تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دورترین مردم ار خداوند عزّو جل در روز قیامت سرکشانِ متکبّر هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815144029




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رقيبي جديد براي درخشان‌ترين ستاره راه شيري


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رقيبي جديد براي درخشان‌ترين ستاره راه شيري
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي

مدعي عنوان درخشان‌ترين ستاره در كهكشان راه ‌شيري در انبوهي از غبار در هسته كهكشان كشف شد.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به تازگي يك حباب ستاره‌يي درخشان به‌نام «ستاره‌ سحابي پيوني» به وسيله‌ي تلسكوپ فضايي «اسپيتزر» ناسا و ساير تلسكوپ‌هاي زميني كشف شده ‌است كه نوري معادل 2/3 ميليون برابر نور خورشيد از خود ساطع مي‌كند.

عنوان درخشان‌ترين ستاره، متعلق به ستاره «اتا كارينا» (Eta Carina) است كه توان تابشي آن 7/4 ميليون برابر خورشيد است؛ اما به اعتقاد منجمان، بسيار مشكل است كه بخواهيم يك مقدار عددي دقيق از روشنايي يا درخشندگي را به چنين ستارگان داغي نسبت دهيم.

به گفته‌ «ليديا اسكينووا» - محقق اصلي اين پژوهش - ستاره‌ تازه كشف شده كه در قلب كهكشان راه شيري واقع شده، واقعا افسون كننده‌ و دلرباست و به نظر مي‌رسد، اين ستاره دومين ستاره درخشان شناخته شده در كهكشان ما باشد.

دانشمندان قبلا نيز اطلاعاتي در مورد ستاره‌ي سحابي پيوني داشتند اما به دليل مخفي بودن آن در توده‌ا‌ي از غبار در هسته كهكشان، درخشندگي فوق‌العاده زياد اين ستاره تاكنون آشكار نشده بود.

چشمان مادون قرمز اسپيتزر با قابليت نفوذ در غبار مي‌توانند مستقيما به قلب كهكشان راه‌شيري و به درون نواحي كه با نور مرئي قابل مشاهده نيستد نگاه كنند. علاوه بر اسپيتزر، داده‌هاي مادون‌ قرمز تلسكوپ رصدخانه اروپاي جنوبي واقع در شيلي نيز نقش عمده‌اي در محاسبه ميزان درخشندگي اين ستاره داشت.

درخشان‌ترين ستارگان، اغلب بزرگ‌ترين ستارگان نيز به شمار مي‌روند.

اختر‌شناسان تخمين مي‌زنند كه اين ستاره زندگي خود را با جرم بسيار زيادي در حدود 150 تا 200 برابر جرم خورشيد آغاز كرده باشد.

نظريه‌هاي فعلي پيش‌بيني مي‌كنند چنانچه ستاره‌اي زندگي خود را با جرم بسيار زيادي آغاز كند نمي‌تواند خود را در همان وضعيت ثابت نگه دارد و بايستي به دو يا چند ستاره ديگر تجزيه شود.

با اين حال ستاره تازه كشف شده نه تنها بسيار سنگين است، كه ابعاد گسترده‌اي نيز دارد.

به نوشته نجوم، اين ستاره غول‌پيكر آبي از نوع ستارگان ولف-رايت (Wolf-Rayet Star) است كه قطري بيش از 100 برابر قطر خورشيد دارد؛ يعني چنان‌چه آن را جايگزين خورشيد در منظومه‌ شمسي كنيم، تا نزديكي مدار عطارد پيش خواهد آمد.

ستارگان ولف-رايت، دسته‌اي از ستارگان هستند كه دماي سطحي‌ آنها بين 20 تا 50 هزار درجه كلوين بوده و به خاطر قرار گرفتن در ابرهاي وسيعي از گاز در طيف آنها خطوط طيف گسيلي مشاهده مي‌شود.

چنيني ستارگاني گاهي در مركز سحابي‌هاي سياره‌يي كه هنوز در حال شكل‌گيري هستند يافت مي‌شوند.

انتهاي پيام
 يکشنبه 30 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن