واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: بانك اطلاعاتي هنر راه اندازي شد
معاصر- همشهري آنلاين:
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري از راه اندازي و اجراي طرح بانك اطلاعاتي هنر در كشور خبر داد
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا،"مرتضي گودرزي ديباج" رييس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري امروز در يك نشست خبري، گفت: كار خوبي در خصوص بانك اطلاعاتي هنر كشور از سال 82 شروع شد كه كل اطلاعات و تصاوير موجود در زمينه آثار هنري در حوزه معماري، خوشنويسي، ادبيات، تجسمي و موسيقي در اين بانك بزرگ اطلاعاتي براي كاربران قابل مشاهده خواهد بود.
گودرزي در اين نشست كه برنامه هاي سال گذشته و برنامه هاي آتي پژوهشگاه فرهنگ و هنر را تشريح مي كرد، اين بانك اطلاعاتي را به عنوان يكي از مانورهاي اطلاعات علمي اين پژوهشگاه دانست، و افزود: اهميت اين بانك اطلاعاتي در تامين اطلاعات پايه اي براي انجام پژوهش هاي بعدي است.
گودرزي ديباج، پروژه "30 نمايشگاه در يك نمايش" را از ديگر طرح هاي اين پژوهشگاه خواند و گفت: بر اساس اين طرح كه از سال 82 آغاز شده است، اطلاعات تمامي نمايشگاه هاي برگزار شده در تهران ساماندهي و متمركز و در قالب سي دي در كل كشور منتشر خواهد شد.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري، "حمايت از پروژه هاي تحقيقاتي در شهرستانها " را از ديگر طرح هاي در دست اجراي اين پژوهشگاه ذكر كرد و گفت: پروژه هاي تحقيقاتي كه با رويكرد هاي فرهنگ و هنر اسلامي همخواني داشته و در محيط هاي آكادميك و دانشگاهي قابل دفاع باشند، مورد حمايت قرار مي گيرند.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري در خصوص نحوه شكل گيري اين پژوهشگاه گفت: در نشست هاي علمي هنرمندان از حوزه هاي مختلف از جمله ادبيات، تجسمي و موسيقي، هسته پرسش كننده و نيازمند به مباحث هنر در حوزه هنري شكل گرفت و بتدريج در قالب دفتر مطالعات هنر توسعه پيدا كرد و بيش از 10 سال است كه به پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي تبديل شده است.
گودرزي ديباج با اشاره به كيفيت كتابخانه اين پژوهشگاه نيز گفت: اين كتابخانه با فضاي كافي تاسيس شده كه بيش از 10 هزار عضو رسمي و بالاي 6 هزار جلد كتاب را دارا مي باشد.
وي با اشاره به اينكه رويكرد پژوهشگاه بيشتر بر روي هنر و فرهنگ اسلامي متمركز شده است، گفت: در بخش فرهنگ هم بيشتر متوجه هنر هستيم و به لحاظ ضرورت هايي كه وجود دارد به جامعه شناسي هنر، نقد هنر، هنر و رسانه و زيبايي شناسي و فلسفه هنر نيز با اولويت دادن به هنر اسلامي مي پردازيم.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري، بخش ديگر فعاليت هاي پژوهشگاه را مباحث نظري هنر عنوان كرد و گفت: نشست هاي هنري در قالب سخنراني ها، ميزگردها و كارگاه هاي آموزشي از جمله مباحث نظري مي باشد كه به دليل زنده بودن اين مباحث توانسته ايم استفاده خوبي از آنها در سطح كشور داشته باشيم.
گودرزي ديباج با اشاره به كتاب هاي منتشر شده توسط اين پژوهشگاه نيز گفت: كتابهاي كيفي در حجم بالا و در موضوعات زيبايي شناسي؛ زبان شناسي و مباحث هنري منتشر كرده ايم كه بيشتر مورد استفاده قشر اساتيد و دانشجويان مي باشد.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري، همچنين از انتشار مجله تخصصي "بيناب" خبر داد و گفت: اين مجله بيشتر در حوزه تئوريك هنر كار مي كند و ويژه هنر اسلامي است.
وي با اشاره به انتشار دو ماهنامه "بيناب" افزود: ايي ماهنامه ها بيشتر مباحث پايه اي و علمي را در بر مي گيرد ولي به دليل مشكلات فني و مالي به دست بسياري از مخاطبين در نقاط مختلف كشور نمي رسد.
وي با اشاره به اينكه دو نوع اطلاعات در مجموعه سيستم توليد مي شود، افزود: يك نوع اطلاعاتي است كه در قالب كتاب و مجلات ارايه مي شود و يا بر روي سايت قابل مشاهده است و نوع دوم اطلاعات شامل منابعي است كه براي تحقيقات كتابخانه هاي ديگر مورد استفاده قرار مي گيرند.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي حوزه هنري با اشاره به مطالب گنجانده شده در شماره هاي بعدي اين ماهنامه ها، گفت: اين مطالب بيشتر ويژه عكاسي، موسيقي، خوشنويسي، جامعه شناسي هنر اسلامي و آسيب شناسي هنر اسلامي مي باشند كه در مجله بيناب ارايه خواهد شد.
وي با اشاره به توليد كاري مستند در خصوص نقاشي هاي ديواري كشور به ويژه در تهران، گفت: فيلم "فقه و هنر و مشكلات و موانع پيش رو" و نيز" موسيقي شناسي مناسك زار" از ديگر كارهايي مي باشد كه در مجموعه پژوهشگاه انجام شده است.
وي با اشاره به استقبال مخاطبين از سايت پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي گفت: قصد داريم اين سايت آموزشي و كاربردي را براي هنرمندان و محققان كشور بيشتر قابل استفاده كنيم.
*سايت پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي: www.icari.ir
تاريخ درج: 7 مرداد 1387 ساعت 00:06 تاريخ تاييد: 7 مرداد 1387 ساعت 00:42 تاريخ به روز رساني: 7 مرداد 1387 ساعت 00:42
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 327]