واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: محقق و پژوهشگر معاصر تاريخ ايران با انتشار اسناد و كتب به دنيا ثابت كنيم جزاير سه گانه متعلق به ايران است
تهران_خبرگزاري ايسكانيوز: محقق و پژوهشگر معاصر تاريخ ايران مقيم انگليس اظهار داشت: بايد با انتشار اسناد وكتب مختلف به دنيا ثابت كنيم و اين بينش را بوجود بياوريم كه جزاير سه گانه متعلق به ايران است و روي آن هيچ بحثي نمي تواند صورت گيرد .
به گزارش روز چهارشنبه گروه سياسي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" شبكه جهاني جام جم در برنامه زنده كنكاش در زمينه اسناد و مدارك مربوط به حاكميت ايران بر جزاير سه گانه ابوموسي ، تنب كوچك وتنب بزرگ و مناقشاتي كه وجود دارد با دكتر سيد مجيد تفرشي محقق و پژوهشگر معاصر تاريخ ايران مقيم انگليس به گفتگو پرداخته كه در ذيل مشروح آن را مي خوانيد :
تفرشي به مسئله مناقشه برسر حاكميت جزاير پرداخت و به سابقه حاكميت ايران برسه جزايرابوموسي ، تنب كوچك وتنب بزرگ اشاره كرد وگفت : اسناد بسيار زيادي درآرشيوهاي معتبر دنيا وجود دارد كه مي توان بويژه به دوآرشيوملي بريتانيا وآرشيو ديوان هند اشاره كرد .
وي افزود: عمده اين اسناد وساير اسناد موجود نشان دهنده اين است كه هيچ ترديدي در حاكميت ايران واراده ملي ايران درحاكميت جزاير سه گانه وجود ندارد، نه در گذشته ونه درحا ل وحتي از زماني كه تاريخ به ما يادآوري مي كند .
اين محقق و پژوهشگر تاريخ معاصر در ادامه با اشاره به برخي اسناد مربوط به حاكميت ايران بر جزاير سه گانه گفت : در يك دوره طولاني اگرچه ايران حاكميت مستقيم خود را بر جزاير سه گانه از دست داد ولي در همه ادوار تاريخ ايران هيچ سندي حتي يك برگ وجود ندارد كه حاكميت ملي ايران بر اين جزاير نفي گردد . حتي در دوره 68 ساله اشغال جزاير از سوي دولت بريتانيا ( از سال 1903 تا 1971 ) همه دولت ها در همه ادوار و در همه مكاتباتشان تصريح داشته اند كه اين جزاير متعلق به ايران است وبايد به ايران باز گردد و هيچ دولتي در اين مورد ترديدي نداشته است .
دكتر تفرشي در ادامه با اشاره به سياسي و مغرضانه بودن اقدامات دولت بريتانيا در خصوص تشكيك در مالكيت جزاير سه گانه در برخي مقاطع افزود : مسئله مهمي كه اينجا وجود دارد اين است كه در طول تاريخ تا سال 1971 دولت هاي ايران هرگز با شيوخ منطقه برسر جزاير طرف معامله نبوده و اگر دعوي واختلافي هم وجود داشته است مابين ايران و بريتانيا بوده است .
وي افزود: حتي در تحولات دهه 71-70 تا روزي كه دولت امارات تشكيل شد حكومت پهلوي وديپلماتهاي ايراني حق مذاكره با شيوخ منطقه را نداشتند وآنها را اصلا" طرف دعوي نمي دانستند چون اساسا محلي از اعراب نداشته اند كه بخواهند از جهت حقوقي ادعايي داشته باشند . اگر ادعايي هم چه به حق وچه ناحق وجود داشته باشد از طرف بريتانيا وايران بوده ودر واقع چيزي به نام شيوخ منطقه مطرح نبوده است. از سال 1970 و 1971 است كه بريتانيا حق شيوخ منطقه را با هدف تضعيف موقعيت ايران در خليج فارس در دوره جديد مطرح مي كند .
وي سپس با ارائه برخي اسناد منحصر بفرد حاكميت تاريخي ايران بر جزاير سه گانه كه بالغ بر سه هزار مورد آن در اختيار ايشان قرار دارد گفت : اين اسناد عمدتا مربوط به مذاكرات لحظه به لحظه ايران و قدرت هاي بزرگ بر سر حاكميت جزاير است وهمينطور بحث ميان خود حكام منطقه در خصوص رد يا پذيرش روند تحولاتي كه به سود ايران در زمينه بازگشت واعاده حاكميت ايران بر جزاير رقم مي خورد، مي باشد .
