واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: سكوت نمايندگان دولت در نشستهاى اتاق بازرگانى شكستواكنش تند به منتقدان دولت
هرچند نشست اخير هيئت نمايندگان اتاق تهران در غياب برخى از اعضاى سرشناس اتاق ايران و تعدادى از اعضاى اتاق تهران برگزار مىشد اما اعلام خبرهاى خوش و طرح انتقادات هميشگى از وضعيت اقتصادى كشورمان اين بار عكسالعملهايى توام با شادى و واكنش تند را در پى داشت; طورى كه سكوت يكو نيم ساله نمايندگان دولت را هم شكست. به گزارش ايسنا، محمد صادق مفتح، عضو هيئت رئيسه اتاق تهران و معاون وزير بازرگانى در اين نشست با اشاره به خبر آزادسازى سيمان و خروج آن از سبد حمايتي، خطاب به فعالان اقتصادى گفت: توليد سيمان از مرز 55 ميليون تن ظرفيت نصب شده عبور كردهاند. مفتح با بيان اينكه احساس مىكنيم با اين وضعيت، بازار به راحتى قابل تنظيم است و تنها به حفظ و حراست كلى نياز دارد، افزود: در يك پروتكل همكارى بين دولت و بخش خصوصى به اين توافق رسيديم كه توزيع سيمان از سوى بخش خصوصى انجام شود البته همچنان براى صادرات آن محدويت گذاشتيم تا توليد فراتر رود.
مفتح ادعا كرد كه مسير توزيع سيمان منطقى شده و به زودى شاهد افزايش سهام كارخانههاى سيمان در بورس و توجيه اقتصادى طرحهاى سيمان خواهيم بود. اعلام اين خبر در حالى بود كه سيمانىها بارها در هيئت نمايندگان اتاق تهران از وضعيت توزيع و رانتهاى پشت پرده آن سخن گفته و خواستار خروج سيمان از سبد حمايتى دولت شده بودند با اعلام اين خبر با استقبال آنها مواجه شد به طورى كه كسى نپرسيد چرا سيمان وارد سبد شد، رانت و فساد ايجاد كرد و حالا چه شده كه از سبد خارج مىشود و حتى به ياد سختىهاى سه سال گذشته نيفتاد و هيچ انتقادى مطرح نشد اما صداى كف زدنهاى فعالان اقتصادى بخش خصوصى تاكيد مىكرد كه حداقل از تصميم اخير دولت اظهار رضايت دارند.
خبر خوش معاون وزير بازرگانى تنها به سيمان منتهى نشد بلكه وى از تصويب لايحه چهار هزار و 500 تومانى براى واردات كالاهاى اساسى و جبران كمبودها و خسارتهاى ناشى از خشكسالى نيز سخن گفت و اظهارخشنودى كرد اما در اين زمينه نمايندگان بخش خصوصى سكوت نكردند و انتقاداتى درباره نقدينگى و تورم ناشى از اين اقدام و نگرانى توليدات را مطرح كردند كه با توضيحات اندكى از سوى معاون وزير مواجه شدند. وى به اين نكته اكتفا كرد كه كشورمان سرماى بىسابقه را پشت سر گذاشته و خشكسالى را پيش رو دارد و بايد براى جبران كمبود كالاهاى اساسى در بازار واردات كند.
حمايت باشد اما اصولى
على رشيدي، عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران در واكنش به خبر خوش معاون وزير بازرگانى گفت: پخش اين مبلغ در فضاى اقتصادى باعث ايجاد نقدينگى و تورم مىشود چرا كه تجربه ثابت كرده برداشت از حساب ذخيره ارزى موجب تورم بوده است. وى تصريح كرد: بخش خصوصى به هيچ وجه مخالفت حمايت از طبقات پايين جامعه نيست اما اينكه اين حمايت چگونه و از چه طريقى انجام گيرد اهميت دارد و بايد سنجيده عمل شود.
تلاش نيروهاى هلال احمر براى كنترل بازار!
به گزارش ايسنا، شاهرخ ظهيري، عضو هيئت رئيسه اتاق تهران نيز به برخوردهاى تعزيراتى اخير تعزيرات حكومتى با توليد كنندگان اشاره و اين اقدامات را مغاير سياستهاى اصل 44 و بازار رقابتى برشمرد. وى همچنين به حضور اعضاى هلال احمر در بازرسىها و كنترل بازار اشاره كرد و گفت: وقتى از مسئول اين امر درباره چرايى ورود كارمندان هلال احمر به امر نظارت و بازرسى بر بازار سوال شده پاسخ اين بوده كه دو ميليون كارمند اين سازمان در مواقع حوادث غيرمترقبه مثل زلزله وارد عمل مىشوند و چون گران فروشى نيز مانند زلزله است لذا هلال احمر نيز به كمك وزارت بازرگانى آمده است.
واكنش به انتقادات بخش خصوصى
در عين حال مهرداد بذرپاش، مديرعامل سايپا و نماينده وزارت صنايع در هيئت نمايندگان اتاق تهران در واكنش به انتقادهايى كه از وضعيت اقتصادى دولت در نشستهاى اتاق تهران مىشود تصريح كرد: بهتر است دوستان وزارت بازرگانى كه در نشستهاى اتاق حضور دارند دفاع محكمىداشته باشند، اينكه عنوان مىشود دولت از برنامه چهارم تبعيت نكرده و يا موارد ديگر، بهتر است بندى كه دولت به آن عمل نكرده را بيان كنند و مشخصا بفرمايند كه كدام قسمتمغايرت دارد تا جواب دهيم!
