واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هشدار دانشمندان قسمتهاي سبز شده سيب زميني سمي است
علمي آموزشي. كشاورزي. آفت. سيب زميني
سبز شدن سيب زميني ميتواند نشاندهنده به وجود آمدن نوعي تركيب سمي در آن باشد اما با بريدن قسمت سبز شده، مصرف سيب زميني براي سلامتي زيان ندارد.
در تازهترين شماره اينترنتي نشريه علم مواد غذايي و كشاورزي متعلق به جامعه صنعت شيميايي آمريكا آمده است سيب زمينيهايي كه بخشي از آنها به رنگ سبز درآمده است بالقوه ميتوانندد محتوي نوعي سم به نام گليكو آلكالوييد يا GAباشند كه بطور طبيعي در سيب زميني به وجود ميآيد و براي سلامت انسان زيانبار است.
اما دانشمندان ميگويند كه فقط با بريدن قسمتهاي سبز شده ميتوان بخش اعظم سم توليد شده را از سيب زميني جدا كرد و به اين ترتيب، خطر را كم كرد.
به نوشته اين نشريه، ميزان سم GAدر سيب زميني را ميتوان با بكار بستن شيوههاي صحيح قبل از برداشت و بعد از برداشت، كاهش داد و به همين دليل كشاورزان و توليدكنندگان ميتوانند نقش مهمي در كاستن از خطر ي كه متوجه سلامت مردم است، ايفا كنند.
يكي از اين اقدامات آنست كه بذر سيب زميني هنگامي كه در حال رشد است كاملا با خاك پوشانده شود تا از اين طريق قبل از برداشت كاملا برسد . خودداري از برداشت محصول در دماهاي بسيار زياد و به حداقل رساندن مدت قرار داشتن سيب زميني در مقابل نور، از ديگر اقداماتي است كه براي پيشگيري از سبز شدن سيب زميني بايد انجام شود.
سم گليكو آلكالوييد نوعي ماده سمي طبيعي در سيب زميني است كه خاصيت ضد ميكروبي، حشره كشي و ضد قارچي دارد كه احتمالا به عنوان يك سازوكار دفاعي در برابر حمله موجودات خارجي و به منظور حفاظت از گياه در مقابل آفات و بيماريها توليد شده است.
با اين حال اين ماده ميتواند براي انسان خطرناك باشد و از حد معيني بيشتر، باعث بيماري جدي شود.
معمولا نشانهها ۸تا ۱۲ساعت بعد از هضم سيب زميني سبز شده آغاز ميشود كه اين نشانهها ميتواند به صورت به هم خوردن وضعيت گوارشي و يا اختلالات عصبي نمودار گردد. آثار ملايم آن شامل سردرد، سرگيجه، دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال است. بيقراري، خواب آلودگي و برهم خوردن تعادل رواني، لرزش و هذيان گفتن از ديگر نشانههاي اين مسموميت است اما از آنجا كه در بسياري از ديگر بيماريها نيز اين نشانهها مشاهده ميشود امكان تشخيص اشتباه آن بسيار است.
اين بررسي توسط پرابات نما از كالج باغباني دانشگاه جواهر لعل نهرو در هند انجام شده است. انجمن صنعت شيميايي به دانشمندان خارجي از جمله اين محقق بورس ميدهد تا در زمينه مهندسي غذايي تحقيق كنند.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]