واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ژنتيك عامل اصلي اختلالات دفعي در كودكان است
احتمال ابتلا كودكان به اختلالات دفعي در مواقعي كه يكي از والدين يا هر دو تاريخچه شب ادراري مثبت داشته باشند، بيشتر است.
دكتر فريبا عرب گل، فوق تخصص روانپزشكي كودك و نوجوان به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: اختلالات دفعي در كودكان شامل بي اختياري ادرار و مدفوع است، بي اختياري ادرار شيوع بيشتري دارد اما بايد توجه داشت كه بي اختياري مدفوع از اهميت بيشتري برخوردار است.
وي افزود: عدم كنترل ادرار يك علامت روان تني شايع است و ممكن است فقط در شب (نوع شبانه)، فقط در روز (نوع روزانه) و يا در هر دو زمان (نوع مختلط) و به صورت عمدي يا غير عمدي باشد، شيوع اين بيماري در پسران شش تا 15 درصد و در دختران سه تا 12 درصد است كه با افزايش سن شيوع آن كاهش پيدا مي كند و در سن 14 سالگي شيوع آن بين پنج دهم تا 5/1 درصد است.
عرب گل خاطرنشان كرد: شب ادراري در پسران شيوع بيشتري دارد و به دو نوع اوليه كه كودك هيچگاه كنترل ادرار خود را بدست نياورده و نوع ثانويه كه كودك حداقل شش ماه تا يكسال كنترل ادرار را داشته و پس از آن دچار مشكل شده است دسته بندي مي شود و البته نوع اوليه از ثانويه شايع تر است.
وي تصريح كرد: در نوع اوليه تأخير تكاملي و رشدي و بعد ژنتيك علت بيماري است و در نوع ثانويه كه معمولاً از سن پنج تا هفت سالگي است مي تواند تظاهري از وجود استرس در كودك مانند تولد نوزاد جديد، مهاجرت، دعواي خانوادگي، اختلاف، جدايي، تعويض مدرسه و ورود به مدرسه جديد باشد.
وي تأكيد كرد: اين بيماري در كل خوش خيم و خود به خود محدود شونده است و بهبودي به خصوص در سن پنج تا هفت سالگي و پس از 12 سالگي رخ مي دهد.
عرب گل درباره درمان اين بيماري گفت: روش هاي رفتاري جايگاه ويژه اي در درمان شب ادراري دارند كه بايد به عنوان راه هاي اوليه درماني انتخاب شوند، تشويق و تنبيه مناسب، استفاده از رنگ و تشكچه، استفاده از ساعت زنگ دار براي بيدار كردن كودك در طي شب، محدود كردن مصرف مايعات هنگام شب براي كودك و در رده هاي بعدي استفاده از دارو با تجويز پزشك از جمله درمان هاي مناسب براي شب ادراري است./ني
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 424]