واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: وزير امور خارجه:از گفتوگو استقبال مىكنيم
منوچهر متكى درخصوص قرارداد امنيتى آمريكا با عراق گفت: ما دركمان از مردم عراق، رهبرى دينى عراق و بسيارى از مسئولان عراق اين است كه اين قرارداد تحميلى امنيتى را قبول ندارند. به گزارش ايسنا وزير امور خارجه در ديدار جمعى از خبرنگاران ارشد رسانههاى آمريكا كه در محل دفتر نمايندگى ايران در سازمان ملل برگزار شد، گفت: در بحث هستهاى ما همواره سعى كردهايم برخوردى منطقي، قانونى و مبتنى بر يك نگاه سازنده داشته باشيم.
وى اظهارداشت: جديدترين تحول در اين زمينه تبادل بستههاست. متكى گفت: گفتوگوهاى سولانا در تهران، گفتوگوهايى احترام آميز و قدرى متفاوت با گذشته بود و ما به طور جدي، دقيق و با نگاهى سازنده در حال بررسى اين گفت و گوها هستيم. وزير امور خارجه افزود: ما گفتوگو را اساس خوبى براى پيگيرى اين بحث مىدانيم و از نظر محتوايى برخورد هيئتهاي1 +5 با بسته پيشنهادى ايران را سازنده ديدهايم.
متكى اظهار داشت: طبيعى است كه ما از گفتوگو استقبال و فكر مىكنيم زمينه خوبى براى رسيدن به راه حل مورد رضايت طرفين وجود دارد. وى افزود: اين پيامىبود كه در نامه شش وزير هم ذكر شد و اينكه امكان رسيدن به يك راه حل وجود دارد و اين برخورد واقعبينانهاى است. ما همه اظهارات آنها و نامه را مورد بررسى قرار مىدهيم و بنابر اين ترجيح مىدهيم كه به طور تدريجى با هم حركت كنيم و زمينههاى تفاهم را فراهم سازيم .
متكى گفت: ما در سفر سولانا به تهران، ظرفيتهاى شروع گفتوگوها را ملاحظه كرديم. وزير امور خارجه در ادامه كنفرانس خبري، در پاسخ به پرسشى درباره تهديدات رژيم صهيونيستى عليه ايران گفت كه احتمال ورود اسرائيل به يك درگيرى نظامىديگر تقريبا صفر است. وى تصريح كرد: پيروزى مقاومت لبنان در واقع افسانه شكست ناپذيرى رژيم اسرائيل را در هم شكست و اكنون با يك خلا مشروعيت مواجه است .
متكى اظهار داشت: شكنندگى در درون ساختار اسرائيل بيش از هر زمان ديگرى است و اخيرا به سختى حزب كارگر را متقاعد كردند كه از انحلال پارلمان حمايت نكند. وى افزود: بعد از شكست اسرائيل در لبنان، اين رژيم به دنبال سوژههاى مختلفى است كه خود را مطرح سازد و ما پس از آن شكست، اسرائيل را هرگز در موقعيتى نمىبينيم كه تهاجم ديگرى به منطقه داشته باشد.
وزير خارجه ايران اظهار داشت: در جريان اشغال كويت شاهد بوديم كه اسرائيل با وجود دريافت موشك وارد جنگ نشد و به نظر مىرسد اين سياستى است كه از سوى آمريكايىها ديكته شده است. متكى تهديدهاى آمريكا عليه تهران را تداوم سياستهاى كهنه جنگ روانى واشنگتن عليه كشورش عنوان كرد و گفت كه جورج بوش در دو سال گذشته پيرامون احتمال چنين حملهاى بارها صحبت كرده و تقريبا هر شش ماه يكبار اين بحث به طور جدى مطرح شده است.
وزير خارجه ايران اظهار داشت: يكسال پيش طرفهاى مختلفى در تماسهايى كه داشتند از جزئيات يك حمله قطعي، تاريخ حمله و حتى محلهايى كه قرار است هدف قرار گيرند، اطلاعات ريزى مىدادند. وى افزود: ما در مورد آمريكا هم همان موقع كه بيشترين جنگ روانى صورت گرفته بود، مىگفتيم كه چنين احتمالى وجود ندارد. وقتى مىگوييم احتمال چنين كارى وجود ندارد در حقيقت آنچه را كه نفى مىكنيم شانس تحقق چنين خواستهاى است و يكى از علتهاى آن اين است كه پيامدهاى چنين برخوردى را نمىتوانند پيشبينى كنند.
متكى گفت: از طرف ديگر به نظر نمىرسد افكار عمومىآمريكا پذيراى چنين اقدامىباشد بويژه كه در چند ماه آتى برخىها به اين افكار عمومىنياز دارند.
وزير خارجه ايران افزود: لذا ما براى آمريكا همچنين احتمالى را نمىدهيم و آن را جنگ روانى مىدانيم.
متكى در پاسخ به سوالى درباره اثرات تحريمها روى تجارت ايران گفت: در اينجا هم يك اشتباه تحليل وجود دارد; چرا كه امروز سادهترين كار در دنيا تجارت است.
وى تصريح كرد: مزيتهاى اقتصادى كشورها، شركا را به دنبال خودش مىكشد و همين الان تعدادى از شركتهاى آمريكايى با ايران كار مىكنند اما به دليل شرايط آنها، نمىتوانيم اسم اين شركتها را ذكر كنيم.
