واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شكم «گود آبعلي» از خاك و نخاله پر شد! روزانه4800 كاميون خاك و نخاله در تهران تخليه ميشود يك درصد كاميونها هم تخلف كنند، نخالهها را نميتوان ساماندهي كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
همه اول زباله را ميبينند؛ چون بو دارد و حشرات را دور خود جمع ميكند، يك ساعت ديرتر و زودتر شدن حمل آن، واكنش مردم را به همراه دارد، اما خاك و نخالههاي ساختماني اگر يك سال هم كنار خيابان و اتوباني روي هم تلنبار شود و محل تزريق معتادان و هزار جور زباله عفوني ديگر باشد، به هيچ كس جز اهالي آن منطقه برنميخورد. در عين حال، هيچ وقت كاميونهاي حمل خاك و نخاله متخلف و يا شهرونداني كه ساختوسازي در خانههايشان دارند، جرات بردن و ريختن اين نخالهها به اتوبانهاي و خيابانها و حتي زمينهاي خالي شمال شهر را ندارند، در عوض تا دلتان بخواهد، خاك و نخاله است كه به زمينهاي حاشيهاي، شهركها و كنارههاي خالي اتوبانهاي شرقي و جنوبي پايتختمان ريخته ميشود.
به گزارش خبرنگار «شهري» ايسنا، از زاويه ديگر، برخي از كارشناسان به اين نكته اشاره دارند كه به دليل اشباع و مرفهنشين شدن بيشتر مناطق شمال و غرب شهر تهران، شهرداري تهران عمده اقدامات خود از جمله گودهاي موقت تخليه نخاله و آوارهاي ساختماني را به مناطق شرق تهران منتقل كرده است.
از اوايل دهه 70 به بعد كه ديگر زبالههاي تهران به گود آبعلي نرفت، ساكنان مناطق شرقي تهران اين اميد را داشتند كه به زودي زمينههاي ترقي شرق تهران را در كنار ساير نقاط خواهند داشت، اما به مرور زمان مشخص شد كه شهرداريها هر اقدامي را كه زمين يا امكان براي ساخت آن در داخل شهر ندارند، به شرق ميبرند. وضعيت فعلي اتوبانهايي نظير بابايي و رسالت با تلهاي نخاله و صنايع مزاحم در كنار آنها، با وجود توجه شهرداري فعلي شهر تهران، به ساماندهي آنها، نمونههاي كوچكي از اين امر است.
به هر روي، گود آبعلي در حال حاضر، محلي براي تخليه نخالهها و خاكهاي ناشي از آوارهاي مسكوني و عمليات عمراني پايتخت است و اگر چه گفته ميشود، محل اصلي تخليه خاك و نخالههاي شهر تهران اين محل است، اما در بسياري از مناطق شهرداري تهران، شاهد ايجاد محلهايي براي تخليه خاكها و نخالههاي آن منطقه و علاوه بر همه اينها، شاهد كوههاي كوچك و بزرگ نخالهها در گوشه و كنار خيابانها، اتوبانها و مناطق پرت شهر هستيم.
به عبارتي، تعداد قابل توجهي از كاميونهاي پيمانكار تخليه نخاله به جاي آن كه دو ساعت در راه باشند، تا نخاله را در طرف ديگر شهر و در محل مشخص تخليه كنند، ترجيح ميدهند، اين بار را در گوشهاي خالي كنند و در عوض چند مرتبه ديگر اين كار را انجام دهند و پول بيشتري را كسب كنند، مخصوصا اگر اين جابجايي در شب صورت گيرد، درصد تخلف بسيار بيشتر ميشود. اين كاميونها نخالهها را بدون نگراني از جريمه شدن در محلهايي غيرمتعارف و بر سر راه، خالي مي كنند، چرا كه تا به حال برنامه همكاري شهرداري و ناجا در جريمه اين متخلفان، آنقدر جدي و چشمگير نبوده است و اگر اين برنامه محقق شده بود، نمود عيني آن را در كنار اتوبانها شاهد بوديم.
به گزارش ايسنا، در حال حاضر و به گفته بسياري از كارشناسان، گودآبعلي به دليل چند برابر شدن ميزان خاك و نخالههاي شهر تهران ديگر جوابگو نيست و در عين حال به دليل انباشت بيش از حد خاك و نخاله و آوارهاي ساختماني به زودي شيرابهها و گازهاي ناشي از زبالههاي سالهاي قبل، ممكن است خطرآفرين باشد و ميتوان گفت كه گود آبعلي عليرغم عنوان آن، ديگر به يك كوه بزرگ از خاك و نخاله تبديل شده است.
