واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: نام: هانيه توسلي
تاريخ تولد: 1356
خواهر هما توسلي (نويسنده و منتقد)
هانيه توسلي، متولد 1356، همدان؛ وقتي نمايش پدر دوست داشتني با بازي او، در يکي از جشنواره هاي تئاتر، در تبريز روي صحنه رفت، نصرالله قادري که به عنوان داور آنجا حضور داشت، هانيه توسلي را براي بازي در نمايش پدر انتخاب کرد. يک سال پس از آن، در فيلم کوتاه روي جاده نمناک (مهدي کرم پور) و سريال غريبه (جواد اردکاني) بازي کرد و سرانجام با شام آخر وارد عرصه حرفه اي سينما شد. او دانش آموخته ادبيات نمايشي در دانشگاه آزاد است و علاقه مند به عکاسي و نقاشي. در نمايش هاي قرمز و ديگران و گل هاي شمعداني (محمد يعقوبي) بازي کرد که به خاطر دومي، کانديداي دريافت جايزه شد. همچنين نمايش باله روي سطرهاي بي معني (ليلي عاج) با بازي بداهه او مورد توجه قرا گرفت و 2 سال پيش به خاطر بازي در شب هاي روشن (فرزاد موتمن) در جشن خانه سينما تحسين شد و امسال با يک شب در کن حضور داشت. شام آخر اولين فيلم به نمايش درآمده از هانيه توسلي و محمدرضا گلزار بود، زوجي که پس از آن مسيري متفاوت را پيمودند، گلزار به سينماي تجاري پيوست و توسلي سعي کرد در فيلم هاي جدي تري بازي کند.
به اين ترتيب پس از بازي در 2 فيلم «بدنه اي، در شب هاي روشن، در يکي از 2 نقش اصلي جلو دوربين رفت و اجراي موفقي داشت. موفقيت نسبي اين فيلم نزد مردم و منتقدان و جايزه اي که برد، اين بازيگر جوان را خيلي زود چهره کرد. دقت و حوصله او در انتخاب نقش هايش به نحوي است که پس از يک تجربه ناکام، ديگر کار تلويزيوني نکرد، گاهي در تئاتر کارش را ادامه بدهد و هراسي از بازي در نقش هاي کوتاه نداشته باشد. تاکنون وي در 9 فيلم بلند بازي کرده که 3 تاي آخري هنوز نمايش داده نشده اند، فيلم هايي که هر کدام مي توانند چيزهاي تازه اي درباره اش به ما بگويند. يک شب جزو معدود فيلم هاي سينماي ايران است که با حضور بازيگري حرفه اي، در عرصه جهاني مطرح مي شود. کافه ستاره ظاهرا يک فيلم کاملا تجاري است با بازيگران متعدد و سرانجام زمان مي ايستد، طبق گفته کارگردانش، فيلمي است متکي بر بازيگر، هانيه توسلي تنها بازيگر اين فيلم عليرضا اميني است.
نکته قابل ذکر در مورد نحوه ورود هانيه توسلي به سينما اين است که ورودش همزمان شد با دوران احياي کتايون رياحي و توجه به نقش اصلي او در شام آخر، بازيگران ديگر را به حاشيه مي راند، اما توسلي که در يک ملودرام معمولي، نقش مکمل را بر عهده داشت و سپس فيلم کاملا ناموفق اثيري (محمدعلي سجادي) را تجربه کرد، در گام سوم، موقعيت خويش را در حد يک بازيگر محبوب ارتقا داد. اين محبوبيت حاصل بازي در فيلمي تجاري نبود و همين مسئله چهره تازه اي را براي او به همراه داشت. درست در زماني که مي رفت تا در نقش زنان روشنفکر فيلم هاي مختلف کليشه شود، جلو دوربين سامان مقدم قرار گرفت. فيلم ها - 1379: روي جاده نمناک، 1380: شام آخر / پنج عصر (کوتاه) / اثيري / شب هاي روشن، 1381: گاهي به آسمان نگاه کن، 1382: جايي براي زندگي / يک شب، 1383: کافه ستاره (نفستو حبس کن)، 1384: زمان مي ايستد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]