وي افزود: دو نكته ديگر هم بايد به آن اشاره كنم، اول اينكه در طول سه يا چهار دهه اخير محققين بسياري در داخل وخارج ايران در خصوص حاكميت ايران بر جزاير سه گانه قلم زده اند كه آثار بسياري از آنها به زبانهاي عربي , انگليسي وفارسي منتشر شده است ولي كتاب آقاي دكتر نقي طبرسا با عنوان " حاكميت بر جزاير ابوموسي ،تنب كوچك وتنب بزرگ در روند سياست خارجي ايران " با توجه به اينكه از اسناد و مدارك وزارت خارجه ايران به طرز كاملي استفاده كرده و منابع عربي وانگليسي نيز در آن درج شده است در اين زمينه كاملترين كتابي است كه منتشر شده است . بويژه اينكه در اين كتاب چند نقشه وجود دارد كه اين نقشه ها بيش از هر چيز ديگري مويد و ثابت كننده قطعي بودن حاكميت ايران بر اين جزاير است . از جمله نقشه اي كه در سال 1886 در دوران ملكه ويكتوريا تهيه وتوسط وزير خارجه وقت بريتانيا به ايران اهدا شد، در آن نقشه ، نقشه كشهاي وزارت خارجه بريتانيا با رنگ مشخصي كه مربوط به مالكيت ايران است تعلق اين جزاير را به ايران بخوبي مشخص و تصريح كرده اند و هيچگونه ترديدي دراين باره باقي نگذاشته اند . اين نقشه ها آنچنان كامل و دقيق بوده و مويد حاكميت قطعي ايران بر جزاير سه گانه است كه بعدها وزير خارجه وقت بريتانيا كه متوجه اشتباه خود در اهداي اين نقشه به ايران شد و از كار خود پشيمان شده بود مطرح مي كند اين مسئله به من ياد داد كه ديگر بعنوان هديه هيچ موقع نقشه اي را به هيچ كشور ديگري هديه ندهم كه بعدها ممكن است به ضرر خودمان تمام شود . به هرحال نقشه اي كه سالها صحبت آن بوده ولي كمتر مطرح شد خوشبختانه در آرشيو وزارت خارجه پيدا شد ودكتر طبرسا همت كرده و آن را در كتاب خود منتشر نموده اند كه يكي از مهمترين دلايل حاكميت تاريخي ايران بر جزاير سه گانه خليج فارس است .
وي در پايان با اشاره به ساكنان اين سه جزيره كه از قديم فارس بوده و ريشه ايراني دارند، گفت : كساني كه مخالف حاكميت ايران بر اين جزاير هستند در دنيا مشهورند .
محققين مختلفي را در دنيا اجير كرده اند تا براي آنها هويت سازي وتاريخ سازي كنند و كتاب بنويسند . ما بايد هشيار باشيم ونمي توانيم بگوييم كه چون همه مي دانند و اسناد هم نشان مي دهد كه مالكيت تاريخي اين جزاير متعلق به ايران است ديگر كاري نكنيم .
بايد با انتشار اسناد وكتب مختلف به دنيا ثابت كنيم و اين بينش را بوجود بياوريم كه اين جزاير متعلق به ايران است وروي آن هيچ بحثي نمي تواند صورت گيرد .
مسئله ديگري كه مي خواستم در مورد اسناد به آن اشاره كنم اينكه در لابلاي اسنادي كه من مطالعه كرده ام و در قالب ويژه نامه منتشر خواهد شد مي بينيم كه دولت بريتانيا عزم جدي براي حل مسئله جزاير از خود نشان نداده و همين مسئله آزاد نكردن بخشهايي از اسناد به نوعي خود ادامه سياست استخوان لاي زخم گذاشتن است و سياست ادامه ، به قول خودشان يك ماجراي ناتمام است تا به اين شكل مناقشات در منطقه ادامه يابد . فكر مي كنم كه ايران با درايتي كه بايد از خود نشان بدهد مي تواند ضمن حفظ ثبات و امنيت منطقه بر حاكميت ملي خود پافشاري كند وتقريبا هيچ فرد فهيمي چه در عرصه آكادميك وچه در عرصه سياست وجود ندارد كه در اين مسئله ترديد داشته باشد ./115/110
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]