تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850741661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقويت هويت ديني در اوقات فراغت/ 5رئيس فرهنگسراي اخلاق:تعريف درستي از «نشاط ديني» در برنامه‌هاي اوقات فراغت وجود ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تقويت هويت ديني در اوقات فراغت/ 5رئيس فرهنگسراي اخلاق:تعريف درستي از «نشاط ديني» در برنامه‌هاي اوقات فراغت وجود ندارد
گروه اجتماعي: اساس برنامه‌هايي كه در اوقات فراغت جوانان و نوجوانان تدوين مي‌شود بايد بر پايه نشاط باشد اما بي‌بهره بودن متوليان از مفهوم نشاط ديني بيشتر موجب به هدر رفتن سرمايه‌گذاري‌ها در اين مقوله مي‌شود.
«روح‌الله كاظمي» رئيس فرهنگسراي «اخلاق» شرق تهران در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، اصلي‌ترين ضعف در برنامه‌هاي اوقات فراغت را ضعف در حوزه برنامه‌ريزي ديني دانست و گفت: ما هنوز از بعد نظري نتوانسته‌ايم تغذيه فكري مناسبي را تدوين و اجرايي كنيم.

وي ناتواني اماكني مانند خانه‌هاي فرهنگ، سازمان‌هاي ديني و فرهنگي، وزارت فرهنگ ارشاد اسلامي و ... در برنامه‌ريزي‌هاي متناسب با نياز جوانان و نوجوانان را از موانع فعاليت‌ در زمينه غني‌سازي اوقات فراغت برشمرد و افزود: متأسفانه هر زماني كه نامي از «شادي و نشاط» به ميان مي‌آيد همه اذهان به سمت اجراي موسيقي‌هاي آنچناني، مصاحبه با بازيگران سينما و تلويزيون، خواننده‌ها يا فوتباليست‌ها مي‌رود كه به خودي خود ذائقه مخاطب را تضعيف مي‌كند.

كاظمي با انتقاد از وضعيت موجود، دليل رواج اين امر را كم‌كاري حوزه علميه و دانشگاه‌ ارزيابي و اظهار كرد: حوزه‌هاي علميه بايد در تعامل مستمر با دانشگاه‌ها مباني اجتماعي دين را براي افراد دروني كنند و با استخراج متون ديني، بسته به نيازهاي موجود پاسخ خوبي را براي مسئله ارضاي نشاط و شادي افراد به‌ويژه جوانان و نوجوانان داشته باشند.

رئيس فرهنگسراي اخلاق با ابراز تأسف از اين‌كه مفهوم «نشاط» در بسياري از موارد همراه با بيان الفاظ ركيك و نامناسب است، به خبرنگار ايكنا گفت: از سوي ديگر نيز شادي و نشاط در بسياري از خانواده‌هاي مذهبي امري مذموم است كه هر دوي اين ديدگاه‌ها امري ناپسند است و با مفهوم نشاط در دين فاصله بسياري دارد.

وي تناسب فضا با برنامه‌هاي اوقات فراغت را يكي از امور مهم و قابل توجه در زمينه برنامه‌ريزي‌ها برشمرد و اظهار كرد: در گذشته مسجد و حسينيه مركز برنامه‌هاي ديني بود اما در حال حاضر فرهنگسرا و بوستان‌ها تا حدودي جايگزين اين مراكز شده‌اند و در همين راستا اجراي بسياري از برنامه‌ها در اين اماكن با محدوديت‌ روبه‌روست.

كاظمي افزود: اين در حالي است كه بخش‌هايي از فرهنگ ما بهره‌ گرفته از غرب است و با وجود اين تناقض نمي‌توان انتظار نتايج مطلوبي مانند غني‌سازي اوقات فراغت يا همسوكردن برنامه‌ها با تقويت باورهاي ديني و ملي را داشت.

رئيس فرهنگسراي اخلاق با تأكيد بر اينكه پژوهش‌هاي انجام شده در زمينه غني‌سازي اوقات فراغت تنها در كتابخانه‌ها و دانشگاه‌ها باقي مي‌ماند و كمكي به حل مشكلات اين عرصه نمي‌كند، افزود: اين آثار نه تنها دور از حيطه عملياتي برنامه‌ها نگهداري مي‌شوند بلكه در بسياري از موارد واقعيت‌ها را برنمي‌تابند و با اصل موضوع فاصله بسياري دارند.

وي از ديگر مشكلات عرصه برنامه‌هاي فرهنگي ـ به‌ويژه برنامه‌هاي اوقات فراغت ـ به بي‌بهره بودن از تفكر نظام‌مند اشاره كرد و گفت: آموزش و پرورش، سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد، مساجد و ... هر كدام براي خود ايفاي نقش مي‌كنند.

كاظمي افزود: زماني كه مسجد پنج متولي مجزا دارد، هماهنگي بين آن‌ها كار بسيار مشكل و دور از دسترسي است البته نمي‌‌توان انكار كرد كه ما كار هماهنگ انجام دادن را بلد نيستيم!

وي با تأكيد بر اينكه ادامه‌دار بودن اين وضعيت تنها به دور ريختن سرمايه‌‌گذاري‌هاي عرصه فرهنگ منجر مي‌شود، اظهار كرد: اين ضعف از عملكرد شوراي عالي انقلاب فرهنگي در برنامه‌ريزي‌ها نشأت مي‌گيرد كه به دنبال آن شوراهاي فرهنگي كشور را نيز با مشكلات عديده روبه‌رو مي‌كند.

اين عضو فعال در سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري تهران مفهوم‌سازي صحيح براي برنامه‌هاي مختلف را از راهكارهاي رفع مشكلات مذكور برشمرد و گفت: شرايط ما در حال حاضر به‌گونه‌اي است كه نمي‌توان گفت برنامه‌هاي اوقات فراغتمان ديني است يا غربي؛ در واقع فرهنگ ما در تعليق است.

وي در ادامه افزود: معيارهاي فرهنگي بايد براي جوانان ما به درستي تبيين شوند به‌عبارت ديگر جوانان و نوجوانان بايد بدانند دينشان چه راهكارهايي را براي پاسخ‌گويي به شادي‌ و نشاط‌ آ‌ن‌ها در نظر گرفته است كه اين تنها وظيفه روحانيون و حوزه‌هاي علميه است.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا جوانان ما بايد پاسخ اين بي‌توجهي‌ها را بدهند؟ گفت: ما بايد تمام هم و غممان را براي نسل آينده صرف كنيم زيرا اين واقعيت است كه جوانان امروز فداي بي‌برنامگي‌هاي متعدد شده‌اند.

كاظمي در پايان با ابراز تأسف از اينكه فرهنگسراها جاي مساجد را در جامعه ما گرفته‌اند، اظهار كرد: به دلايل مختلف مردم ما به‌ويژه جوانان در حال حاضر نيازهاي فرهنگي خود را در فرهنگسراها جست‌وجو مي‌كنند كه اين‌ امر مي‌تواند به نوبه خود ساختارهاي فرهنگي ما را دچار مشكل كند.
 چهارشنبه 19 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن