واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: هندوانه اثرات مشابه وياگرا دارد
هندوانه ادرارآور است و در دوران پيش از رواج دياليز براي درمان بيماران كليوي به كار ميرفت.
پژوهشگران ميگويند هندوانه ميتواند اثري مشابه وياگرا داشته باشد.
پژوهشگران در تگزاس آمريكا ميگويند هندوانه حاوي مادهاي به نام سيترولين است كه ميتواند توليد تركيبي را در بدن آغاز كند كه باعث شلشدن ديواره عروق خوني ميشود، مشابه اثري كه هنگام مصرف وياگرا در بدن مردان رخ ميدهد.
سيترولين در گوشت و پوست هندوانه پيدا ميشود، هنگامي كه در مقادير زياد خورده ميشود، با آنزيمهاي درون بدن وارد واكنش ميشود و به آرژينين تبديل ميشود، اسيدآمينهاي كه به قلب و دستگاه گردش خون و ايمني سود ميرساند.
بيمو پاتيل، پژوهشگر و رئيس مركز اصلاح سبزيها و ميوههاي A&M تگزاس در اين باره ميگويد: "آرژينين توليد اكسيد نيتريك را در بدن تشديد ميكند، كه باعث شلشدن ديواره عروق ميشود، يعني همان اثري كه داروي وياگرا از طريق آن اختلال نعوظ مردان را برطرف ميكند و شايد حتي از آن پيشگيري ميكند. هندوانه ممكن است مانند وياگرا تاثيري اختصاصي بر يك عضو نداشته باشد، اما خوردن آن راهي عالي براي شل كردن عروق خوني است."
البته كارشناسان ميگويند افراد نبايد انتظار داشته باشند كه مشكلات جنسيشان با خوردن هندوانه حل شود و گرچه اين اثر هندوانه جالب است، اما نميتواند جانشين درمانهاي پزشكي شود.
اكسيد نيتريك همچنين به درمان آنژين صدري،فشار خون بالا، و ساير مشكلات قلبي-عروقي هم كمك ميكند.
به گفته پاتيل بيشتر سيترولين هندوانه - حدود 60 درصد- در پوست آن است، اما اين ميزان ممكن است تفاوت كند.اما دانشمندان ممكن است راهي پيدا كنند تا غاظت آن را در گوشت هندوانه بيشتر كنند.
به گفته پنهلوپه پركينز-ويزي، پژوهشگر وزارت كشاورزي آمريكا، سيترولين در همه انواع هندوانه با رنگهاي مختلف يافت ميشود،اما در انواع با با گوشت زرد بيشترين مقدار را دارد.
او ميگويد گرچه پژوهش پاتيل معتبر است، اما به يك نكته بايد توجه داشت: براي اينكه رسيدن به مقدار كافي سيترولين در حدي كه ميزان آرژينين بدن را بالا ببرد، بايد حدود شش فنجان هندوانه بخوريد.اما در اين صورت بايد مرتب به توالت سر بزنيد.
هندوانه ادرارآور است و در دوران پيش از رواج دياليز براي درمان بيماران كليوي به كار ميرفت.
به گفته او مشكل ديگري كه ممكن است بروز كند، مقدار قندي است كه مقدار زياد هندوانه وارد جريان خون ميكند- كه ممكن است باعث ايجاد كرامپ (دردهاي اسپاسمي شكم) شود.
سيترولين در ميوههاي مشابه مانند خيار و طالبي نيز در مقادير كمتر، و در پروتئين شير به نام كازئين هم يافت ميشود. پركينز- ويزي ميگويد بالاترين غلظت سيترولين در نهال گردو وجود دارد، اما له خاطر تلخ بودن اغلب افراد تمايلي به خوردن آن ندارند.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 392]