وزير امور خارجه ايران گفت كه بحث پروازهاى مستقيم ميان ايران و آمريكا و گشايش دفتر حافظ منافع واشنگتن در تهران، مىتواند از سوى دو كشور مورد بررسى قرار گيرد. متكى در جواب سوالى درباره راهاندازى دفتر حافظ منافع آمريكا در تهران گفت: ارتباط بين دو ملت ايران و آمريكا را گام مفيدى در شناخت بهتر از يكديگر مىدانيم.
وى گفت: سال گذشته پيشنهاد داديم كه پرواز مستقيم ميان ايران و آمريكا برقرار شود و بحث پروازهاى مستقيم ميان دو كشور و گشايش دفتر حفاظت منافع آمريكا در تهران مىتواند از سوى دو كشور مورد بررسى قرار گيرد.
متكى در جواب سوالى درخصوص مذاكرات ميان ايران و آمريكا در خصوص عراق گفت كه سه دور مذاكره ميان ايران و آمريكا برگزار شده و انتظار مىرود اين مذاكرات به جاى شكلي، محتوايىتر و در عين حال نوعى پايبندى و تعهد نسبت به نتايج گفت و گوها باشد. متكى درباره ادعاهاى آمريكا عليه ايران در بحث افغانستان نيز اظهارداشت آمريكايىها هر وقت وضع خوبى در افغانستان دارند مىگويند ايران كمك كرده و هر وقت مشكل پيدا مىكنند كشور ديگرى را سرزنش مىكنند.
وى افزود: آمريكايىها همين سياست را در عراق هم دارند. افراطگرايى در افغانستان سناريويى آمريكايى است و منابع مالى آنها دلارهاى آمريكايى است، آموزش مىدهند و اكنون با برخى گروههاى خاص مذاكره مىكنند.
متكى تصريح كرد: در مجموع ما اتهاماتى را كه عليه ايران زده مىشود نوعى فرافكنى و فرار به جلو ارزيابى مىكنيم . وزير امور خارجه ايران در خصوص عراق نيز گفت كه به نظر ما آمريكا نياز به ارزيابى مجدد از وضعيت عراق دارد. متكى افزود: آمريكا بايد به حاكميت و تماميت ارضى عراق احترام بگذارد و آن را بپذيرد و دولت عراق بهتر از هر كس ديگرى مىتواند برخورد با جريانهاى تروريستى را مديريت كند.
متكى افزود: اولين فرماندار آمريكايى در عراق بعد از جنگ، تشكيل دهنده نخستين گروههاى شبه نظامىدر عراق است و الان هم آمريكا گروههاى شبه نظامىزيادى در عراق دارد كه برخى از اينها غيرقانونى در عراق فعاليت و بدون اجازه و حتى اطلاع مقامهاى عراقى تصميم گيرى مىكنند. وزير خارجه گفت: ادعاى آمريكا در مورد رابطه ايران با برخى گروههاى شبه نظامىعراقي، از همان نوع ادعاهاى واشنگتن در افغانستان است.
متكى افزود: در حالى كه برخى كشورها در دوره روند تحولات عراق دلارهاى فراوان و سلاحهاى فراوانى را به عراق به طرق مختلف مىفرستادند ايران از دولت سازى در عراق حمايت كرد. وى تصريح كرد: ايران اكنون نيز از حاميان قوى نظام قانونى عراق است . ثبات عراق به نفع ما است و ما از بى ثباتى در عراق ضرر مىكنيم . متكى در جواب سوالى در خصوص درگيرىهاى ايران و آمريكا و اثرات آن روى عراق گفت: ما از اينكه رهبران مختلف عراق همواره ذكر كردهاند كه اجازه نخواهند داد از خاك آن كشور عليه ايران استفاده شود، متشكريم .
وزير خارجه افزود: ما آنچه كه در عراق به دنبال آن هستيم ثبات و آرامش در آن كشور است و آنچه را كه ادعا مىشود ايران به دنبال ناامنى در عراق هست به هر شكلى از جمله برخورد با آمريكا را خط بطلان مىكشيم.
وزير خارجه اظهارداشت: درك ما اين است كه امضا نمىكنند. وزير امور خارجه ايران در ادامه نشست خبرى در نمايندگى ايران در سازمان ملل، در پاسخ به اين پرسش كه آيا حالتى پيش مىآيد كه ايران با توقف غنى سازى موافقت كند، گفت: يك روند جديدى از تحولات در حال وقوع است و شروع اين روند جديد با بسته اى است كه جمهورى اسلامىارائه داده بدون اينكه ما به ازايى را درخواست كند. از وى سوال شد: شما گفتيد احتمال حمله آمريكا و اسرائيل را نمىدهيد اما در صورت چنين حملهاى پاسخ ايران چگونه خواهد بود؟ متكى گفت: ايران كشورى است كه در تاريخ 7 هزار ساله خود هيچ پيشينه اى از كشتار انساني، توليد سلاحهاى كشتار جمعى و سابقهاى از تجاوز به كشور ديگرى ندارد و آغازگر هيچ جنگى نبوده و طى ساليان طولانى گذشته همه گزارش بازرسى آژانس و اظهارات مدير كل آژانس تائيد اين است كه انحرافى در برنامه ايران ديده نشده است.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]