واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: گرمازدگي، بيماري پنهان و خطرناك تابستاني
معاون اول مركز اورژانس تهران گفت: گرمازدگي، بيماري پنهان با درمان آسان اما خطرناك فصل گرم سال كه در صورت عدم درمان نكردن و رسيدگي به موقع مي تواند با روز اختلالات عصبي و تخريب بافت هاي بدل و در موارد حاد منجر به مرگ شود.
دكتر افشين مقصودي به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: همه ساله به خصوص در فصل گرما افراد زيادي دچار اختلال در تنظيم حرارت بدن و به اصطلاح گرمازدگي مي شوند و اين عارضه گرچه به آساني قابل درمان است، در عين حال رسيدگي نكردن و درمان به موقع فردي كه دچار تظاهرات آشكار و پنهان انواع مختلف گرمازدگي شده، مي تواند عوارضي تهديد كننده و خطرناك براي سلامتي روحي و جسمي افراد باشد.
معاون اول مركز اورژانس تهران اظهار داشت: در حال طبيعي دامنه تغييرات دماي بدن انسان محدود مي باشد و همواره در بدن ما فعل و انفعالات شيميايي در حال وقوع است كه منجر به توليد حرارت مي شود و بدن در صورت افزايش گرماي دروني از طريق به كارگيري مكانيزم هاي جبراني با دو روش موثر تعرق و گشاد كردن عروق خوني سطحي گرماي زايد بدن را دفع كرده و سلامت آن را حفظ مي كند.
وي ادامه داد: گرمازدگي پاسخ عمومي بدن است به برهم خوردن تعادل حرارت آن، چنانچه فرد براي مدت زيادي در معرض حرارت به خصوص همراه با رطوبت بالا قرار مي گيرد، ايجاد مي شود و در صورت كنترل تدوين، مي تواند خيلي سريع به سمت درجات وخيم تر گرمازدگي تا افزايش درجه حرارت بدن به 40 درجه و بالاتر پيشرفت كند، در حالي كه بدن در آن شرايط با مكانيسم طبيعي خود قادر به كم كردن اين ميزان حرارت نبوده و با كاهش سطح هوشياري و اختلالات عصبي و تخريب بافت ها جان بيمار در مخاطره جدي و حتي مرگ قرار مي گيرد.
وي اظهار داشت: افراد سالخورده، كودكان، بيماران قلبي، ريوي افراد چاق و مبتلا به بيماري هاي مزمن قند، افرادي كه به آب و هواي گرم عادت ندارند و افرادي كه دچار محدوديت هاي حركتي اند يا قادر به مراقبت از خود نيستند و افرادي كه داروهاي خاص نظير آرام بخش هاي قوي مصرف مي كنند، بيشتر در معرض خطر گرمازدگي قرار دارند.
مقصودي گفت: شايع ترين گرمازدگي كه به صورت خستگي هاي مفرط و انقباض هاي عضلاني، سردرد و بي اشتهايي بروز مي كند با كمي استراحت، مصرف مايعات خنك، استفاده از حوله خيس با بسته يخ، خارج شدن از محيط هاي گرم، استفاده از لباس هاي نازك نخي، ماساژ عضلات گرفته شده پس از چند ساعت برطرف خواهد شد.
وي افزود: براي درمان افراد گرمازده از نمك يا قرص نمك استفاده نشود، همچنين از خنك كردن بيمار در حدي كه باعث لرز مي شود و يا غوطه ور كردن بيمار در آب سرد خودداري نمود چرا كه مي تواند سبب جدي تر شدن وضعيت عمومي بيمار شد.
معاون اول مركز اورژانس تهران خاطر نشان كرد: استفاده از لباس هاي مناسب، حضور نيافتن در مكان هاي گرم، شرجي و فاقد تهويه مناسب براي مدت طولاني به خصوص براي افرادي كه بيشتر در معرض خطرگرمازدگي قرار دارند، استفاده از مايعات طبيعي و سالم به مقدار زياد براي جبران آب و الكترون از دست رفته بدن تا حد زيادي در پيشگيري از عوارض گرمازدگي موثر خواهد بود./اص
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1147]