وى انتقادهاى مطرح شده از سوى بخش خصوصى را منطقى و طبق استناد به نمونه يا مدرك خاصى ندانست و گفت: تا به حال رئيس جمهور چند بار گزارشهايى از وضعيت اقتصادى ارائه كرده و وزيران نيز بيشترين وقت را براى اين موضوعات گذاشتهاند كه مستندات آن موجود است، لذا بهتر است انتقاد كنندگان مشخص كنند بىاعتنايى به اجراى كدام قانون مطرح است مگر قتل و غارتى انجام شده؟ بذرپاش به فعالان اقتصادى در اتاق تهران توصيه كرد كه بهتر است بروند رشد اقتصادي، نرخ بيكاري، تورم را در دولت خاتمىو احمدى نژاد مقايسه كنند چرا كه به نظر مىآيد بخش خصوصى نرخ بيكارى 18 درصدى در دولت خاتمىرا فراموش كردهاست. وى گفت: ما هنوز نرخ تورم و بيكارى در دولتهاشمىو خاتمىيادمان نرفته! شما كه انتقاد مىكنيد بگوييد در دولتهاى گذشته چه تاجى بر سر صنعت گذاشتند كه در اين دولت نيست! لذا معتقدم اين گونه انتقادها جز سياهنمايى نام ديگرى ندارد و متاسفانه مبناى قضاوت براى سقوط اخلاقيات در جامعه شده است.
اعضاى اتاق: در پى تعامل هستيم
طرح انتقادات بذرپاش كه براى اولين بار در نشست هيئت نمايندگان سخن مىگفت شوك و فضاى خاصى در اتاقى كه در يكسال و نيم گذشته همه نمايندگان دولتى حاضر در آن معمولا در برابر انتقادات واكنشهاى تندى نشان نمىدادند ايجاد كرد و حتى مداخلههاى رئيس اتاق تهران كه خواستار جلوگيرى اعضاى حاضر از بحث درباره سخنان پيش از دستور هيئت نمايندگان مىشد نيز كارگر نيفتاد.
بازرگاني: يكسال سكوت كرده بودم
اما در واقع انتقادهاى تند بذرپاش بىپاسخ ماند و بازرگاني، معاون وزير بازرگانى نيز با دفاع از سخنان وى گفت: نكته اينجاست كه مبناى كار نمايندگان دولت در بخش خصوصى بر تعامل است چرا كه تصميم بر اصلاح با هدف اثربخشى دولت و بخش خصوصى است. وى عنوان كرد: در هيئت نمايندگان اتاق تهران گاهى انتقاداتى مطرح مىشود اما در واقع پاسخ به اين نقدها كه از عملكرد دستگاههاى دولتى است به ماه بعد موكول مىشود و اگر هم بخواهيم پاسخ دهيم وقتى براى پاسخ دادن نيست و حتى تكفير مىشويم كه تقابل كرده و پاسخ دادهايم. بازرگانى خطاب به رئيس اتاق تهران خواستار تقسيم وقت سخنرانان پيش از دستور بين دولتىها و خصوصىها شد و گفت: با اين وضعيت بهتر است تكليف خودمان را مشخص كنيم و به انتقادات مطرح شده پاسخ گوييم. يحيى آلاسحاق، رئيس اتاق تهران در واكنش به بحثهايى كه بين دولتىها و خصوصىها در گرفته بود سعى در آرام كردن فضا داشت، عنوان كرد: البته بايد به انتقاداتى كه مطرح مىشود پاسخ داده شود، اما با توجه به روشى كه داريم بايد به گونهاى عمل كنيم كه به دستور كار جلسه نيز برسيم ضمن اينكه از همه تقاضا داريم كسانى كه پيش از دستور درخواست صحبت دارند، اعلام كنند. وى كه پيش از اين چند بار به اعضايى كه انتقادات را مطرح مىكردند نسبت به رعايت وقت و نوع طرح انتقاد كرده و تذكر داده بود، تاكيد كرد: اتاق تهران در تلاش است تا فضاى تعامل به جاى تقابل بين بخش خصوصى و دولت شكل گيرد. بازرگاني، نماينده وزارت بازرگانى در اتاق تهران مجددا خطاب به اعضاى هيئت نمايندگان اتاق گفت: بهتر است فرصتى هم براى ايجاد فصل مشترك به دولتىها بدهيد!
سيمان براى مصرفكننده 65 هزار تومان
در حاشيه اين نشست معاون وزير بازرگانى از تشكيل كميتهاى سه نفره به منظور كنترل بر نحوه توزيع و قيمتگذارى سيمان خبر داد. به گزارش برنا محمد صادق مفتح، اعلام كرد: قيمت سيمان بعد از خروج از سبد حمايتى قيمت براساس توافق جديد كارخانجات تعيين مىشودكه در اين قيمت گذارى موافقت وزارتخانههاى بازرگانى و صنايع و معادن نيز جلب شده است.
وى با تاكيد بر اينكه هم اكنون نگرانى اين وزارتخانه از خروج سيمان از سبد حمايتى برطرف شده است، اظهار كرد: شوراى 3 نفره، نظارتى فعال بر بازار سيمان خواهند داشت. مفتح با بيان اينكه در حال حاضر قيمت هر تن سيمان 48 هزار و 500 تومان اعلام شده است، اظهار كرد: قيمت سيمان در سراسر كشور براى مصرف كننده 65 هزار تومان در تن است. وى تصريح كرد: در حال حاضر كارخانجات متعهد به نگه داشتن نرخ سيمان در همين سطح شدند و اين قيمت در تمامىكشور بايد اجرا شود.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 333]