واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: چاقي علت ژنتيكي و ساختاري آن در بدن
محققان به علت ژنتيكي افزايش اشتها و علت ناموفق بودن بسياري از رژيمهاي غذايي دست يافتند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از خبرگزاري آلمان، نتيجه يك تحقيق صورت گرفته بر روي سه هزار كودك و بررسي تاثير ژن fto بر ميزان مصرف كالري و ايجاد اشتها نشان داد افرادي كه اين تنوع ژنتيكي را دارند زماني كه به اندازه كافي غذا خوردهاند ديرتر احساس سيري ميكنند.
بنا بر اين گزارش ژن fto اولين ژني است كه در بروز چاقي در افراد سفيد پوست نقش دارد
fto مخفف ژن مرتبط با چاقي است.
تحقيقات پيشين حاكي از آن بود افراديكه حامل دو نوع ژن چاق كننده بودند به طور ميانگين سه كيلوگرم چاق تر از كساني بودند كه تنها يك نوع از اين ژن را داشتند.
نتيجه تحقيق اخير محققان بر روي كودكان هشت تا يازده ساله حامل اين ژن نشان داد كودكان داراي اين ژن تمايل به پرخوري و خوردن بيش از حد غذا دارند و در تشخيص حس سير بودن خود دچار مشكل هستند.
اين گزارش حاكي است نقش اين ژن در بروز چاقي و تاثير آن بر اشتهاي فرد مجزا از سن، جنسيت، سطح اجتماعي و شاخص توده بدني BMI بروز ميكند.
محققان معتقدند ژنهاي متعددي در بروز چاقي و افزايش اشتها در افراد نقش دارند كه تاثير هر كدام از آنها به تنهايي كم است اما در مجموع با هم تاثير آنها تشديد ميشود
*علت موفق نبودن بسياري از رژيمهاي غذايي*
محققان سر انجام راز موفق نبودن بسياري از برنامههاي رژيم غذايي را در افراد دريافتند
بر اساس اين گزارش و به نقل از خبرگزراي آلمان: به گفته آنها بر روي زبان و دهان هر فرد بيش از نه هزار گيرنده چشايي قرار دارد كه آنها احساس سيري يا رضايت از غذا را با ارسال سيگنالهايي به مغز ايجاد ميكنند و بعد از آن است كه اشتها شكل مي گيرد و در صورت اجراي رژيمهاي غذايي بدون تنوع اين گيرندههاي چشايي احساس نارضايتي ميكنند و گرايش و تمايل آنها به غذا تامين نميشود در نتيجه ولع و گرسنگي شديد و اضافه وزن ناشي از آن بروز ميكند.
بر اساس اين گزارش به اين ترتيب خوردن غذاي پركالري هر از چند گاهي در رژيم غذايي ضروري است تا از بروز حس گرسنگي شديد در افراد جلوگيري شود.
متخصصان معتقدند برخي مواد گياهي نيز براي آرام كردن گيرندههاي زماني وجود دارند كه به صورت دارو ارائه شدهاند و گرايش به خوردن را متوقف ميكند و بدين ترتيب گيرندههاي چشايي را مورد حمايت خود قرار ميدهند.
اين گزارش ميافزايد مهمترين راه براي موفقيت رژيمهاي غذايي آن است كه بدن بالانس و تعادل بين گرسنگي وسيري را تشخيص دهد.
بدين ترتيب در كنار علل ژنتيكي عوامل ساختاري و فيزيولوژي نيز در افزايش اشتها و پرخوري و چاقي نقش دارند./ك
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]