقرار كنند.
نسرين نجات پور، مشاور فرماندار بجنورد در امور بانوان نيز پيرامون حضور زنان در اجتماع گفت: پيشرفت قابل توجه بانوان ايراني پس از پيروزي انقلاب اسلامي چشمگير است به گونهاي كه جايگاه و موقعيت اجتماعي بانوان ايراني را در مقايسه با ديگر كشورها متفاوت كرده است.
وي افزود: دليل حضور سازنده و موثر بانوان ايراني در عرصه هاي متعدد و متنوع اجتماعي، مزيتهايي است كه از سوي نظام جمهوري اسلامي در اختيار آنها قرار گرفته و به اين واسطه، زمينه حضور، فعاليت و رشد آنها فراهم شده است.
وي ادامه داد: از ديگر دلايل رشد بانوان ايراني آگاهي اين قشر از قابليتها و تواناييهاي خود و حقوق و مسووليتها و جايگاهي است كه در كشور دارند.
نجات پور گفت: حضور موثر زنان را ميتوان در بسياري از زمينهها احساس كرد مثلا در نهادهايي مثل سازمان آموزش و پرورش كه وظيفه تعليم و تربيت نسلهاي آينده را بر عهده دارند همواره به عنوان عناصر كليدي فعال بوده و نقش آفريني ميكنند.
وي خاطرنشان كرد: بانوان ايراني در مراكز آموزش عالي و مراكز پژوهشي حضوري سازنده، جدي و موثر دارند كه نتيجه آن تربيت نسلي فهيم است.
وي اظهار كرد: بي ترديد مسووليت خانواده براي بانوان ايراني در اولويت كاري آنها قرار دارد، بنابراين يك زن شاغل بايد با برنامهريزي دقيق ميان مسووليت اجتماعي و خانوادگي تناسب لازم را برقرار كند و اجازه ندهد يكي از اين مسووليتها او را را از پرداختن به مسووليت ديگر باز دارد.
نجات پور تاكيد كرد: ضرورت توجه ويژه بانوان به خانواده، در فرهنگ، مذهب و اعتقادات ما ايرانيان ريشه دارد و زنان بايد اين امر مهم را مورد توجه داشته باشند.
وي ادامه داد: بانوان در مرحله اول بايد به خانه و خانواده بپردازند و بعد مسووليت بيرون از خانه و فعاليت اجتماعي خود را پيگيري كنند.
وي همچنين اظهار كرد: گاه زمانيكه زن بعد از گذراندن يك روز كاري سخت به خانه مي آيد معمولا آنقدر مشغول رسيدگي به فرزندان و وظايف خود در خانه است كه اين موضوع از نظر عاطفي بر روي همسر اثر مي گذارد و باعث مي شود خانواده از نظر عاطفي دچار چالش شود.
او ادامه داد: از سويي متاسفانه گاه بانوان براي گذران معيشت خانواده، در شغلهايي بسيار سخت و با حقوق كم مشغول به كار هستند و از حمايت هيچ دستگاهي نيز برخوردار نيستند.
وي گفت: بايد قانوني مبني بر كم شدن ساعت كاري بانوان شاغل تصويب شود تا حضور زنان در خانه بيشتر باشد و رسيدگي به امور خانه نيز بهتر انجام شود.
مليحه شيردل، كارشناس مسوول آسيبهاي اجتماعي اداره كل بهزيستي خراسان شمالي در اين خصوص به ايسنا گفت: ابتدا بايد تعريف درستي از آسيبهاي اجتماعي متوجه زنان شاغل داشت و اين مساله را از جوانب مختلف بررسي كرد و اصولا طرح اين مساله كه زن نبايد شاغل باشد كاملا غلط است.
شيردل افزود: برخي از خانمهاي خانهدار نيز ممكن است در تربيت فرزندان كوتاهي كنند اين درحالي است كه خانمهاي شاغل با برنامهريزي صحيح ميتوانند فرزنداني متكي به نفس پرورش دهند.
وي بيان كرد: اشتغال بانوان را نميتوان موجب بروز آسيبهاي اجتماعي و ناهنجاري در جامعه دانست بلكه اين بانوان شاغل هستند كه به علت عدم برنامهريزي و هماهنگي درست جامعه در اين زمينه، دچار مشكلات عديده ميشوند.
شيردل اظهار كرد: مشكل عمده در زمينه اشتغال بانوان، انتظارات نامعقول مردان از زنان شاغل است و اين تفكر كه اگر زن شاغل باشد همسر وي در معرض خطر است درست نيست.
اين روانشناس گفت: متاسفانه ما مهارت حل مساله را بلد نيستيم و به جاي اين كه در اين زمينه فرهنگ سازي كنيم مشكلات را به اشتغال بانوان ربط ميدهيم.
وي بيان كرد: يكي از آسيبهاي اشتغال زنان دوري از فرزندان است كه باعث ميشود پيوند عاطفي ميان مادر و فرزند كمتر شود و خلاء عاطفي در خانواده بوجود آيد.
شيردل افزود: از راهكارهاي مهم در اين زمينه، كاهش ساعت كاري بانوان است كه به اين ترتيب خانمها حضور اجتماعي خود را حفظ كرده و به وظايف خود در خانواده عمل ميكنند.
وي تصريح كرد: مردان نيز ميتوانند با بر عهده گرفتن برخي از كارها در خانه و كمك بيشتر به خانمها، از ايجاد برخي آسيبها جلوگيري ميكنند.
شيردل گفت: براي كاهش آسيبهاي اجتماعي نيازمند آموزشهاي صحيح به خانم هاي شاغل هستيم تا مهارتهاي مديريت صحيح زندگي براي آنان تبيين شود.
انتهاي پيام
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]