واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سيدرضا تقوي: زير پا گذاشتن فضيلتهاي اخلاقي باعث از هم پاشيدن اجتماع ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، اخلاق اجتماعي را از ويژگيهاي سيره نبوي خواند و گفت: حيات اجتماعي يك مجموعه انساني به اخلاق اجتماعي نيازمند است زيرا انسان موجودي اجتماعي است كه بايد با كمك ديگران زندگي خود را اداره كند و به همين خاطر نيازمند ضابطه، قانون و اخلاق نيك در اجتماع است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حجتالاسلام و المسلمين سيدرضا تقوي در سخنان پيش از خطبههاي نمازجمعه اين هفته تهران اظهار كرد: اخلاق نيك و رعايت اصول اخلاقي بركاتي را به جامعه ارزاني ميدارد. موجب همگرايي بيشتر و سلامت اجتماع ميشود در حالي كه بداخلاقي و زير پا گذاشتن فضيلتهاي اخلاقي باعث ميشود اجتماع از هم بپاشد و نهايتا به فروپاشي جامعه ميانجامد.
وي افزود: مروت و دوستي در سايه اخلاق است كه دوام پيدا ميكند و اخلاق خوب اجتماعي آنقدر بركت دارد كه به عمران، آباداني و حتي رونق اقتصادي جامعه كمك ميكند. آنها كه روحي آرام و ظرفيت اخلاقي بالايي دارند، طبعا آرامش بيشتر و نتيجتا عمر طولانيتري دارند.
تقوي ادامه داد: اگر رفتارمان را با صفات زيبا زينت ببخشيم جامعه الهي و انساني خواهيم داشت و در همين دنيا ميتوانيم نمونهاي از بهشت را به وجود بياوريم؛ زيرا بهشت زندگي انسان در سايه اخلاق زيبا تحقق پيدا ميكند. از طريق رفتار ميتوانيم انسانها را شناسايي كنيم زيرا اعتقاد فكر ما در عملمان تجلي پيدا ميكند. ما با عمل بايد نشان دهيم حقيقتا مومن، مسلمان و پيرو مكتب امام صادق(ع) هستيم.
رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، با بيان اينكه " زبان عمل موثرتر از زبان گفتار است" خاطرنشان كرد: بايد رفتارمان را در حوزه اخلاق اجتماعي با فضائل اخلاقي آرايش دهيم تا ببينيم چه فضايي اطراف خود ايجاد كردهايم. اين موضوع آنقدر مهم است كه انبياء تكميل اخلاق مبعوث شدهاند و خدا انبياء را فرستاده تا ارزشهاي انساني را رشد داده و به كمال برسانند.
وي اضافه كرد: بايد به ارزشهاي اخلاقي معتقد باشيم نه اينكه چون منافعمان اقتضاء ميكند براي جلب اعتماد رفتار مناسبي از خود نشان دهيم اين نوعي نفاق است. بايد به آنچه معتقديم و در روح و جانمان ثبت و ضبط شده عمل كنيم.
تقوي با بيان اينكه " پيغمبر اسلام اخلاق اجتماعي را بر اساس مردمدوستي رعايت ميكرد" گفت: اين موضوع تنها شعار نيست و براي اين نبود كه مثلا بخواهيم راي جمع كنيم و شعار مردمدوستي بدهيم و بعد كه رايمان را گرفتيم آن را فراموش كنيم. پيامبر(ص) اينطور نبود؛ در هر حال به مردم عشق ميورزيد زيرا احترام به مخلوق را به يك معنا احترام به خالق ميدانست و در مردمدوستي و خدمت به مردم سر از پا نميشناخت.
وي خاطرنشان كرد: انساني كه مردم را دوست داشته باشد نسبت به ناهنجاريهاي جامعه دلسوز و ناراحت است و فرياد ميزند تا نابساماني برداشته شود. در اين سيره بايد با چهره باز با مردم روبرو شد گرچه ممكن است كسي نتواند از نظر مالي مردم را راضي كند اما گشادهرويي سرمايه نميخواهد و بايد با لبي پر خنده با مردم برخورد كرد.
رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور، در پايان با بيان اينكه " مردمداري از ويژگيهاي پيامبر(ص) بود" گفت: پيامبر از مردم تفقد ميكرد، مردمي ميزيست و با فقرا نشست و برخاست داشت. حتي بخشي از وقت شبانهروزياش را با فقراي آزاده مهاجر كه در مساجد ساكن ميشدند، ميگذراند. مدارا و مراعات ديگران را ميكرد و اهل فضيلت را گرامي ميداشت و تكريم ميكرد. انشاءالله بتوانيم از اين سيره ارزشمند و مكتب نبوي درس بگيريم.
جمعه 21 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]