واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو كميسيون بهداشت مجلس در گفتوگو با فارس: طرح نظام ملي سلامت در مجلس هشتم ارائه ميشود
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون بهداشت مجلس هشتم گفت: طرح نظام ملي سلامت در مجلس هشتم مطرح ميشود، به موجب اين طرح تمام مراكز بهداشتي و درماني دولتي، خصوصي، تأمين اجتماعي، شهرداريها، بانكها و ... تحت نظارت و توليت وزارت بهداشت در ميآيند.
سيامك مرهصدق در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، با تشريح اولويتهاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس هشتم افزود: برنامهريزيهاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس براي اصلاح نظام سلامت كشور قطعاً در مسير برنامه و سند چشمانداز 20 ساله كشور خواهد بود. نخستين قدم براي رسيدن به اين هدف اين است كه متولي واحدي براي نظام بهداشت و درمان كشور مشخص شود كه وزارت بهداشت است.
وي گفت: در زمان حاضر شاهد پراكندگي مراكز ارائه كننده خدمات بهداشتي و درماني در كشور هستيم. ارگانهاي زيادي اكنون بدون اين كه پاسخگو باشند اقدام به احداث مراكز بهداشتي و درماني و بيمارستان ميكنند و نظارت كامل و مشخصي در اين عرصه وجود ندارد و در حالي كه وزارت متولي و پاسخگوي مسائل سلامت مردم است اشراف كاملي را بر مراكز ارائه كننده خدمات سلامت ندارد.
وي ادامه داد: مسئله و اولويت مهم ديگر درحوزه سلامت، تلاش براي تغيير نگرش در اقتصاد سلامت است، مهمترين كار براي حل مشكلات مالي و اعتباري نظام سلامت اين است كه نحوه مديريت هزينههاي سلامت اصلاح شود و به جاي اين كه اعتبارات به سمت خدمات لوكس و غيرضروري تخصصي و فوقتخصصي بروند به سمت خدمات اوليه بهداشتي و پيشگيرانه سوق داده شود و تلاش شود، دسترسي آحاد مردم به بهداشت عمومي و دانش پيشگيرانه بيشتر شود در اين صورت هزينههاي گزاف درمانهاي گران قيمت نيز در كشور كم ميشود زيرا افراد كمتري بيمار ميشوند.
وي اضافه كرد: اگر آموزش سلامت و توزيع خدمات بهداشتي در كشور توسعه يابد با كاهش مصرف دخانيات، بهبود فرهنگ تغذيه و كارهايي از اين قبيل ميتوان جامعه سالمتري داشت اگر نصف اعتباري را كه صرف درمان بيماران قلبي و تصادفي ميشود، براي مبارزه با دخانيات، اصلاح فرهنگ تغذيه و اصلاح فرهنگ رانندگي مردم هزينه شود به مراتب جامعه سالمتري خواهيم داشت و بسياري از مشكلات اقتصادي حوزه سلامت نيز حل ميشود.
مرهصدق ادامه داد: در مورد حوادث رانندگي كه پس از بيماريهاي قلبي دومين بار بيماريها در كشور است مهمترين اقدام، اصلاح فرهنگ رانندگي مردم و البته استانداردسازي جادههاست كه هزينههاي آن قطعاً كمتر از هزينههاي گزاف مادي و معنوي خسارتهاي ناشي از تصادفات است البته در 2 سال اخير شاهد كاهش 15درصدي تلفات رانندگي در كشور هستيم كه مرهون تلاش و همكاري وزارت بهداشت و راهنمايي و رانندگي است اما هنوز با ايدهآلها فاصله زيادي داريم.
وي گفت: مسائل تغذيهاي مردم نيز بسيار پيچيده است، در بسياري از خانوادهها حتي با وجود تمكن مالي شاهد سوءتغذيه مثلاً فقر آهن كودكان هستيم كه ناشي از فقر فرهنگي و آموزش ناكافي درباره روشهاي صحيح تغذيه است، همچنين متأسفانه شاهد گسترش مصرف تنقلات در بين كودكان و نوجوانان هستيم، موادي كه در بين پزشكان به غذاهاي آشغال و بي فايده معروف است.
نماينده كليميان در مجلس هشتم شوراي اسلامي ادامه داد: در بخش دارو نيز شاهد مصرف بيرويه دارو و تأثيرپذيري پزشكان از تبليغات شركتهاي چند مليتي دارويي هستيم. موارد زيادي وجود دارد كه پزشكان با معرفي يك دارو از طريق اين شركتها بدون اين كه اثربخشي آن اثبات شده باشد و قبل از پايان دوره تحقيقات علمي آن اقدام به تجويز آن دارو ميكنند.
وي گفت: استفاده از تجهيزات پزشكي گران قيمت نيز در كشور ما بيش از حد لازم است و در سالهاي اخير گرايش به توسعه اين دستگاهها بيشتر شده است و اتلاف منابع از اين مسير نيز در سالهاي اخير بسيار افزايش يافته است.
وي افزود: راه اساسي رفع اين مشكلات استقرار نظام ملي سلامت با نظارت كامل وزارت بهداشت به عنوان متولي سلامت در كشور است، در اين سيستم، اصل بر توسعه خدمات بهداشتي و پيشگيرانه در سراسر كشور و براي آحاد مردم است و پس از آن بايد نظام ارجاع با استقرار كامل طرح پزشك خانواده در تمام شهرها و روستاها اجرا شود.
وي ادامه داد: در زمان حاضر هر فردي به محض اينكه ناراحتي احساس كرد به پزشك متخصص يا حتي فوقتخصص مراجعه ميكند، بخشي از هزينه آن را هم بيمهها پرداخت ميكنند، به نظر من حداقل 30 تا 40 درصد مراجعات مردم به پزشكان متخصص و فوق تخصص غيرضرور است و با مراجعه به پزشك عمومي نيز مشكل حل ميشود.
وي گفت: اجراي كامل طرح پزشك خانواده در سيستم ملي سلامت به غربالگري و شناسايي بيماريها قبل از اينكه بروز كنند منجر ميشود در اين صورت اصولاً تعداد بيماران كمتري خواهيم داشت.
وي افزود: در كنار اين برنامهها بايد در سيستم ملي سلامت خدمات جديدي مانند طب كار، طب پيشگيرانه، طب سالمندي و توانبخشي گسترش يابد از طرفي بايد به سمت بوميسازي خدمات سلامت با توجه به شيوع بيماريها و تهديد كنندههاي سلامت در ايران توجه كنيم و طب ملي و سنتي ايراني را به جاي ترجمه كتب خارجي گسترش دهيم.
انتهاي پيام/
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]