واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: نشست دولت وحدت ملي لبنان 26 تير
در آبان سال 85 پس از ايجاد اختلاف در كابينه قبلي فواد سنيوره به دليل تكروي جناح حاكم ، 6 وزير از كابينه خارج شدند و كابينه سنيوره وجاهت قانوني خود را از دست داد.
پس از 45 روز از مامور شدن فواد سنيوره به تشكيل دولت وحدت ملي ، عاقبت عصر روز جمعه ( 21 تيرماه )، اسامي دولت جديد اعلام و دولت قانوني اين كشور پس از بيست ماه تشكيل شد.
در آبان سال 85 پس از ايجاد اختلاف در كابينه قبلي فواد سنيوره به دليل تكروي جناح حاكم ، 6 وزير از كابينه خارج شدند و كابينه سنيوره وجاهت قانوني خود را از دست داد.
پس از نشست و توافق دوحه و انتخاب ميشل سليمان به عنوان دوازدهمين رئيس جمهور لبنان ، فواد سنيوره مامور تشكيل دولت وحدت ملي شد كه پس از رايزني هاي فراوان و مخالفت ها و موافقت ها و پس از تهديد سليمان به افشاگري موانع سر راه تشكيل دولت ، سنيوره آخرين فهرست احزاب و گروه ها را به رئيس جمهور ارائه داد و در بيانيه اي با امضاي مشترك ، كابينه وحدت ملي را اعلام كرد.
نخستين نشست هيات دولت جديد لبنان چهارشنبه آينده (26 تير) با حضور ميشل سليمان در كاخ رياست جمهوري برگزار مي شود و پس از آن فواد سنيوره بايد با ارائه برنامه كاري ، براي كابينه خود از مجلس لبنان راي اعتماد بگيرد.
از مهمترين بندهاي برنامه كاري دولت سنيوره بحث مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي خواهد بود.
اهميت برخورداري احزاب اقليت به يازده وزير (يك سوم باضافه يك) از مجموع30 وزير در آن است كه جناح اكثريت بر خلاف گذشته قادر به تكروي و تصميم گيري هاي يك طرفه نخواهد بود ، چون براساس قانون لبنان در صورت مخالفت يك سوم باضافه يك از وزيران هيچ تصميمي ، تصويب و اجرا نخواهد شد.
با توجه به برگزاري انتخابات سراسري پارلماني در ارديبهشت ماه سال آينده ، مدت فعاليت دولت جديد سنيوره كمتر از يكسال خواهد بود و همه احزاب و گروه هاي لبناني از شنبه رقابت سنگين انتخاباتي را با هدف كسب اكثريت پارلماني آغاز مي كنند.
همكاري با مجلس براي برون رفت لبنان از بحران حاكم بر آن و نابساماني هاي موجود ، تدوين قانون جديد انتخابات ، مهيا كردن زمينه برگزاري انتخابات سراسري پارلماني در ارديبهشت سال آينده از مهمترين وظايف فراروي دولت وحدت ملي لبنان اعلام شده است.
از كابينه 30 نفره جديد لبنان ، 16 وزير از بين جناح حاكم ، 11 وزير از ميان مخالفان و 3 وزير با نظر رئيس جمهور انتخاب شده است و خانم بهيه حريري (خواهر رفيق حريري) تنها زن وزير كابينه جديد است.
با توجه به تقسيم بندي طائفه اي لبنان ، 15 وزارتخانه به مسلمانان و 15 وزارتخانه به مسيحيان سپرده شده است ، همانطور كه در مجلس اين كشور نيز چنين رويه اي وجود دارد و بر اساس پيمان طائف از مجموع 128 كرسي64 كرسي در اختيار مسلمانان است و 64 كرسي بقيه به مسيحيان تعلق دارد.
در كابينه جديد لبنان ، 7 وزير از دولت قبلي سنيوره حضور دارند و7 وزير نيز بدون وزارتخانه بوده و وزير مشاور هستند.
با توجه به تقسيم بندي مذهبي در لبنان ، شش وزارتخانه به شيعيان ، شش وزارتخانه به اهل سنت ، شش وزارتخانه به مسيحيان ماروني ، 4 وزارتخانه به مسيحيان ارتدوكس ، 3 وزارتخانه به مسيحيان كاتوليك ، سه وزارتخانه به دروزيان و 2 وزارتخانه به ارامنه رسيده است.
وزارتخانه هاي مهم و مورد مناقشه نيز به اين ترتيب بين مخالفان و موافقان جناح حاكم تقسيم شد: وزارت خارجه را فوزي صلوخ شيعي عضو جنبش امل تحويل گرفت ، وزارت دفاع به الياس المر وزير سابق دفاع و از مسيحيان ارتدوكس تحويل شد ، وزارت ارتباطات را جبران باسيل از نيروهاي جريان مسيحي ملي آزاد به رهبري ميشل عون عهده دار شد ، سكان وزارت دارائي را محمد شطح مشاور سنيوره از فعالان سني عضو جريان المستقبل وابسته به جناح اكثريت در دست گرفت و ابراهيم نجار ، مسيحي ماروني از سازمان نيروهاي لبناني به رهبري سمير جعجع كليد وزارت دادگستري را تحويل گرفت.
براساس توافق دوحه ميشل سليمان سه پست وزارتي را بايد انتخاب مي كرد كه الياس المر وزير دفاع ، زياد بارود وزير كشور و يوسف تقلا با انتخاب سليمان وزير مشاور شد.
تنها رئيس حزبي انتخاب شده در بين وزيران دولت وحدت ملي لبنان طلال ارسلان رئيس حزب دمكرات دروزي است كه با حزب الله پيمان همكاري دارد و از اركان اساسي جريان مخالف به شمار مي رود كه وزارت ورزش و جوانان را تحويل گرفته است.
معاون نخست وزير لبنان نيز به جريان مسيحي ملي آزاد لبنان به رهبري ميشل عون سپرده و عصام (با كسره عين ) ابو جمره ، مسيحي ارتدوكس اين مسئوليت را عهده دار شد .
فواد سنيوره نخست وزير لبنان عضو جريان المستقبل وابسته به جناح حاكم است.
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]