واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استاندار آذربايجان شرقي:عدم شناخت مخاطب مشكل مطبوعات كشور است
تبريز - خبرگزاري مهر: استاندار آذربايجان شرقي عدم شناخت مخاطبان را مهمترين مشكل مطبوعات و رسانه هاي كشور دانست.
به گزارش خبرنگار مهر در تبريز ، محمد معمارزاده بعد از ظهر امروز در جمع اهالي مطبوعات و خبرنگاران آذربايجان شرقي افزود : امروزه توجه به اصل مخاطب شناسي مهمترين نياز مطبوعات و رسانه هاي سراسري و محلي در كشور است .
وي خاطرنشان كرد : اگر دست اندركاران رسانه ها به عنوان متكلم وحده تنها مطالب و خواستههاي خود را براي مردم عرضه كند خيلي راحت از سوي مردم پس زده مي شوند .
به گفته وي ديگر زمان آن نيست كه افراد مطالب مختلف را بنا به خواسته و سليقه خود براي مردم ارائه كنند .
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به اينكه وي در مدت فعاليت خود در اين سمت كمتر در صفحه تلويزيون ظاهر مي شود گفت : دليل عدم حضور من اين است كه با سلايق ، خواسته ها و نيازهاي مخاطبان آذربايجان به طور كامل آشنايي ندارم .
وي اضافه كرد : نوع پوشش ، نوع لحن سخنان ، انتخاب فضاي گفتگو ، موضوعات گفتگو ، انتخاب واژگان و .... مسايلي است كه يك مسئول در گفتگوي خود با مردم بايد بدانها اشراف كامل داشته باشد .
معمارزاده يادآور شد : اگر نكات ريز و تخصصي در مصاحبه ها و گفتگوهاي مسئولان با مردم رعايت نگردد مردم خيلي راحت كانال تلويزيون خود را عوض خواهند كرد .
وي نياز امروز مطبوعات كشور را جذب مخاطب دانست و خطاب به مسئولان و نمايندگي هاي مطبوعات محلي و سراسري افزود : دست اندركاران مطبوعات بايد در ارتباط با مردم به سلايق و خواسته هاي آنها توجه داشته باشند .
استاندار آذربايجان شرقي همچنين بر اهميت نقش تخصص در فعاليت هاي مطبوعاتي تاكيد كرد و افزود : امروزه فعاليت در هر رشته اي بدون تخصص و آگاهي علمي محكوم به شكست و نابودي است .
وي كار خبري را يكي از حساس ترين مشاغل نيازمند تخصص در جامعه عنوان كرد و افزود : بدون داشتن تخصص و دانش لازم در اين عرصه ، امكان جذب مخاطب براي دست اندركاران نشريات وجود ندارد .
معمارزاده شرايط كنوني جهان را براي ايران اسلامي حساس توصيف كرد و گفت : امروز قدرت هاي رسانه اي غرب با آخرين فناوري هاي مدرن در مقابل ما صف آرايي كرده و موجوديت ميهن اسلامي را نشانه رفته اند .
وي تاكيد كرد : بدون داشتن آگاهي و دانش لازم هرگز نمي توانيم از آرمان ها و استقلال كشور دفاع نماييم .
معمارزاده ، داد وستدهاي فرهنگي در جهان امروز را تعيين كننده نقش ها دانست و گفت : در جهان آينده فكر و انديشه در تعيين نقش ها در عرصه بين الملل از جايگاه ويژه اي برخوردار خواهد بود .
وي با بيان اينكه تاريخ مصرف تقابل هاي نظامي و اقتصادي در جهان رو به پايان است افزود : در آينده اي نزديك آنهايي بر جهان سلطه خواهند داشت كه انديشه قوي تري توليد و ارايه كنند .
او تاكيد كرد : در اين ميان مطبوعات نقش مهمي در توليد انديشه و فكر در جامعه بر عهده دارند .
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به سه نقش عمده نشريات اضافه كرد : حقيقت يابي ، نشر معارف علمي و اطلاع رساني سه وظيفه عمده مطبوعات در جامعه به شمار مي رود .
استاندار آذربايجان شرقي با اشاره به اينكه خطه آذربايجان طي 100 سال گذشته به عنوان مهد آزادي مطبوعات مطرح بود افزود : متاسفانه وضعيت امروز مطبوعات در اين استان متناسب با جايگاه واقعي آن نيست .
عالي ترين مقام اجرايي آذربايجان شرقي در ادامه نقد منصفانه را يكي از مهمترين كاركردهاي مطبوعات دانست و افزود : اينكه برخي انتقاد از يك مسئول را برنتافته و به نشريه مذكور مي تازند قابل قبول نيست چراكه اگر اينهم نباشد پس مطبوعات به چه دردي خواهد خورد .
وي مطبوعات آذربايجان شرقي را يكي از سالم ترين و كم حاشيه ساز ترين نشريات كشور دانست و تصريح كرد : مطبوعات محلي در اين استان ضمن انتقادات تند از مسئولان و دستگاههاي اجرايي هرگز خطوط قرمز و ارزش هاي نظام را زير سئوال نمي برند .
استاندار آذربايجان شرقي در بخش ديگري از سخنان خود از نقش كمرنگ استان هاي ديگر در مطبوعات سراسري به شدت انتقاد كرد و فزود : چرا نشريات سراسري كه با پول بيت المال تغذيه مي شوند 80 درصد مطالب خود را به تهران اختصاص مي دهند .
وي با بيان اينكه عدالت در انعكاس مطالب در نشريات دولتي بايد رعايت شود، تاكيد كرد : بايد مطالب و اخبار مربوط به استان هاي كشور به صورت عادلانه در مطبوعات سراسري منعكس شود.
معمارزاده گفت : اگر لازم باشد در اين خصوص جلسه اي ويژه با شخص وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار خواهم كرد .
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]