قائم مقام معاونت خدمات شهري شهرداري تهران در اين مورد به ايسنا گفت: روزانه چهار هزار و 800 كاميون خاك و نخاله تخليه ميشود و اگر همه بر اين جابجايي نخاله نظارتي وجود نداشته باشند، شهر، دچار مشكل ميشود.
محمد عيديان افزود: روزانه حدود 35 هزار مترمكعب خاك و نخاله در شهر تهران توليد ميشود و حتي اگر يك درصد از كاميونهاي حمل نخاله و يا شهروندان تخلف كنند، ديگر نميتوان اين حجم از نخاله را ساماندهي كرد.
عيديان تصريح كرد: در شهرداريهاي مناطق، پيمانكاراني براي تخليه خاك و نخاله به محلهاي مشخص وجود دارند و شهروندان نيز پس از اخذ مجوز تخريب، مكلف هستند، خاك و نخاله را به مكانهاي مشخصي برده و تخليه كنند، اما متاسفانه برخي، در مسير تعيين شده براي رسيدن به محل تخليه، اقدام به خالي كردن نخالهها در كنار اتوبانها و نقاط دور از چشم ميكنند.
وي تصريح كرد: پيمانكاران تخليه خاك و نخاله، موظف به جابجايي خاك و نخاله كمتر از 100 كيلو از شهر نيستند و گونيهاي كوچك خاك و نخاله را مردم عموما در داخل مخازن زباله مياندازند.
قائم مقام معاونت خدمات شهري شهرداري تهران يادآورشد: پليس راهور ناجا، نيروي انتظامي، شهرداريهاي مناطق، ستاد خاك و نخاله شهر تهران و مردم بايد در زمينه نظارت بر تخليه غيرمجاز خاك و نخاله نظارت دقيق داشته باشند و اين طور نيست كه فقط شهرداريها در اين زمينه جوابگو باشند.
همچنين بر اساس گزارش دريافتي ايسنا از ستاد خاك و نخاله شهر تهران، متوسط تخليه خاك و نخاله در مراكز دفن و پردازش شهر تهران در سال 87 به روزانه 64 هزار تن رسيده است.
اين ستاد تاكيد كرده است كه وظيفه شناسايي گودهاي مجاز در مناطق مختلف شهر با هماهنگي فرمانداريها و شهرداريهاي مناطق، راهبري و كنترل ناوگان عظيم كاميونها حمل پسماندهاي عمراني، صدور مجوز كليه گودبرداريها و خاكبرداريها بر اساس پروانههاي صادر شده از سوي شهرداريهاي مناطق، صدور كارت تردد جهت كليه كاميونهاي حمل خاك و نخاله و دستگاههاي سنگين خاك برداري اعم از لودر و بيل مكانيكي و تراكتور بيلدار و نيز كنترل كليه مبادي ورودي و خروجي شهر تهران و بزرگراهها با همكاري نيروي انتظامي و پاكسازي كليه محورهاي تحت پوشش، بر عهده اين مجموعه است.
به گزارش ايسنا، در سال 86، 7/16 ميليون تن نخاله ساختماني در تهران دفن شده و اين در حاليست كه در مجموع سالهاي 1373 تا 1386، 152 ميليون تن نخاله در تهران دفن شده است و نكته قابل توجه در اين است كه بخش قابل توجهي از اين نخالهها مربوط به پروژههاي عمراني و بخش ديگر مربوط به تخريب منازل مسكوني است كه با توجه به جريان تازه نوسازي بافتهاي فرسوده هر روز ميزان اين آوار، بيشتر از قبل ميشود.
با اين وجود شوراي شهر تهران با توجه به اهميت آينده ساخت و سازها و شدت گرفتن روند تخريب و نوسازي در بافتهاي فرسوده، درصدد تصويب لايحه ساماندهي وضعيت نخالههاي ساختماني در شوراي شهر تهران است تا شهرداري و ساير سازمانهاي مربوطه را ملزم به اجراي برنامههاي مشخصي براي رسيدگي به مهمترين مساله در اين بخش يعني جابجايي و تعيين محل نخالهها و نظارت بر اين روند به شكل قابل قبولي شكل كند.
گفتني است، اين موضوع قرار است در جلسههاي آتي شوراي شهر تهران مورد بررسي قرار گيرد.
انتهاي پيام
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2804]